Σάββατο, Δεκεμβρίου 3

Σε τροχιά 4αδας οι Πρόννοι 3-0 στο Δ.Α.Κ. τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

 

Ο Α.Ο. Πρόννων, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, θα είναι νικητής απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς με σκορ 0-3.

Αυτή θα είναι η 3η νίκη στη διοργάνωση της ομάδας του Γκ. Ρέτσι και στα τέσσερα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, με αποτέλεσμα να ανέβει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη, Εικοσιμίας – Διλινάτων, οι οποίοι όμως αγωνίζονται αύριο.

Αντίθετα, για το «τριφύλλι» του Αργοστολίου, που παραμένει μέχρι στιγμής χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, θα είναι η 3η συνεχόμενη, μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας στα Μακρυώτικα.

Έτσι, η ομάδα του Τ. Φωή θα παραμείνει ακόμη μια αγωνιστική στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και η συνέχεια γίνεται αρκετά δύσκολη!

Σε ότι παρακολουθήσαμε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και έχει να κάνει με το αγωνιστικό του μέρος, το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, ενώ στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι, ήταν καλύτεροι, είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του και τελικά θα πάρουν μια δίκαιη, όσο και σημαντική νίκη.

Οι γηπεδούχοι, δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι και πλέον μπαίνουν σε περιπέτειες, με τη συνέχεια να είναι πολύ ενδιαφέρουσα και σε ότι έχει να κάνει με την πορεία τους στη διοργάνωση.

Φάσεις και γκολ

Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι θα ευτυχήσουν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Μακρυνώρης θα δεχθεί την λάθος πάσα, στην προσπάθεια του Σαμπανέι να διώξει την μπάλα και μέσα από την περιοχή και δεξιά με ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία, θα νικήσει τον Παπαστεργίου και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Μετά το γκολ θα ανοίξει το παιχνίδι και επιτέλους θα έχουμε φάσεις απέναντι από τις αντίπαλες εστίες.

Στο 35’ ο Φούσιας θα βρει τον Τσάκο δεξιά, αυτός θα βγει στην κόντρα, θα μπει στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχειρεί στην απέναντι γωνία του Παπαβασιλείου είναι άστοχο και περνάει άουτ, μακριά από το δεξί δοκάρι.

Πάλι ο Φούσιας στο 37’ θα κερδίσει τις κόντρες στην περιοχή, θα κάνει το γυριστό σουτ πιεζόμενος, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της εστίας των Πρόννων.

Νέα αμυντική αδράνεια στο 39’ στην περιοχή των γηπεδούχων, όταν στην σέντρα από αριστερά του Σπ. Κουρκουμέλη, ο Llouka στο πρώτο δοκάρι, θα πιάσει την κεφαλιά και ο Παπαστεργίου με τα ακροδάχτυλα και την βοήθεια του δοκαριού θα απομακρύνει το κίνδυνο και το 0-2.

Στο 43’ ο Παπαστεργίου θα καθυστερήσει να απομακρύνει την μπάλα προ του Walker, θα του φύγει το κοντρόλ και με νέα προσπάθεια θα μπλοκάρει την μπάλα.

Αυτές ήταν οι καλύτερες στιγμές στο πρώτο μισό και με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ 1-0, θα οδηγηθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο άλλαξε, οι γηπεδούχοι, θα δώσουν χώρο και την κατοχή μπάλας στους φιλοξενούμενους, κάτι που θα εκμεταλλευθούν και θα πετύχουν ακόμη δύο τέρματα, την στιγμή που ο αντίπαλος τους θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα, χωρίς κάτι ουσιαστικό.

Πάντως, οι «πράσινοι» με την έναρξη του β’ ημιχρόνου θα χάσουν σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση.

Ο Τσάκος θα βρει εξαιρετικά τον Βειζάι που κινούνταν δεξιά, αυτός θα βγάλει την σέντρα και ο Φούσιας λίγο πριν την μικρή περιοχή, πιεζόμενος κάνει το πλασέ στην κίνηση και θα στείλει την μπάλα άουτ.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων στο 49’ με το σουτ, εκτός περιοχής του Μακρυνώρη να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου.

Η συγκεκριμένη φάση ήρθε σαν προειδοποίηση, αφού στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Μακρυνώρης από δεξιά, θα σεντράρει παράλληλα στην περιοχή και ο επερχόμενος Walker με ωραίο πλασέ θα νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, στέλνοντας εύκολα την μπάλα στα δίχτυα, για το 0-2 της ομάδας του.

Και στο 56’ η ομάδα του Γκ. Ρέτσι θα «κλειδώσει» μια ακόμη σημαντική νίκη, αφού ο Μακρυνώρης, μετά την πάσα του Walker θα βγει στην κόντρα από δεξιά, θα μπει περιοχή και με ωραίο ψηλό πλασέ θα πετύχει το 0-3 των Πρόννων και το δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι.

Τέλος, στο 70’ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Llouka από αριστερά, ο Μπάμπης θα πιάσει την κεφαλιά για να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή ο Κοραμπάτος.

Μέχρι την ολοκλήρωση του 90λεπτου δεν καταγράφεται κάποια καλή στιγμή στο παιχνίδι και οι Πρόννοι θα αποχωρήσουν από το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με μια σημαντική νίκη, στην προσπάθεια τους για συμμετοχή στην τελική 4αδα και τα playoffs.

Από την άλλη, το «τριφύλλι» θα δεχθεί την 3η συνεχόμενη ήττα στη φετινή διοργάνωση και θα παραμείνει στην «κόκκινη» γραμμή του υποβιβασμού και αυτή την αγωνιστική.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι, πριν την έναρξη του αγώνα και στον καθιερωμένο όρκο η ομάδα του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, αντί του Π.Α.Ο. φώναξε το όνομα "Διονύσης", ήταν για τον πρώην συμπαίκτη τους, τον Διον. Παγουλάτο, οποίος μετά από μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του, γύρισε απόλυτα υγιής και βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδα.

Διονύσαρε καλώς ήρθες και πάλι κοντά μας. Σιδερένιος!

Οι συνθέσεις

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και  Α. Καραΐσκο.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Κοραμπάτος (78’ Μεμούση), Τζωρτζάτος, Ρασσιάς (78’ Βανδώρος), Γασπαρινάτος (78’ Κλωνής), Σαμπανέι, Φούσιας (50’ Μπεσάι), Μούτσα, Ρέτζα, Veizaj (60’ Μπάμπης Γ.), Τσάκος. 

Πρόννοι:(Γκ. Ρέτσι), Παπαβασιλείου, Α. Τσονακαρίδης, Κουρκουμέλης Χ., Παπαδημητρόπουλος, Ρώσσης (57’ Βειζάι), Κουρκουμέλης Σπ. (87’ Καμπίτσης), Μπάμπης (87’ Ζαπάντης), Xhelaj, Walker (76’ Κράσι), Lluka, Μακρυνώρης (87’ Τότολος).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου