Κυριακή, Δεκεμβρίου 4

Εύγερος - Διλινάτα 0-2 στο ντέρμπι και κορυφή για την ομάδα του Γ. Τόγια

Στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, στο τοπικό Φαρακλοδιλινέϊκο ντέρμπι, το οποίο διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, η ομάδα των Διλινάτων θα επικρατήσει της τυπικά γηπεδούχου Ευγέρου με σκορ 2-0.

Με τη νίκη της αυτή, η ομάδα του Γ. Τόγια, εκτός των τριών βαθμών και το άνοιγμα του απόλυτου σε 4Χ4, θα πιάσει στην κορυφή τον μέχρι πριν, από αυτό το παιχνίδι πρωτοπόρο Παλληξουριακό, ο οποίος είχε σήμερα το ρεπό του και την επόμενη αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο, θα τον περιμένει για το μεγάλο ντέρμπι και την διεκδίκηση του προσπεράσματος.

Από την άλλη, η Εύγερος μετά το δικό της σερί νικών (2Χ2) θα γνωρίσει την ήττα και σίγουρα, αν και ακόμη είναι νωρίς, χάνει έδαφος βαθμολογικά, στο κυνήγι της 4αδας, μένoντας πίσω 3 πόντους από αυτή, αφού θα βρεθεί πλέον στην 5η θέση της κατάταξης.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι, η ομάδα του Γ. Τόγια φάνηκε πιο έτοιμη για ένα τέτοιο ντέρμπι.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να κόψουν τον δρόμο του αντιπάλου τους, ούτε να προσθέσουν κάποιον βαθμό στο ενεργητικό τους με αποτέλεσμα να βρεθούν, όπως προαναφέραμε, εκτός της 4αδας στον βαθμολογικό πίνακα της Α’ κατηγορίας.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο μισάωρο πρόσφεραν θέαμα, με την κατοχή μοιρασμένη σε ένα ματς ισορροπημένο και την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω.

Μετά το μισάωρο, τα Διλινάτα άλλαζαν καλύτερα μπάλα, είχαν καλύτερη κυκλοφορία και έδειχναν καλύτερη ομαδική εικόνα.

Πάντως οι «πορτοκαλί», είχαν και αυτοί τις δικές τους ευκαιρίες να προηγηθούν σε αυτό το σημείο, αλλά κυρίως ο Μαγδαληνός δεν τους το επέτρεψε.

Στο δεύτερο, το παιχνίδι δεν άλλαξε δραματικά, οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να είναι επικίνδυνοι.

Λίγο προς το τέλος, αν και με «δέκα» η Εύγερος βγήκε στην επίθεση κυρίως με αντεπιθέσεις, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί επικίνδυνες φάσεις.

Φάσεις και γκολ

Στο 4’ ο Κορσιάνος θα βρει τον Μ. Πολλάκη στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, με τον τελευταίο όμως να αστοχεί στο σουτ που επιχείρησε.

Άτυχοι θα σταθούν οι τυπικά γηπεδούχοι, αφού στο 9’ μετά την σέντρα του Φωκά στην περιοχή, ο Χασάη θα πιάσει ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Καραχάλιου και να καταλήγει άουτ.

Στο 22’ ο Μαγδαληνός θα κρατήσει ανέπαφη την εστία του, όταν στο πολύ δυνατό φάουλ από τον άξονα του Ν. Παπαναστασάτου, ο νεαρός τερματοφύλακας των Διλινάτων με εντυπωσιακό τρόπο θα πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Στο 33’ ο Δρόσος με ωραία πάσα, θα βρει στην αντίπαλη περιοχή και δεξιά τον Καλαφάτη, ο οποίος πιεζόμενος θα κάνει το πλασέ αδύναμο και θα διώξει σε κόρνερ ο Καραχάλιος.

Νέα μεγάλη απόκρουση του Μαγδαληνού στο 41’ στο γυριστό σουτ, μέσα από την περιοχή του Μ. Πολλάκη.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γεωργόπουλος με ωραία πάσα θα βρει τον Φ. Τζωρτζάτο στην πλάτη της άμυνας και αριστερά και ο τελευταίος με ένα καταπληκτικό πλασέ στην έξοδο του Καραχάλιου θα την στείλει στα δίχτυα για το 0-1.

Αυτό το γκολ θα χωρίζει της δύο ομάδες για το πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 57’ οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο, με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Ν. Παπαναστασάτος θα δει 2η κίτρινη κάρτα του Β. Θωμά, για ένα δυνατό μαρκάρισμα και θα πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Στο 64’ ο Κοσμετάτος, μετά την σέντρα από αριστερά του Κουμαριώτη, αμαρκάριστος στο α’ δοκάρι θα στείλει με κεφαλιά την μπάλα, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καραχάλιου.

Σε ένα σουτ του Λουκάτου, μετά την συνεργασία του με τον Φ. Τζωρτζάτο στο 70’, η μπάλα θα καταλήξει στην αγκαλιά του Καραχάλιου.

Καλή ευκαιρία θα χαθεί για την Εύγερο στο 82’ με τον Θεοδωρόπουλο από καλή θέση, μετά την σέντρα του Πάπα, να καθυστερεί, να κάνει αδύναμο σουτ και η μπάλα να μπλοκάρεται εύκολα από τον Μαγδαληνό.

Το «κερασάκι» στην τούρτα θα βάλει στο 87’ ο νεοεισελθών Ντεντλάλα, ο οποίος μετά την εξαιρετική ενέργεια και την σέντρα από αριστερά του Κουμαριώτη, με κοντινό πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Καραχάλιου για το 0-2.

Ένα γκολ που ουσιαστικά «κλειδώνει» τη νίκη της ομάδας του στο ντέρμπι.

Έτσι, τα Διλινάτα θα πιάσουν κορυφή, ισόβαθμα του Παλληξουριακού, που αντιμετωπίζουν την επόμενη Κυριακή στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και θα πάνε σε ένα ακόμη ντέρμπι με πολύ καλή ψυχολογία.

Από την άλλη, η Εύγερος που προσπάθησε πολύ και ίσως αν πετύχαινε κάποιο γκολ στις ευκαιρίες που είχε, ίσως να ήταν διαφορετικό το σημερινό αποτέλεσμα.

Αυτή ήταν η 3η ήττα της στη διοργάνωση και έτσι θα βρεθεί στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Π. Μπαζάρογλου και  την κ. Κ. Χαρίση.

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καραχάλιος, Πολλάκης Σπ., Πολλάτος Αλ. (λ.τ. 34’ Αλαφοστέργιος), Ν. Παπαναστασάτος, Ταβιανάτος, Μόκας (55’ Βαγγελάτος), Πάπα,  Θεοδωρόπουλος, Κορσιάνος, Πολλάκης Γ. (λ.τ. 80’ Ζαπάντης), Ηλιόπουλος (80’ Μπούκας).

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Μαγδαληνός, Κουράνης, Κοσμετάτος, Χασάι (70’ Μπαζάρογλου), Τζωρτζάτος Φ. (80’ Ντεντλάλα), Καλαφάτης, Γεωργόπουλος, Λουκάτος, Κουμαριώτης, Φωκάς, Δρόσος (λ.τ. 50’ Τζωρτζάτος Χρ.).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου