Σάββατο, Μαρτίου 31

ΣΤΗ ΠΟΛΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 3-1 ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΕΝΑ


Στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, που κέρδισε με 76-69 τη Σιένα κι έκανε το  3-1 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας.
KAI TΩΡΑ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ..... ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ!!!!!
Για τον κόσμο του που έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ και τον πίστεψε, γεμίζοντάς το, ο Ολυμπιακός πήρε μία παλικαρίσια νίκη με σκορ76-69 επί της Σιένα στο τέταρτο μεταξύ τους παιχνίδι και θα είναι αυτός που θα δώσει το «παρών» στο Final 4 της Ευρωλίγκας στην Πόλη, για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια και έβδομη στην ιστορία του.
Αποθέωση των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς από τους οπαδούς της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα. 
Η απουσία του Ντόρσεϊ μέσα στην ρακέτα, υπερκαλύφθηκε από την ψυχή του Χάινς, τον ενθουσιασμό και την ποιότητα του Λο αλλά και την ηγετική φυσιογνωμία του Σπανούλη και με την βοήθεια του εκπληκτικού κόσμου των «ερυθρολεύκων» που είχαν γεμίσει το ΣΕΦ και είχαν δημιουργήσει μία τρομερή ατμόσφαιρα, ανάγκασαν τους Ιταλούς να… λυγίσουν. 
Πολύτιμες βοήθειες για τους Πειραιώτες και από τον Άντιτς που έβγαλε ψυχή και έδωσε σκορ σε κρίσιμα σημεία αλλά και τον Παπανικολάου που με τον ενθουσιασμό του, έβαλε το δικό του λιθαράκι. 
Το ματς: 
Με Χάινς και με… αρχηγό 
Η απουσία του Ντόρσεϊ ανάγκασε τον Ίβκοβιτς να ρίξει στο παρκέ Χάινς και Πρίντεζη και να παίξει με ένα χαμηλό σχήμα. Ο πρώτος μπήκε με εκπληκτική ενέργεια και παρά την άμυνα ζώνης της Σιένα, πέτυχε μόνος του έξι γρήγορους πόντους απέναντι σε Λαβρίνοβιτς και Άντερσεν. 
Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Πιανιτζιάνι από την αρχή ήθελε να πάει την μπάλα στο χαμηλό πόστ και να εκμεταλλευτεί το ψηλότερο σχήμα της. Οι δύο ψηλοί της «διάβαζαν» σωστά τα μις ματς και πέτυχαν πόντους αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με πέντε συνεχόμενους του Σπανούλη έφτασαν στο 14-7 βγάζοντας ενθουσιασμό στο παιχνίδι τους. 
Το παιχνίδι του Ολυμπιακού είχε… πολύ Σπανούλη, σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς. Βρίσκοντας χώρους και παίρνοντας προσωπικές επιθέσεις, έδωσε σκορ και κέρδισε πολύτιμα φάουλ αντιπάλων. Οι Ιταλοί όμως δεν άφηναν το σκορ να φύγει και με ένα τρίποντο του Στόουνρουκ, η πρώτη περίοδος έκλεισε 21-21. 
Ο Άντερσεν τον «πονοκεφάλιαζε» 
Ο Ίβκοβιτς έβαλε στην πεντάδα του Ολυμπιακού και τον Παπαδόπουλο για να δώσει ανάσες σε Χάινς-Άντιτς στο ξεκίνημα του δεκαλέπτου. Ο Ρακόσεβιτς τον «χτύπησε» στα πόδια στις δύο πρώτες φάσεις που βγήκε πάνω του και η Σιένα βρέθηκε στο 26-22. 
Η ρακέτα των «ερυθρολεύκων» έμοιαζε με αφύλακτη διάβαση και τα πικ εν ρολ των Ιταλών «πλήγωναν». Ο Ίβκοβιτς το διαπίστωσε και ξαναπέρασε στο παρκέ τον Χάινς, πριν η ζημιά γίνει μεγαλύτερη. Όμως, ο Άντερσεν, πολύ ψηλότερος από τους αντιπάλους του, έδινε πόντους με σουτάκια από μέση απόσταση αλλά και μακρινή και οι Ιταλοί έφτασαν στο 33-28, στα μισά της περιόδου. 
Ο Ολυμπιακός «έσφιξε» αρκετά την άμυνά του. Την έκανε πιο επιθετική, ειδικά στην περιφέρεια αναγκάζοντας την Σιένα να κάνει λάθη και την μπάλα να φτάνει με δυσκολία σε θέση βολής. Στο παρκέ σε εκείνο το σημείο πέρασε ξανά ο Σπανούλης και αμέσως σκόραρε, πήρε επιθετικό φάουλ και έδωσε ώθηση στην ομάδα του. 
Ο Άντερσεν όμως ήταν ασταμάτητος. Κρατούσε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 13 προσωπικούς πόντους. Το ημίχρονο έκλεισε με καλάθι του Χάινς στην εκπνοή και το σκορ έγινε 38-39. 
Ο Χάινς το κράτησε… ντέρμπι 
Η Σιένα και στις πρώτες φάσεις της 3ης περιόδου έκανε το ίδιο πράγμα. Η μπάλα πήγε στον Άντερσεν που προσπαθούσε να βάλει πλάτη τον Χάινς. Μία τάπα του Αμερικανού στον Αυστραλό και ένα καλάθι του Άντιτς στην επόμενη επίθεση, έκανε το σκορ 42-42 και «έσπασε τον τσαμπουκά» του παίκτη της Σιένα. 
Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, ένα δίλεπτο με αρκετά λάθη στην επίθεση, έδωσε την ευκαιρία στους Ιταλούς να φτάσουν στο 42-48, τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, 5΄πριν το τέλος της περιόδου. Ο Ολυμπιακός όμως με πρωταγωνιστή τον Χάινς έκανε ένα γρήγορο 6-0, έφερε το ματς ξανά στην ισοπαλία και έδωσε την ευκαιρία στο ΣΕΦ να πάρει «φωτιά». 
Ο Χάινς ήταν με διαφορά ο καλύτερος του Ολυμπιακού σε άμυνα και ουσιαστικός σε επίθεση και από την στιγμή που ο Άντερσεν βγήκε με τρία φάουλ και ο Στόουνρουκ με τέσσερα, βρήκε περισσότερο χώρο να δράσει. Μοιράζοντας «stop» σε όλους τους ψηλούς των Ιταλών, έδινε το σύνθημα για το προσπέρασμα στους συμπαίκτες του. Εκείνοι όμως δεν το πέτυχαν… Έφτασαν μέχρι το -1 και το 54-55 στο τέλος της περιόδου. 
Η ώρα του αρχηγού 
Το καλάθι του Χάινς στην πρώτη φάση, έδωσε το προσπέρασμα… και στην συνέχεια ένα «μεγάλο» τρίποντο του Άντιτς έκανε το σκορ 59-55. Το τέταρτο φάουλ του Άντερσεν ήταν μία ακόμα είδηση που χαροποίησε τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε το μομέντουμ του αγώνα με το μέρος του, πλέον. Ο Σκοπιανός σέντερ των «ερυθρολεύκων» πήρε με ευκολία φάουλ από τους αντιπάλους του και ο Χάινς μετά από συνεργασία με τον Λο, έκανε το 61-55. 
Η Σιένα είχε επηρεαστεί από την καυτή ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Αστοχούσε σε όλα της τα σουτ και για σχεδόν 5΄έμεινε χωρίς σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ωστόσο αρκετές ευκαιρίες να διευρύνουν την διαφορά και η Σιένα έχοντας το μπόνους των βολών αλλά και ένα διαιτητικό λάθος με το μέρος της, έφτασε στο 61-61 5΄πριν το τέλος. 
Εκεί ο Ολυμπιακός αντέδρασε ξανά σωστά. Με τον Λο να τρέχει όποτε έβρισκε ευκαιρία στον αιφνιδιασμό και το σκορ έγινε γρήγορα 67-61 και με ένα καλάθι του Σπανούλη το 69-61 και το ματς έμοιαζε να καθαρίζει… 
Ο Ζήσης έβαλε ένα τρίποντο κανονικά και ένα… μέσω βολών και έτσι διατήρησε την Σιένα ζωντανή με το σκορ 72-69, στο 1΄πριν το φινάλε. Ένα μακρινό ριμπάουντ του Πρίντεζη μετά από άστοχο σουτ έφερε νέα επίθεση και βολές για τον Σπανούλη στα 30΄΄ με το σκορ στο 74-69. Το τελικό 76-69 έστειλε τον Ολυμπιακό στο Final 4 μέσα σε αποθέωση. 
Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-39, 54-55, 76-69 
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 19, Άντιτς 5(1), Σπανούλης 19(1), Κέσελ 3, Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3(1), Σλούκας 7(1), Λο 8. 
Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 10(2), Ζήσης 15(2), Άντερσεν 15(1), Ρακόσεβιτς 11, Καραρέτο, Λαβρίνοβιτς 10, Ρες, Στόουνρουκ 3(1), Λεχτάλερ, Μος 5(1).


 Πηγή:http://www.sport-fm.gr   
Φώτο: http://www.onsports.gr     





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου