Τετάρτη, Μαΐου 29

Οι Έλληνες διαιτητές στο 3ο UEFA CORE


Οι Χάρης Καλογερόπουλος,  Αλέξανδρος  Γρεβένης  και  Χασάν Κούλα ήταν οι τρεις Έλληνες διαιτητές που επελέγησαν από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ να παρακολουθήσουν τον τρίτο κύκλο του «CORE 16», του προγράμματος της UEFA για τους διαιτητές που έχουν τα προσόντα να εξελιχθούν σε διεθνείς.
Η ελληνική τριάδα πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις εξετάσεις του προγράμματος, επικεφαλής του οποίου ήταν ο  Άγγλος πρώην διεθνής διαιτητής και νυν μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA, David Elleray.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ολοκληρλωθηκε σε δύο περιόδους (Οκτώβριος 2012 και Μάιος 2013), απαιτούσε, σύμφωνα με τις οδηγίες της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, σκληρή και επίμονη προσπάθεια σε όλη τη διάρκειά του, καθώς επίσης επαγγελματισμό σε όλα τα επίπεδα.
Η Α΄ φάση ήταν περίοδος γνωριμίας για όλους τους διαιτητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και πραγματοποιήθηκαν αρκετές ώρες μαθημάτων από σημαντικές προσωπικότητες της ευρωπαϊκής διαιτησίας, όπως o David Elleray, ο Ολλανδός Jaap Uilenberg και o Γάλλος διεθνής διαιτητής Stephane Lanoua. Επίσης, όλες οι τριάδες ορίστηκαν σε αγώνες του ελβετικού πρωταθλήματος. Η ελληνική τριάδα αγωνίστηκε στον αγώνα BUMPLIZ FC – FC BERN 0-0 αποδίδοντας εξαιρετικά, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα συγχαρητήρια των δύο ομάδων και του Σουηδού Peter Froidfeldt, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του μέντορα για την ελληνική τριάδα.
Επίσης, έγινε έλεγχος στον τομέα Fitness (kg, %fat, FIFA TEST) καθώς και  στο επίπεδο των Αγγλικών σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ως επιβράβευση για την εικόνα και την εμφάνιση της ελληνικής τριάδας,  ήρθε και ο ορισμός της από την UEFA για το Challenge Trophy στον αγώνα Ιταλία- Ρωσία 1-1 που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Ιταλία.
Στην Β’ περίοδο του προγράμματος η ελληνική τριάδα αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Γαλλίας και συγκεκριμένα  στον αγώνα Montceau FC – Soshau 2 (0-1), δίνοντας κι εκεί τα διαπιστευτήριά της.
Ύστερα από την επιστροφή τους από τη Νιόν, ο Χάρης Καλογερόπουλος τόνισε ενδεικτικά: «Είναι μια μοναδική εμπειρία και πρέπει να την ζήσεις για να καταλάβεις πολλά. Υπήρξαν ιδανικές  συνθήκες και έγιναν επιμορφωτικά μαθήματα από κορυφαίες προσωπικότητες. Η διαιτησία απαιτεί κόπους και θυσίες. Όλο αυτό το διάστημα δουλέψαμε σκληρά για να αντεπεξέλθουμε στις διαιτητικές μας υποχρεώσεις. Η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά και εμείς  κάναμε την καλύτερη δυνατή εντύπωση στην UEFA και εκπροσωπήσαμε επάξια την Ελλάδα, την  ΕΠΟ  και την ΚΕΔ που μας έδωσε την ευκαιρία για να συμμετέχουμε στο CORE».
Σημειώνεται ότι στον πρώτο κύκλο του προγράμματος (Μάρτιος και Αύγουστος 2011) τη χώρα μας εκπροσώπησαν οι Πραξιτέλης Ζαχαριάδης, Λάζαρος Δημητριάδης και Ιωάννης Τουμπακάρης, ενώ στον δεύτερο κύκλο συμμετείχαν (Μάρτιος και Οκτώβριος 2012) οι Αναστάσιος Παπαπέτρου, Πολυχρόνης Κωσταράς και Τρύφωνας Πετρόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου