Τετάρτη, Νοεμβρίου 13

Σημαντική νίκη για τα Φωκάτα 2-0 τον Πυλαριακό και ανέβηκαν βαθμολογικά


Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στα πλαίσια του εξ’ αναβολής αγώνα της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, τα Φωκάτα θα πετύχουν τη 2η νίκη τους στη διοργάνωση και θα ανέβουν βαθμολογικά πιάνοντας την 4η θέση, ισόβαθμα του σημερινού τους αντιπάλου.
Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα της ομάδας του Κ. Βιτωράτου.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό, με τα Φωκάτα στο πρώτο ημίχρονο να έχουν μια ελαφρά υπεροχή και να πετυχαίνουν σε αυτό το διάστημα το 1-0.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι θα μπουν πολύ δυνατά και με τρεις αλλαγές του Κ. Βιτωράτου, που θα δώσουν περισσότερη φρεσκάδα, θα κυνηγήσουν την ισοφάριση, δημιουργώντας κάποιες καλές καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, ώσπου οι γηπεδούχοι θα πετύχουν το δεύτερο τέρμα τους, γεγονός που έφερε απογοήτευση στους αντιπάλους τους και κάπου εκεί «κλειδώνουν» και τη νίκη τους.
Στα τελευταία 10’  θα πέσει ο ρυθμός, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθούμε το ίδιο θέαμα, ως τη λήξη του παιχνιδιού.
Φάσεις και γκολ
Στο 10’ ο Γασπαρής θα σουτάρει από την περιοχή και λίγο δεξιά για να μπλοκάρει με διπλή επέμβαση ο Φλαμιάτος, προ του Τούρλα που ακολουθούσε την φάση επικίνδυνα.
Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους και πάλι στο 12’ με τον Γασπαρή να βγάζει την σέντρα από δεξιά και τον Δήμου από καλή θέση, με απ’ ευθείας σουτ να στέλνει την μπάλα, έξω από το αριστερό «Γ» της εστίας του Φλαμιάτου.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους «κυανέρυθρους» της Πυλάρου στο 17’, με τη σέντρα από δεξιά του Θ. Νικολοβιένη στην περιοχή για τον Κ. Νικολοβιένη, το σουτ του οποίου μπλοκάρει ο Πετεινάτος.
Ένα δυνατό, συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής του Τούρλα στο 25’ θα στείλει την μπάλα να φύγει άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.
Στο 30’ ο Δήμου, λίγο μετά το κέντρο θα κερδίσει την μπάλα, θα βγει στην κόντρα και από τα όρια της περιοχής, αντί να προχωρήσει, θα κάνει το σουτ που αποκρούεται εύκολα από τον Φλαμιάτο.
Στο 36’ ο Κουμαριώτης θα εκτελέσει γρήγορα το φάουλ στον χώρο του κέντρου στον Τούρλα, αυτός θα προχωρήσει και από τα όρια της περιοχής με ένα συρτό σουτ στην δεξιά γωνία του Φλαμιάτου, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το προσπέρασμα και το 1-0.
Μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 45’ δεν θα έχουμε κάποια άλλη, καλή στιγμή στο παιχνίδι και οι γηπεδούχοι θα το ολοκληρώσουν μπροστά στο σκορ 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως προαναφέραμε, ο Κ. Βιτωράτος σωστά θα πραγματοποιήσει τρεις μαζεμένες αλλαγές και αυτό θα είναι κάτι που θα αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού, αφού η ομάδα του θα μπει πολύ δυνατά και θα χάσει κάποιες καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση.
Κάτι που δεν θα καταφέρει τελικά και αντίθετα θα δεχθεί και το 2-0 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.
Ο Φλαμιάτος ωστόσο στο 51’ θα μπλοκάρει την μπάλα στο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά του Κουμαριώτη.
Στο 55’ ο Κλειτογιάννης θα κάνει το δυνατό, μακρινό σουτ, η μπάλα θα σκάσει μπροστά από τον Πετεινάτο και θα περάσει τελικά άουτ, λίγο έξω από το δεξί του δοκάρι.
Νέα καλή στιγμή στο 61’ για τους φιλοξενούμενους, τον Κ. Νικολοβιένη να περνάει κάθετα, επικίνδυνα την μπάλα στην περιοχή και τον Πετεινάτο να απομακρύνει δύσκολα προ του Γιαννάτου που δεν πρόλαβε στην προβολή.
Στο 61’ και πάλι ο Rexha από δεξιά, θα βγάλει μια επικίνδυνη σέντρα στο ύψος του πέναλτι και τον Κλειτογιάννη να αστοχεί στο απ’ ευθείας σουτ που πραγματοποιεί, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πετεινάτου.
Ένα σουτ του Χρ. Φωκά στο 76’ μέσα από την περιοχή, δεν βρίσκει στόχο με την μπάλα, ύστερα από διπλή κόντρα να απομακρύνεται από τους αμυντικούς.
Και στο 79’, εκεί που ο Πυλαριακός τα έπαιζε όλα για όλα για την ισοφάριση, τα Φωκάτα είναι εκείνα που θα πετύχουν το 2-0 και θα «κλειδώσουν» μια πολύ σημαντική για την πορεία τους νίκη.
Ο Τούρλας μετά από πολύ ωραία ενέργεια, μέσα στην περιοχή και αριστερά, θα κόψει την μπάλα στον Τριανταφυλλίδη και ο τελευταίος με σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Φλαμιάτου.
Στο 82’ ο Ζαμπαύτης θα πιάσει ένα δυνατό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής και η μπάλα θα φύγει άουτ, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 88’ ο Θ. Νικολοβιένης στα όρια της μεγάλης περιοχής, "πατάει" την μπάλα στον επερχόμενο Καβαλλιεράτο, όμως το δυνατό σουτ του τελευταίου στέλνει την μπάλα άουτ, λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Έτσι θα παραμείνει το 2-0 που θα είναι η δεύτερη νίκη στη διοργάνωση για τους γηπεδούχους, ενώ αντίθετα για τους φιλοξενούμενους θα είναι η πρώτη ήττα.
Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Α. Καρλή και Ν. Καναλλάτο.
Οι συνθέσεις
Φωκάτα:(Διον. Λιονάτος), Πετεινάτος, Φωκάς Χρ., Καμπανός, Γασπαρής (83’ Μπουγάς), Παλικισιάνος Δ., Φωκάς Ε., Π., Ζαμπαύτης, Κουμαριώτης (86’ Παγουλάτος), Καππάτος (46’ Τριανταφυλλίδης), Δήμου (72’ Αραβαντινός), Τούρλας.
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Φλαμιάτος, Τουλάτος (46’ Καβαλλιεράτος), Κλειτογιάννης, Αλυσανδράτος Μ. (Rexha), Νικολοβιένης Θ., Γιαννάτος, Νικολοβιένης Κ., Σταμούλης, Δημητρίου, Saliaj (46’ Μιχαλάτος), Σολδάτος (83’ Φάντης).
Σε λίγο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου