Παρασκευή, Μαρτίου 16

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
-Τρεις θέσεις για τα ελληνικά πεντάλ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 και τρεις οι εκπρόσωποί μας στην Άρση Βαρών!
      Τρεις προκρίσεις, δύο στους άνδρες και μία στις γυναίκες, κατέλαβε η Ελλάδα στο άθλημα της ποδηλασίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο που εστάλη στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) από τη Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας (UCI), η χώρα μας καταλαμβάνει τρεις από τις συνολικά 225 προκρίσεις.

       Στους άνδρες, τα ελληνικά πεντάλ κατέχουν την 32η θέσημεταξύ55 χωρών με 154 βαθμούς, ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες, βρίσκονται στην 21η θέση μεταξύ 32 χωρών με 172 βαθμούς. Ήδη, βάσει της κατάστασης που εστάλη στις εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές, έχουν «κλειδώσει» ήδη 211 θέσεις, ενώ οι εναπομείνασες 14 θα προκύψουν από κάρτες διημερούς επιτροπής (ελευθέρας) που θα δοθούν από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).
       Να θυμίσουμε ότι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από δύο αθλητές στο άθλημα της ποδηλασίας, με την έκτη θέση του Σταμάτη Κοτζιάστο αγώνα δρόμου (αντοχής) να αποτελεί και  τη μεγαλύτερη –έως τώρα- διάκριση για τη χώρα μας.
Αποτελέσματα Κατάταξης Γυναικών – Ελλάδα -21η θέση με σύνολο βαθμών 172.00
Αποτελέσματα Κατάταξης Ανδρών – Ελλάδα -32η θέση με σύνολο βαθμών 154.00
     Στον αντίποδα η Άρση Βαρών σε πάγκο πήρε τη «σκυτάλη» από την ποδηλασία, όσον αφορά τις «κλειδωμένες» θέσεις ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), τα ελληνικά χρώματα στο άθλημα των δυνατών στους αγώνες της βρετανικής πρωτεύουσας θα εκπροσωπήσουν τρεις αθλητές. Πρόκειται για τον «ασημένιο» Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου, Παύλο Μάμαλο, που θα λάβει μέρος στην κατηγορία των 90 κιλών (έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση βάσει ranking list), τονΓκρέμισλαβ Μωϋσιάδη που θα συμμετέχει στα 75 κιλά, καθώς και τον Νικόλαο Γκουντάνη που θα αγωνιστεί στα 67,5 κιλά (τέταρτη επίδοση στην κατάταξη).    
      Ο Μάμαλος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας των 82,5κ.με 225 κιλά, ο Μωϋσιάδης ήταν 5ος στα 67,5κ.με 167,5 κιλά, ενώ όσον αφορά τον Γκουντάνη ήταν 7ος στα 75κ.με 190 κιλά. Το Παραολυμπιακό τουρνουά άρσης βαρών σε πάγκο θα πραγματοποιηθεί από 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου σε μια από τις ομορφότερες εγκαταστάσεις του Λονδίνου, το ExCeL.
(4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ FAZZA 2012)
(4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ FAZZA 2012)
Να θυμίσουμε ότι “εισιτήρια” για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 έχουν εξασφαλίσει ιστιοπλοΐα, μπότσια, ξιφασκία σε αμαξίδιο, στίβος, σκοποβολή, κολύμβηση και τοξοβολία. Προκρίσεις διεκδικεί και το τένις με αμαξίδιο.
Οι λίστες των προκρίσεων θα κλείσουν τους προσεχείς μήνες, αφού πραγματοποιηθούν οι διοργανώσεις όλων των αθλημάτων που συμπεριλαμβάνονται στα κριτήρια της IPC, με τον στίβο και την κολύμβηση να διεκδικούν τις περισσότερες θέσεις.
       Ας θυμηθούμε ξανά τα 24 μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές μας στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου 2008, γιατί πιστεύω πώς δεν είναι γνωστά σε πολλούς από εμάς.... Ας σταθούμε κοντά σε αυτούς τους μεγάλους αθλητές και ας στηρίξουμε τις προσπάθειές τους.


Παραολυμπιακός Αθλητισμός  = Μεγαλείο Ψυχήςηθούμε ξανά τα 24ας τους ευχηθού τους ευχηθοιακ
Πηγές:www.paralympic.gr,www.paralympichellas.blogspot.com, www.powerlifting.gr,www.eaom-amea.gr

 Επιμέλεια: Μοσχονά-Καρκαβέλα Ειρήνη, Γυμνάστρια Προσαρμοσμένης Φ.Α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου