Κυριακή, Μαΐου 26

ΠΕΡΑΣΕ Η ΘΥΕΛΛΑ 2-5 ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 2-5 
  

           



ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΡΘΕ Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Α.Ε.Κ.
ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΗΤΤΑ 2-5 ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι που διεξήχθηκε κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες μιας και η ζέστη χτυπούσε κόκκινο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου η Θύελλα Αμπελοκήπων πολύ ουσιαστική πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Α.Ε.Κ. με σκορ 5-2.
Η Ζακυνθινή ομάδα σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη σε κάποια σημαντικά χρονικά διαστήματα και η νίκη της θεωρείται δίκαιη.
Η ισοφάριση σε 1-1 για τη Θύελλα 
Η Α.Ε.Κ. το πάλαιψε όσο μπορούσε με απόντα τον Άλκη Κρούτη και αν δεν ήταν άτυχη στο τέλος του α΄ημιχρόνου όταν το δοκάρι της στέρησε την ισοφάριση ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.
Φάσεις και γκολ
Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 5' οι γηπεδούχοι θα ευτυχήσουν να πετύχουν το 1-0 και να πάρουν κεφάλι στο σκορ με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ του Πολλάκη από τα όρια της μεγάλης περιοχής.
Η ομάδα της Κεφαλονιάς που είχε μπει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θα χάσει την ευκαιρία να πετύχει το 2-0 όταν ο Πολλάκης, που ήταν πάρα πολύ καλός σήμερα, μετά από ατομική ενέργεια θα μπεί στην περιοχή και απέναντι από τον Διαμαντή που πραγματοποιούσε έξοδο θα "τσιμπήσει" την μπάλα προς την κενή εστία για να προλάβει ο Σοφός και να απομακρύνει τελευταία στιγμή την μπάλα σε κόρνερ.
Το 1-2 για τους φιλοξενούμενους
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 17' όταν ο Μοσχονάς θα σπάσει το οφσαιντ θα μπει στην περιοχή των φιλοξενουμένων, αλλά λίγο πλάγια για να προλάβει ο Διαμαντής και να διώξει την μπάλα με τα πόδια.
Και ενώ η Α.Ε.Κ. έχανε τις ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις στο ποδόσφαιρο είναι αυτοί που πετυχαίνουν το 1-1 με τον Ι. Κομιώτη με δυνατό σουτ και ενώ η μπάλα θα βρει πρώτα το κάθετο δοκάρι της εστίας του Άννινου ο οποίος στην αρχή της φάσης είχε απομακρύνει προσωρινά την μπάλα με γροθιές για να φτάσει στη συνέχεια στον σκόρερ.
Και σαν να μην έφθανε η ισοφάριση ο Λιβέρης στο 28' με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από αριστερά θα μπεί στην περιοχή και από πλάγια θα βγάλει με σέντρα την μπάλα στο β' δοκάρι όπου ο Ι. Μαρίνος με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ στην κίνηση θα πετύχει το 1-2.
Ένα μακρινό σουτ του Τσιργώτη στο 34' δεν ανησυχεί τον Άννινο που μπλοκάρει την μπάλα.
Το 2-3 για την Α.Ε.Κ.
Η φάση που ίσως να σημάδεψε την εξέλιξη του παιχνιδιού γίνεται στο 43' όταν ο δρασήριος και πάλι Πολλάκης θα μπει από αριστερά στη περιοχή των φιλοξενουμένων, εκεί θα πιάσει ένα συρτό διαγώνιο σουτ το οποίο θα σταματήσει στην ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού του Διαμαντή και στη συνέχεια απομακρύνουν οι αμυντικοί της ομάδας του.
Με την πρωτοπορία στο σκορ για τους φιλοξενούμενους θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Οι φιλοξενούμενοι θα μπουν δυνατά στο β' και στο 50' ο Άννινος με εκπληκτική απόκρουση θα σώσει την εστία του από το 1-3 όταν στην σέντρα από αριστερά του Ι. Μαρίνου ο Ι. Κομιώτης μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων θα δει την κεφαλιά του να αποκρούεται εντυπωσιακά από των πορτιέρο των γηπεδούχων.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (51') όμως στην σέντρα από δεξιά του Λιβέρη θα βγει στην πλάτη της άμυνας της Α.Ε.Κ. ο Μαλαφούρης που θα προλάβει την έξοδο του Άννινου και με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του για το 1-3.
Γκοοοολ 2-4 για την Θύελλα
Μετά από αυτό το γκολ οι γηπεδούχοι ανέβασαν "στροφές" ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και σφού στο 63΄ο Μοσχονάς αστοχεί σε απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ από την μεγάλη περιοχή θα μειώσει το σκορ στο 64' σε 2-3. Συγκεκριμένα στην σέντρα του Μοσχονά από θέση μέσα δεξιά ο Πολλάκης θα μπει στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ θα πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ.
Στη συνέχεια και μπροστά στο φάσμα της ισοφάρισης οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και "καθάρισαν" στο τέλος το παιχνίδι, αφού η ομάδα μας έδειχνε αρκετά κουρασμένη και την υπερβολική ζέστη να επηρεάζει τις προσπάθειες της.
Έτσι στο 71' στην σέντρα από δεξιά του Ι. Μαρίνου μέσα στην περιοχή ο Λιβέρης με ωραία προσποίηση αφήνει την μπάλα να περάσει στον επερχόμενο Δ. Σοφό ο οποίος εύκολα με πλασέ στην κίνηση θα δώσει "αέρα" δυο τερμάτων στην ομάδα του (2-4).
Τέλος στο 85' ο Ι. Κομιώτης ύστερα από έξυπνη κάθετη πάσα του Λιβέρη θα φύγει στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και εύκολα απέναντι στον Άννινο με εξαιρετικό πλασέ θα πετύχει το τελικό 2-5 περιμένοντας το αποτέλεσμα της Πάτρας για να δει αν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό στη συνέχεια.
Υπάρχουν κάποια παράπονα από την πλευρά των γηπεδούχων για την διατησία του κ. Ηλ. Νικολόπουλου και των βοηθών του κ.κ. Κ. Αδαμόπουλου και Ν. Τσαλίκογλου από την Μεσσηνία.
Το τελικό 2-5
Οι συνθέσεις
A.E.K.:(Σ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης, Στεφανάτος, Κούκλας, Λουλούδας, Αντωνόπουλος, Χασάη, Πολλάκης, Κοσμάτος (75' Εμιλιάνο), Μοσχονάς (78' Κουμαριώτης Αγγ.), Περιβολάρης.

Θύελλα Αμπελοκήπων:(), Διαμαντής, Κάρδαρης (83' Καψάσκης), Δ. Σοφός, Λιβέρης, Ν. Μαρίνος, Σ. Κομιώτης, Τσιριγώτης (81' Χριστοδουλόπουλος), Ι. κομιώτης, Μαλαφούρης (66' Μαρούδας), Τριανταφυλλίδης, Ι. Μαρίνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου