Τρίτη, Μαΐου 28

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης για τις επιθέσεις που δέχονται οι δημοσιογράφοι

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης
Η Γενική Συνέλευση των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) που διεξήχθη την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, καταδικάζει ομόφωνα τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό, ακόμη και σε χώρους εργασίας (δημοσιογραφικά θεωρεία και χώροι Τύπου γηπέδων, γραφεία εφημερίδων κ.λ.π.).

Η Γ.Σ. των μελών του ΠΣΑΤ εκφράζει την αγωνία της για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση και τη χειραγώγηση των λειτουργών του Τύπου και πλήττουν βάναυσα την ελευθεροτυπία. Ζητά από τις αρμόδιες αθλητικές, δικαστικές και αστυνομικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των δημοσιογράφων και κατ’ επέκταση να προασπίσουν την ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση που αποτελεί πυλώνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Η βία κατά δημοσιογράφων και οι τελευταίες επιθέσεις που έχουν ομοθύμως καταδικαστεί από το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και των υγιών φιλάθλων, θα είναι και ένα από τα θέματα προσεχούς έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου