Παρασκευή, Νοεμβρίου 15

Η Pre game της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 2019-2020


Το Σαββατοκύριακο 16-17/11 η 5η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας περιόδου 2019-2020
Συνέχεια και αυτό το Σαββατοκύριακο 16-17/11, στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, με την διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής και των 5 συνολικά αγώνων του προγράμματος.
Έτσι θα έχουμε δύο το Σάββατο 16/11, το απόγευμα σε Αργοστόλι - Καραβόμυλο και τα υπόλοιπα τρία την επόμενη ημέρα, Κυριακή 17/11, σε Ληξούρι – Ενωσιακό Φαρακλάτων και Καραβόμυλου, επίσης το απόγευμα.
Μια ακόμη αγωνιστική με πολλά ντέρμπι και αγώνες με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα!
Ξεχωρίζουν τα δύο μεγάλα παιχνίδια, σε Καραβόμυλο - Φαρακλάτα, αλλά και τα υπόλοιπα στα άλλα γήπεδα, παρουσιάζουν ανάλογο ενδιαφέρον.
Ο Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό.
         
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
Σάββατο  16-11-2019   ώρα:15:00
Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Φωκάτα
Καραΐσκος
Απόστολος
Αντωνιάδης Ν.
Μπακάκη Ε.
Σάββατο  16-11-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
ΑΠΣ Πυλαριακός - Α.Ο. Εικοσιμίας
Βουτσινάς
Άγγελος
Δαμιανού Α.
Ρηγοπούλου Δ.
Κυριακή  17-11-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Αγίου Αντωνίου
Α.Ο. Εθνικός - Α.Ο. Παλληξουριακός
Καραΐσκος
Απόστολος
Αντωνιάδης Ν.
Κατερέλος Ε.
Κυριακή  17-11-2019   ώρα:15:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Πρόννοι
θωμάς
Βασίλης
Μπακάκη Ε.
Ρηγοπούλου Δ.
Κυριακή  17-11-2019   ώρα:15:00
Δημοτικό Καραβόμυλου
Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Διλινάτα
Βουτσινάς
Άγγελος
Δαμιανού Α.
Μάστορα Μ.
         
Οι απόντες της 5ης αγωνιστικής λόγω τιμωρίας
Αποτέλεσμα εικόνας για κοκκινη κάρτα
Ποδοσφαιριστής
Ομάδα
Λογγόνης Λάμπρος
Α.Ο. Εικοσιμίας
Μαρούλης Γιώργος
Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
         
Αναλυτικά η 5η αγωνιστική
Σάββατο  16/11
              
Με ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας και τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς να υποδέχεται, τυπικά γηπεδούχος, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τα πολύ δυνατά φέτος Φωκάτα.
Οι γηπεδούχοι, που στην ιστορική συμμετοχή τους στην Α’ κατηγορία, αν και ξεκίνησαν κάπως άσχημα με δύο ήττες στα πρώτα παιχνίδια, στη συνέχεια τα πάνε μια χαρά και στα τελευταία επίσης δύο μετρούν ισάριθμες και πολύ σημαντικές νίκες.
Και στο κύπελλο η παρουσία τους μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ καλή, συμμετείχαν στον Α’ όμιλο, όπου κέρδισαν την πρόκριση τους στους «8» της διοργάνωσης, έχοντας απολογισμό 3 νίκες, 3 ήττες και 9 βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι από την Λακήθρα, με ένα ποιοτικό φέτος ρόστερ, με στόχο την είσοδο τους στην τελική 4αδα και διάκριση στον θεσμό του τοπικού κυπέλλου, έχουν ξεκινήσει θα λέγαμε αρκετά καλά, ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.
Μετά από 4 αγώνες μέχρι τώρα, έχουν ενεργητικό 2 νίκες, 1 ισοπαλία, παθητικό 1 ήττα, συνολικά 7 βαθμούς και κατέχουν την 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα, ισόβαθμοι του Πυλαριακού.
Στο κύπελλο και στα 4 παιχνίδια που έχουν δώσει έχουν 2 νίκες, 2 ήττες και βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς ωστόσο να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους.
Περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να θέλουν την κατάκτηση του 3ου φετινού τρίποντου, κάτι που αν συμβεί, εκτός από βαθμούς θα προσθέσει και καλή ψυχολογία.
              
Με νωπές ακόμη τις δάφνες της μεγάλης νίκης του, επί της αντιπάλου, στη διοργάνωση του τοπικού κυπέλλου, ο Πυλαριακός αυτή την φορά για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας, στο ίδιο γήπεδο στον Καραβόμυλο, στις 3 το απόγευμα, φιλοξενεί την Εικοσιμία.
Ένα παιχνίδι, που εκτός του βαθμολογικού του ενδιαφέροντος θα μετρήσει και το γόητρο, ιδιαίτερα αυτό το πληγωμένο από το 7-1, των φιλοξενούμενων που θα χρειαστεί να αποδείξουν ότι, η συντριβή τους ήταν μια κακή στιγμή και πλέον θα μπορούν με μια πιθανή νίκη να κοιτούν καλύτερα μπροστά.
Οι γηπεδούχοι, θέλουν επίσης μία ακόμη για να αποδείξουν με τη σειρά τους ότι, μόνο τυχαία δεν ήταν η άνετη επικράτηση τους, πριν 10 μέρες, αλλά και ότι, έχουν βάλει ψηλά τον πήχη φέτος.
Έτσι, περιμένουμε ένα δυνατό και ποιοτικό παιχνίδι και μια δυνατή «μάχη» στον αγωνιστικό χώρο.
Και οι δύο ομάδες, μέχρι τώρα τα πάνε περίφημα (αν εξαιρέσει κάποιος αυτό το απογοητευτικό 7-1 των γηπεδούχων επί των σημερινών τους αντιπάλων), και βρίσκονται επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα του Β’ ομίλου του τοπικού κυπέλλου με πολλές πιθανότητες να βρεθούν στον επόμενο γύρο.
Στα 4 παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα στην σειρά, έχουν από 3 νίκες, 1 ήττα και 9 βαθμούς.
Στο πρωτάθλημα, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 2 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ισόβαθμοι των Φωκάτων με 7 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην 3η, αήττητοι με 8 βαθμούς και οι οποίοι μεταφράζονται σε 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι ένα πολύ σημαντικό βαθμολογικά παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, που σίγουρα θα προσπαθήσουν για τη νίκη και το τρίποντο.
Η ομάδα του Κ. Βιτωράτου, θέλει να εκμεταλλευθεί την δυνατή της έδρα, ενώ αυτή του Ακ. Τσιμάρα, την ποιότητα και τη μεγάλη εμπειρία της, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.
Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι, που όπως προαναφέραμε, ο πληγωμένος εγωισμός των φιλοξενούμενων, το κάνει περισσότερο ενδιαφέρον.
                         
Κυριακή  17/11
Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής, μεταφέρεται για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 17/11 στο Ληξούρι, όπου στις 3 το απόγευμα στον Άγιο Αντώνη, ο Εθνικός Κεφαλονιάς, στο τοπικό της περιοχής φιλοξενεί τον αήττητο Παλληξουριακό.
Ένα παιχνίδι που μπορεί να έχει τον χαρακτήρα ενός τοπικού ντέρμπι, όμως υπάρχει ποιοτική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να υπάρχει φαβορί που δεν είναι άλλο από τον Παλληξουριακό.
Άλλωστε, αυτό φάνηκε στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στον θεσμό του τοπικού κυπέλλου, όπου η ομάδα του Ηλία Ζερβού πήρε ισάριθμες και μάλιστα εύκολες νίκες, πιστοποιώντας αυτή την στιγμή την ανωτερότητα της, έναντι του συντοπίτη της Εθνικού κεφαλονιάς.
Οι τυπικά γηπεδούχοι με πολλές φετινές αλλαγές στο ρόστερ και στον πάγκο τους, δεν έχουν βρει ακόμη τα βήματα τους και αυτός είναι ένας λόγος που μέχρι τώρα δεν τα έχουν καταφέρει όπως θα επιθυμούσαν.
Ήδη, πολύ νωρίς μετρούν ένα αποκλεισμό από τη συνέχεια του τοπικού κυπέλλου, ενώ και στο πρωτάθλημα σε 4 αγώνες μετρούν ισάριθμες ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα.
Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στους ομίλους του τοπικού κυπέλλου με μια άνετη πρόκριση, τερματίζοντας πρώτοι με διαφορά και απολογισμό 6 νίκες, σε ισάριθμα παιχνίδια.
Και στο πρωτάθλημα παραμένουν αήττητοι και με το απόλυτο 3Χ3, βρίσκονται στην 2η θέση πίσω 1 βαθμό πίσω από τα πρωτοπόρα Διλινάτα, αλλά και με ένα παιχνίδι λιγότερο.
Συνολικά στις τοπικές διοργανώσεις συνεχίζουν με το απόλυτο 10Χ10!!
Όσον αφορά το παιχνίδι, απλά θέλουν να προσθέσουν τρεις ακόμη βαθμούς στη συλλογή τους, στο κυνήγι της πρωτιάς στην κανονική περίοδο.
Ο Εθνικός, όπως είπαμε δεν είναι το φαβορί, όμως σίγουρα θα παλέψει για μια καλή παρουσία, το καλύτερο και αν έρθει κάποιος βαθμός, θα είναι επιτυχία. Άλλωστε, σε ένα τοπικό δεν ξεγράφεις καμία ομάδα, μιας και εδώ παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα.
Το περιμένουμε καλό ποιοτικά και γιατί όχι, με αρκετά γκολ.
Αυτή θα είναι η 3η μεταξύ τους αναμέτρηση φέτος, όπου στις 2 προηγούμενες οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν ισάριθμες και εύκολες νίκες.
              
Την ίδια ώρα, στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο αγωνιστικό και κυρίως βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Εύγερος αντιμετωπίζει τους δυνατούς Πρόννους.
Οι γηπεδούχοι, με πολύ καλή ψυχολογία μετά την επικράτηση επί του Εθνικού Κεφαλονιάς στο Ληξούρι, την περασμένη Τετάρτη και την πρόκριση τους στον επόμενο γύρο του τοπικού κυπέλλου, θα παλέψουν για την επιστροφή τους στις νίκες και στο πρωτάθλημα, ύστερα από την ήττα, εντός βέβαια προγράμματος, την προηγούμενη αγωνιστική επίσης στο Ληξούρι από τον Παλληξουριακό.
Έτσι, με εξασφαλισμένη την συμμετοχή τους στην επόμενη κλήρωση του τοπικού κυπέλλου (4 νίκες – 2 ήττες – 12 βαθμοί) και την αρκετά καλή μέχρι τώρα παρουσία τους στο πρωτάθλημα, θέλουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς τα πάνω.
Μετά από 3 αγώνες που έχουν δώσει μέχρι τώρα, έχουν μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα και βρίσκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 4 βαθμούς στο ενεργητικό τους.
Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, με μια καλή μέχρι τώρα πορεία τόσο στο τοπικό κύπελλο, όσο και στο πρωτάθλημα, αλλά και μια άσχημη εντός έδρας ήττα από τον Παλληξουριακό, βρίσκονται κοντά στους πρωτοπόρους και φυσικά είναι ένα από τα φαβορί, που θα δηλώσουν παρόν στην τελική 4αδα.
Στην πρώτη διοργάνωση και στον Α’ όμιλο, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σειράς έχει καπαρώσει την παρουσία τους στους «8», αν και απομένουν δύο ακόμη αγωνιστικές.
Στο πρωτάθλημα, όπως προαναφέραμε δέχθηκαν μια εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι από τον Παλληξουριακό, έχουν κάνει και το ρεπό τους με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με απολογισμό 2 νίκες - μία ήττα και 6 βαθμούς ενεργητικό.
Έτσι, η ανάγκη για το τρίποντο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τους αναγκάζει να παίξουν στα Φαρακλάτα μόνο για τη νίκη ώστε να μην μείνουν από νωρίς πίσω.
Σίγουρα δεν θα είναι και τόσο εύκολο, αφού η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, φέτος παρουσιάζεται πολύ ανταγωνιστική και με το πλεονέκτημα της έδρας της, θα προσπαθήσει για το καλύτερο.
Αναμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, τις δύο ομάδες να διεκδικούν με πάθος το τρίποντο και φυσικά όλα μπορεί να γίνουν πιθανά!
           
Η 5η αγωνιστική που ολοκληρώνεται την ίδια επίσης ώρα στον Καραβόμυλο, με το πολύ σημαντικό για την πορεία των δύο ομάδων στη συνέχεια παιχνίδι, η Σάμη φιλοδοξεί να πετύχει την πρώτη φετινή της νίκη, απέναντι στην πρωτοπόρο, έμπειρη και αήττητη μέχρι τώρα, ομάδα των Διλινάτων.
Οι γηπεδούχοι φυσικά, μετά την άσχημη εξέλιξη στη φετινή τους πορεία στο πρωτάθλημα και το αρνητικό 4Χ4, βρίσκονται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα, θέλουν η 5η αγωνιστική να είναι η τυχερή τους και από εδώ να γίνει το νέο ξεκίνημα.
Και στο κύπελλο πλέον, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα, αφού βρίσκονται στην 3η θέση του Β’ ομίλου και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός (εδώ φαίνεται ότι στην πορεία θα χρειαστούμε κομπιουτεράκια).
Στα 4 μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει στη διοργάνωση, έχουν μόλις δυο νίκες και οι δύο απέναντι στον Εθνοφρουρό και 2 ήττες από Εικοσιμία – Πυλαριακό.
Παρά τα άσχημα αποτελέσματα που έχουν φέρει, δεν παύει να είναι μια καλή ομάδα, βάζοντας δύσκολα σε πολλούς από τους αντιπάλους της, όμως κάτι τους λείπει και έτσι χάνονται οι βαθμοί.
Το σίγουρο είναι ότι, σύντομα θα ανακάμψουν και αν αυτό συμβεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, εκτός από τους «χρυσούς» βαθμούς θα αποκτήσουν καλή ψυχολογία και πίστη, ιδιαίτερα τα πολλά νέα παιδιά τους.
Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, μια πολύ έμπειρη, ποιοτική και μάλιστα αήττητη μέχρι τώρα ομάδα, στον Καραβόμυλο θα παραταχθούν με μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, αφού γνωρίζουν ότι, μια τέτοια πιθανότητα θα τους διατηρήσει στην κορυφή και παράλληλα θα δώσει πολλά πράγματα, κυρίως στην ψυχολογία, για τη συνέχεια που έρχεται.
Στο τοπικό κύπελλο, συμμετέχοντας στον Α’ όμιλο, εξασφάλισαν από πολύ νωρίς τη συμμετοχή τους στον επόμενο γύρο, τερμάτισαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και εδώ αήττητοι, με το απόλυτο 6Χ6.
Στο πρωτάθλημα, όπως είπαμε παραπάνω παραμένουν αήττητοι και πρωτοπόροι σε 4 αγωνιστικές, με 3 νίκες - 1 ισοπαλία στο ενεργητικό τους και φυσικά βρίσκονται στην κορυφή με 10 βαθμούς και ένα παιχνίδι παραπάνω.
Πηγαίνουν σαν φαβορί στον Καραβόμυλο, όμως η Σάμη θα το παλέψει, θα εκμεταλλευθεί την έδρα της και όλα μπορεί να συμβούν. Για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!
         
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Αγών
Ν
Ι
Η
Γκολ
Βαθ
1.
Α.Ο. Διλινάτα
4
3
1
0
08 - 02
10
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός
3
3
0
0
07 - 00
9
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας
4
2
2
0
10 - 03
8
4.
Α.Ο. Φωκάτα
4
2
1
1
05 - 03
7
5.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
4
2
1
1
06 - 05
7
6.
Α.Ο. Πρόννοι 
3
2
0
1
03 - 01
6
7.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
4
2
0
2
05 - 05
6
8.
Π.Α.Ο. Εύγερος
3
1
1
1
02 - 03
4
9.
Α.Ο. Σάμης
4
0
0
4
02 - 10
0
10.
Α.Ο. Εθνικός
3
0
0
3
02 - 09
0
11.
Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
4
0
0
4
03 - 12
0
        
Η επόμενη (6η) αγωνιστική
(23-24/11/2019)
α/α
Ομάδες
1.
Α.Ο. Διλινάτα - Α.Π.Σ. Πυλαριακός
2.
Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
3.
Α.Ο. Εικοσιμίας - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
4.
Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Εθνικός Κεφαλονιάς
5.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Σάμης
6.
Ρεπό: Α.Ο. Πρόοδος Ιθάκης
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου