Τρίτη, Μαΐου 28

FIFA U-20 World Cup Turkey 2013: Ο Γ.Μπλάτερ θέλει να δει την Ελλάδα!

Ανυπόμονος να δει πως θα παρουσιαστεί η Ελλάδα στα γήπεδα της Τουρκίας στο Μουντιάλ Νέων 2013, μετά και τη συμμετοχή της στον περσινό τελικό του EURO U-19 2012, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε για τη διοργάνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του προέδρου της FIFA:

Για την οργανωτική ετοιμότητα της Τουρκικής Π.Ο.:
Η Π.Ο. Τουρκίας έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική οργανωτική επιτροπή. Δεν έχω καμία ανησυχία από οργανωτική άποψη. Τα κρίσιμα σημεία όπως οι υποδομές στις εγκαταστάσεις των γηπέδων και η οργάνωση για τις μετακινήσεις των ομάδων είναι υπό έλεγχο. Η Τουρκία έχει διοργανώσει πολλά γεγονότα υψηλού ενδιαφέροντος και ως εκ τούτου είμαστε σίγουροι ότι οι 23 ομάδες από όλο τον κόσμο θα έχουν μια εξαιρετική εμπειρία.
Για την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα των αγώνων:
Έχω ενημερωθεί ότι χρειάζεται να γίνει  μια περαιτέρω προσπάθεια με τις πωλήσεις εισιτηρίων, αλλά αυτό δεν με ανησυχεί τόσο πολύ. Είμαι βέβαιος ότι τα γήπεδα θα είναι γεμάτα, καθώς το τουρνουά δεν αποτελεί μόνο μια μοναδική ευκαιρία για τους οπαδούς να παρακολουθήσουν τους καλύτερους νεαρούς παίκτες του κόσμου, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα ώστε να προβληθεί. 
Για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν:
Του ανέφερα ότι το FIFA U-20 World Cup αποτελεί μια πολύ καλή διαφήμιση για την προσπάθεια της Κωνσταντινούπολης να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί τη στιγμή που θα προκύψει ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής από τις καλύτερες ομάδες Κ-20. Είναι, ίσως, η πιο σημαντική αθλητική διοργάνωση σε αυτές τις ηλικίες.

Για τη σημασία της διοργάνωσης και τους λόγους που κάποιος πρέπει να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες:

Το  FIFA U-20 World Cup είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις μας. Στην πραγματικότητα, από την άποψη του μεγέθους, είναι δεύτερη, ύστερα από το FIFA World Cup ™ . Για να πάρετε μια ιδέα για τη σημασία του, απλά κοιτάξτε τους διάσημους παίκτες που έχουν συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα,  που κατέκτησε το 1979 με την Αργεντινή τη διοργάνωση, είναι επικεφαλής μιας εντυπωσιακής λίστας : Μάρκο Φαν Μπάστεν, Νταβόρ Σούκερ, Λουίς Φίγκο, Ραούλ, Ροναλντίνιο, Τσάβι, Κακά, Ινιέστα - όλοι έπαιξαν στο FIFA U-20.  Για να μην αναφέρουμε και τον Λιονέλ Μέσι,  ο οποίος κέρδισε τη διοργάνωση του  2005, πριν γίνει δικό του το FIFA Ballon d'Or τέσσερις φορές.
Για τις ομάδες που θεωρεί ότι θα τραβήξουν τα βλέμματα του κόσμου:
Θα γίνει μια συναρπαστική διοργάνωση. Υπάρχουν πολλές ομάδες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, η Κούβα και το Ελ Σαλβαδόρ, που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων. Θα υπάρχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα πάει για αυτούς. Επίσης, η κατάσταση στη Νότια Αμερική είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Για πρώτη φορά σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων δεν θα πάρουν μέρος, ούτε Αργεντινή, ούτε η Βραζιλία. Αυτό δείχνει πόσο ανταγωνιστικό είναι το επίπεδο εκεί σε αυτές τις ηλικίες. Μπορούμε να περιμένουμε πολλά από την πρωταθλήτρια της Νότιας Αμερικής, Κολομβία,  αλλά και τις άλλες τρεις ομάδες της Ν. Αμερικής. Τέλος, και η Ελλάδα είναι πρωτοεμφανιζόμενη και μπορεί να εκπλήξει ξανά, μετά και τη συμμετοχή της στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.  Ανυπομονώ να τους παρακολουθήσω.

Για την παρουσία του στη διοργάνωση:

Το FIFA U-20 World Cup και το FIFA Confederations Cup  συμπίπτουν χρονικά και φυσικά το δεύτερο είναι επίσης μια πολύ σημαντική διοργάνωση, δεδομένου ότι ανοίγει το δρόμο για το Μουντιάλ, το πιο σημαντικό γεγονός μας. Ωστόσο, σίγουρα προγραμματίζω να παρακολουθήσω  τον τελικό στην Κωνσταντινούπολη. Ανυπομονώ να δω τις δύο καλύτερες U-20 ομάδες!
Πηγή:epo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου