Σάββατο, Μαΐου 18

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Η «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» μια άλλη "φωνή" στην Ιθάκη
Η «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» είναι ένας σύλλογος που δημιουργήθηκε από την ανάγκη μιας παρέας νέων ανθρώπων να δημιουργήσουν και να προσφέρουν στους ανθρώπους της Ιθάκης
Ο χώρος που στέγασε την επιθυμία τους βρέθηκε, αξιοποιήθηκε, εξοπλίστηκε και αποτελεί πλέον ένα κόσμημα που όμοιό του δεν υπάρχει στο Βαθύ. Είναι ένας ασφαλής χώρος που διαθέτει ξύλινο πάτωμα, μπάρα, χώρους παραμονής, τουαλέτα, γραφείο και έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο ο οποίος προσφέρεται για εξωτερικές δράσεις, προβολές ταινιών κλπ. 
Ποιός είναι ο λόγος της δημιουργίας του....
Το όνειρο των ανθρώπων που πλαισιώνουν το σύλλογο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» είναι να δημιουργήσουν έναν χώρο που τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι θα εκφράζονται ελεύθερα, θα δημιουργούν και θα ζουν με την έννοια του ευ ζην. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η αποκλειστική και ξερή διάθεση γνώσεων, αλλά να μάθουμε μέσα από το χορό, τη γυμναστική, τη ζωγραφική πράγματα που θα βοηθήσουν τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Πράγματα όπως η αλληλοβοήθεια, η ομαδικότητα, η συνεργασία, η φιλία, η χαρά της δημιουργίας.
Ποιοι είναι οι άνθρωποι που προσφέρουν σε αυτό.....
Γι αυτό το λόγο εξειδικευμένοι κάθε φορά άνθρωποι με  μεράκι προσφέρουν τις γνώσεις τους στα επιμέρους αντικείμενα. Έτσι, ο Μάκης Βώρος, γυμναστής, κάνει προγράμματα εξατομικευμένα σε γυναίκες και γυμναστική σε μικρά παιδιά. Η Γιάννα Σπυροπούλου, γυμνάστρια, κάνει yoga και pilates σε ενήλικες. Η Άννα Χρηστίδου, ζωγράφος- αγιογράφος κάνει μαθήματα ζωγραφικής και δημιουργίας στα παιδιά. Για πρώτη φορά στην Ιθάκη η καθηγήτρια μαθηματικός Πέτση Κατερίνα κάνει αφιλοκερδώς μαθήματα μαθηματικών σε παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού λύνοντας τις απορίες τους και βοηθώντας τα να κατανοήσουν τον υπέροχο κόσμο των μαθηματικών. Η Χάρις Ρηγάλου, παιδαγωγός, μαθήτρια και συνεργάτιδα της χορογράφου- πανεπιστημιακού κας Μάρω Γαλάνη, έχει την παιδαγωγική επάρκεια να κάνει στα παιδιά μικρά και μεγαλύτερα, εκφραστικό χορό.
Η σημερινή ποδηλατοδρομία.....
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, και της ανάγκης να μάθουν τα παιδιά της Ιθάκης μια ορθή οδική ποδηλατική συμπεριφορά εν οψει καλοκαιριού, αλλά και να μάθουν να συνυπάρχουν αρμονικά με το όμορφο περιβάλλον που το νησί της Ιθάκης απλόχερα προσφέρει, διοργανώνεται από το Σύλλογό μας σήμερα Σάββατο 18 Μαίου, 6.00μμ, ποδηλατικός γύρος στο Βαθύ. Τόπος συγκέντρωσης αποτελεί η πλατεία Βαθέως και θα ακολουθηθούν οι εξής διαδρομές: για τους μικρούς ποδηλάτες πλατεία Βαθέως- Λούτσα και επιστροφή και για τους δεινούς ποδηλάτες πλατεία Βαθέως- Μπροστά Αετός και επιστροφή. Σύμμαχοί μας σε αυτήν την διοργάνωση στάθηκαν οι κ. Μπλίκας Μαρίνος και Κίμωνας Ματαράγκας (οίνωσις) που προσφέρουν νερά και χυμούς, η κα Αγγελική Λαδά που θα πραγματοποιήσει πριν τη βόλτα μας, παιχνίδια οδικής ασφάλειας και απλούς κανόνες ποδηλατικής συμπεριφοράς και οι κ. Μάκης Βώρος, και κ. Νώντας Λοράνδος που εμψυχώνουν όλη την εν λόγω προσπάθεια. Μαζί  μας, επίσης, προκειμένου να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών, είναι το Λιμεναρχείο Ιθάκης, το Αστυνομικό Τμήμα Ιθάκης και το Κέντρο Υγείας Ιθάκης. 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου.....
Πρόεδρος: Χάρις Ρηγάλου, Δασκάλα
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Σολδάτος, ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ
Γραμματέας: Ιωάννα Γεωργούλη, χημικός μηχανικός
Ταμίας: Άννα Χρηστίδου, ζωγράφος- αγιογράφος
Μέλος: Γιάννα Σπυροπούλου, γυμνάστρια
Οι φώτο είναι από το Delas photografy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου