Παρασκευή, Μαρτίου 16

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ
 ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ "ΜΕΤΑΛΛΟ" ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ

Ιδανικός αυτόχειρας…
Ο Ολυμπιακός «πάτησε» την Μέταλιστ στο πρώτο 20λεπτο που είχε δυο δοκάρια κι ένα γκολ έχασε πολλές ευκαιρίες, ο Μέγερι έπιασε πέναλτι στο 77' όμως κατάφερε να ηττηθεί και να αποκλειστεί από την ουκρανική ομάδα!

Γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, αφού η ομάδα του Μάρκεβιτς δεν φάνηκε στο α' ημίχρονο, που στάθηκε πολύ τυχερή και δεν είχε πατήσει περιοχή μέχρι το 70', ενώ έχασε και πέναλτι στο 77'! Όμως με γκολ των Βιγιάγκρα (81') και Ντέβιτς στο (87') έφερε τούμπα το ματς νίκησε με 2-1 κι έβαλε ταφόπλακα στα ευρωπαϊκά όνειρα του Ολυμπιακού…
Ετσι ο Ολυμπιακός διέγραψε μονοκοντυλιά και μέσα σε μόλις 6 (!) λεπτά ό,τι έχτιζε από τις 22 Γενάρη που μετρούσε δέκα σερί νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ..
Σαν να μην έφτανε αυτό ο Ολυμπιακός όχι μόνο πάει με την χειρότερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι, αλλά έχασε με τραυματισμό τους Ιμπαγάσα, Μανιάτη.
Χωρίς εκπλήξεις οι δυο προπονητές
Ο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Μέγερι στο τέρμα, αριστερά τον Χολέμπας, δεξιά τον Τοροσίδη, στο κέντρο της άμυνας Αβραάμ, Μαρκάνο, κόφτες Μανιάτη, Ορμπάιθ, επιτελικό τον Ιμπαγάσα, αριστερά τον Μιραλάς, δεξιά τον Φουστέρ και στην κορυφή τον Τζιμπούρ.
Από την άλλη ο Μάρκβιτς κατέβασε την Μέταλιστ με τον Ντισλιένκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Πσενίτσκνικ αριστερά, Βιγιάγκρα δεξιά, Τορσιλιέρι, Γκουεγιέ στο κέντρο της άμυνας, κόφτες τους Ξαβιέρ, Τόρες, αριστερό εξτρέμ τον Μπλάνκο, δεξί τον Σόσα, επιτελικό τον Τάισον και στην κορυφή τον Μάρλος.
Την… καρύδωσε με το καλησπέρα
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ως το 10' είχε κάνει δυο φάσεις για γκολ. Στο 4' ο Μιραλάς «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Ντισλιένκοβιτς και στο 10' το γυριστό του Φουστέρ έπειτα από ωραία προσπάθεια του Τζιμπούρ πέρασε άουτ.
Η Μέταλιστ προσπάθησε να απαντήσει, όμως ο Μέγερι έπεσε στα πόδια του Τάισον που μπήκε από αριστερά κι έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός όμως δεν άργησε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ! Οι Πειραιώτες κέρδισαν κόρνερ οι Ουκρανοί απομάκρυναν σε πρώτο χρόνο, όμως η μπάλα βγήκε αριστερά στον Χολέμπας. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού αφού «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι εκεί που είχε παραμείνει ο Μαρκάνο μετά το κόρνερ και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 15'!
Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» «έκρυψαν» τη μπάλα, όμως ο Τζιμπούρ το χάλασε στο φινάλε , καθώς στο τετ α τετ με τον κίπερ της Μέταλιστ άνοιξε το κοντρόλ κι ο Ντισλιένκοβιτς τον πρόλαβε.
Οι Ουκρανοί τα είχαν χαμένα, δεν έβρισκαν τρόπο να βγάλουν άμυνα και παραλίγο να έρθει το δεύτερο γκολ, όμως το δοκάρι έσωσε την Μέταλιστ από την κεφαλιά του Τοροσίδη στο 21'. Ο Ολυμπιακός γύρω στο ημίωρο κατέβασε ταχύτητα κι έδωσε χώρο στην Μέταλιστ που προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με τον Τάισον που ήταν και σήμερα πολύ δραστήριος, αλλά και πολύ μόνος.
Ο Πάπα Γκουεγιέ έκανε αβίαστα λάθη, όμως ο Ολυμπιακός δεν τα εκμεταλλεύτηκε και κάπως έτσι φτάσαμε στο ημίχρονο με τον Βαλβέρδε να χάνει τον Ιμπαγάσα που τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε στο 45' από τον Μακούν.
Εδωσε χώρο και το πλήρωσε
Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη βγήκε περισσότερο για να αμυνθεί και να διατηρήσει τα κεκτημένα παρά για να επιτεθεί. Ετσι λοιπόν, μετά από ένα δυνατό πεντάλεπτο έδωσε χώρο στην Μέταλιστ η οποία κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα αλλά δεν έβρισκε τρόπους να απειλήσει.
Σαν να μην έφτανε ο τραυματισμός του Ιμπαγάσα, ο Βαλβέρδε είδε και τον Μανιάτη να φεύγει με τράβηγμα και να είναι κι αυτός αμφίβολος, όπως κι ο Κάνιο ενόψει ντέρμπι. Στη θέση του μπήκε ο Μοντέστο στο 59' και ο Ολυμπιακός έχασε εντελώς το κέντρο.
Εχοντας φέρει το ματς στα μέτρα του και τους Ουκρανούς ναι μεν να έχουν κατοχή, αλλά να μην πατούν περιοχή, έχοντας μόνο ένα σουτ του Τάισον έπειτα από λάθος του Παπαδόπουλου στο 64' όλα έδειχναν ότι το ματς πήγαινε εκεί που το ήθελαν οι Πειραιώτες.
Οσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι περίμεναν ολοένα και πιο πίσω την Μέταλιστ, χωρίς να ιδρώσουν κι έκαναν δυο φάσεις γύρω στο 75' μια με τον Μακούν και μια με τον Χολέμπας, όμως η μπάλα δεν πήγε προς τα δίχτυα.
Οι Ουκρανοί έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να κάνουν ροντέο το ματς στο 77' όμως ο Μέγερι μπλόκαρε το κάκιστο πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντέβιτς και έκανε την πιο εύκολη απόκρουση της καριέρας του!
Ούτε αυτό όμως ξύπνησε τους ερυθρόλευκους… Οι Ουκρανοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 81' έπειτα από τη σέντρα του Τάισον και την διπλή προσπάθεια του Βιγιάγκρα που πρόλαβε τον Μέγερι.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε θρίλερ, με την Μέταλιστ να απειλεί και τον Ολυμπιακό να αμύνεται μαζικά για να κρατήσει την πρόκριση στο λιμάνι. Τελικά οι Ουκρανοί έφεραν τούμπα το ματς στο 87', όταν έπειτα από κόρνερ και αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει ο μέχρι εκείνο το σημείο μοιραίος Ντέβιτς έβαλε την Μέταλιστ σε θέση οδηγού.
Το τελευταίο σφύριγμα του Χάτεγκαν βρήκε τους Ουκρανούς να πανηγυρίζουν έξαλλα και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί ακόμα να καταλάβει πως έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του…
ΣΚΟΡΕΡ: 15' Μαρκάνο – 81' Βιγιάγκρα, 87' Ντέβιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάτεγκαν (Ρουμανία)
ΔΟΚΑΡΙΑ: 4' Μιραλάς, 21' Τοροσίδης – 70' Μπλάνκο
ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 77' Ντέβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57' Ορμπάιθ, 77' Μοντέστο - 32' Βιγιάγκρα, 37' Μπλάνκο, 90' Σόσα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μανιάτης (59' λ.τ. Μοντέστο), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (87' Ντιόγο), Τοροσίδης, Ιμπαγάσα (45' λ.τ. Μακούν), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ.
ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι, Πάπα Γκουεγιέ, Πσενίτσνικ, Κλέιτον, Σόσα, Τόρες, Μπλάνκο (90+3' Βαλάγιεφ), Μάρλος, Τάισον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου