Σάββατο, Δεκεμβρίου 31

Πάει ο παλιός ο χρόνος...... Η αθλητική ανασκόπηση του 2022

Η χρονιά που μας αφήνει, στη μετά εγκλεισμού λόγω κορονοϊού εποχή, εκτός των άλλων ήρθε και η κανονικότητα σε έναν ευαίσθητο χώρο, ο οποίος πλήγηκε σημαντικά. Μιλάμε για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα τον Ερασιτεχνικό.

Μετά από περίπου δύο χρόνια χωρίς αθλητικές δραστηριότητες και γήπεδα κλειστά, η περσινή χρονιά γέμισε και πάλι τα στάδια και γενικά τους αθλητικούς χώρους, με χαρούμενες φωνές μικρών και μεγάλων παιδιών, αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία.

Μια ανάσα για όλους εμάς τους παραδοσιακά λάτρεις του αθλητισμού.

Έτσι, αρχίσαμε σιγά – σιγά να επανερχόμαστε στην κανονικότητα με την διεξαγωγή τοπικών και Εθνικών πρωταθλημάτων, Διεθνών αγώνων, Φεστιβάλ, αγώνων δρόμου και πολλών ακόμη σημαντικών εκδηλώσεων, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, που μας είχε στερήσει αυτή η μάστιγα του αιώνα ο covid!

Κάνοντας μια ανασκόπηση στο τι άφησε ο χρόνος που μας αποχαιρετά, θα πούμε ότι υπήρξαν αρκετές μεγάλες επιτυχίες, ευχόμενοι παράλληλα το 2023 να φέρει ακόμη περισσότερες.

Μεταξύ των πολλών διοργανώσεων, ξεχώρισαν οι Διεθνείς αγώνες στίβου τα «7α Βεργώτεια 2022» τον Μάιο, μια άρτια διοργάνωση με σπουδαίες αθλητικές παρουσίες μεγάλων αθλητών, εντός - εκτός της χώρας και το νησί μας να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιο σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων της συγκεκριμένης χρονιάς.

Περισσότερο φυσικά, ξεχώρισε αυτή του Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου πρωταθλητή στο μήκος Μίλτου Τεντόγλου.

Λίγο αργότερα ακολουθεί και συγκεκριμένα τον Ιούνιο, το 32ο Kefalonia Gym Festival «Άννα Πολλάτου» με διεθνείς συμμετοχές, που όπως κάθε φορά η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και τον σπουδαίο σύλλογο να παίρνει τα εύσημα.

Σημαντική επίσης, ήταν και η διοργάνωση του 1ου Διεθνούς τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης».                 

Εκτός από τις παραπάνω σημαντικές διοργανώσεις, στο νησί υπήρξαν πολλά και ευχάριστα γεγονότα.

Γενικά το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για τον αθλητισμό και τα νιάτα κυρίως του τόπου μας.

Αρχικά, είχαμε την εκλογή για πρώτη φορά στην ιστορία του τοπικού τένις, όπως και του μπάσκετ, των Νίκου Μοντεσάντου στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., του Μιχάλη Βασιλάτου, πρώην προέδρου του Α.Σ. Κεφαλληνιακού, στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α.Η., αλλά και του Χρόνη Πολίτση στο Δ.Σ. του συλλόγου προπονητών Ελλάδος ΑμεΑ!

Την παραμονή, μάλιστα με αρκετή άνεση και πολύ καλή παρουσία του Ν.Ε.Ο.Λ. Ληξουρίου στη Β’ Εθνική Μπάσκετ.

Μια και μιλάμε για μπάσκετ σημαντική ήταν η διοργάνωση της 1ης Πασχαλινής γιορτής Μπάσκετ του Α.Σ.  Κεφαλληνιακού στον Πόρο στην οποία συμμετείχαν πάνω από 180 παιδιά και ήταν μια ιστορική στιγμή για το άθλημα, αφού μια τέτοια διοργάνωση γίνεται για πρώτη φορά στον όμορφο Πόρο.

Ψυχή της διοργάνωσης αναμφισβήτητα ήταν ο Αλέξανδρος Διαμαντάτος  

Όσο για τις υπόλοιπες ομάδες του νησιού, κινήθηκαν στα γνωστά επίπεδα, αφού είχαν επηρεαστεί από τον covid και τον μακροχρόνιο εγκλεισμό των αθλητών.

Τις επιτυχίες του τοπικού στίβου, αποτέλεσμα της σημαντικής δουλειάς που γίνεται στον Σύλλογο από τα αδέλφια Μεταξά, όπου ξεχώρισε η παρουσία του 15χρονου αθλητή της Γ.Ε.Κ. Δ. Αντωνάτου, ο οποίος εκτός από τις εγχώριες επιτυχίες την κλήση του στην Εθνική Ελλάδος και την εκλογή του ως 2ος καλύτερου αθλητή στίβου στην κατηγορία Κ-18 για το 2021, ενώ συμμετείχε και στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στην Γαλλία.

Την παρουσία με επιτυχία του παραολυμπιονίκη μας Γεράσιμου Λιγνού σε μεγάλους αγώνες του εξωτερικού, το παγκόσμιο στο Αμπου Ντάμπι, το παγκόσμιο κύπελλο στην Τουρκία με την κατάκτηση της 5ης θέσης, την 3η θέση στο WTS MONTREAL 2022, τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό της Πολωνίας και την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου στην κατηγορία PTVI, το αργυρό μετάλλιο στην Καταλονία, το χάλκινο στο Μόντρεαλ κ.α..

Τις επιτυχίες του Μ. Χατζηκυριάκου αθλητή του ΑΣΕΑ Κεφαλονιά – Ιθάκη και της Εθνικής Ελλάδος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ.

Όσον αφορά το τοπικό ποδόσφαιρο τώρα, το πρωτάθλημα διεξήχθη σε μία μόνο κατηγορία την Α’ και με τη μία από τις δώδεκα ομάδες που συμμετείχαν να κλέβει την παράσταση, τους «ερυθρόλευκους» του Ληξουρίου.

Η κατάκτηση του triple crown ανήκει επάξια στην συγκεκριμένη ομάδα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της στα playoffs ανόδου και η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε σε αυτά.

Ως γνωστόν στάθηκε πολύ άτυχη, μιας και έχασε την πολυπόθητη άνοδο στην Γ’ Εθνική στο παρά πέντε (τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της από το Πάτραι) και μόλις για 1 βαθμό.

Μέσα στον ίδιο χρόνο, έγιναν πολλές ακόμη αξιόλογες διοργανώσεις στο νησί, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Αξίζει να θυμηθούμε τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης  Άμμου Κ-19 (Northern Area Beach Volley Circuit Juniors 2022 ΕΟΠΕ) τον Αύγουστο στον Αη Χέλη.

Τα τουρνουά beach volley, επίσης στον Αη Χέλη και στα Λέπεδα, τους αγώνες δρόμου με πολλές συμμετοχές, εντός και εκτός νησιού.

Των κοριτσιών του ammos beach volley στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου κατέκτησαν την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο!

Τις σημαντικές επιτυχίες των αθλητών του Ν.Ο.Α. σε κολύμβηση και ιστιοπλοΐα.

Την παρουσία του δραστήριου Κ.Ο.Α. και την διεξαγωγή σπουδαίων τουρνουά με τη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Τις διακρίσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Κεφαλονιάς.

Των αθλητών - αθλητριών του Ποσειδώνα Ληξουρίου με τις τεράστιες επιτυχίες τους, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Των κοριτσιών της Ρυθμικής γυμναστικής και του τραμπολίνο, με πολλές διακρίσεις και κερδισμένα μετάλλια.

Του Σκακιστικού ομίλου Κεφαλονιάς, με αρκετές διακρίσεις στα πρωταθλήματα ή τουρνουά που συμμετείχαν, αλλά και στο σχολικό πρωτάθλημα.

Εκτός των παραπάνω, το νησί μας φιλοξένησε δυο μεγάλα προπονητικά camp προετοιμασίας.

Το camp ταχυτήτων της Εθνικής στίβου στο Ληξούρι και αυτό της Εθνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ στο κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου!

Συμπερασματικά, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια αρκετά παραγωγική χρονιά για τον αθλητισμό μας!

Υπάρχουν βέβαια πολλές ακόμη εκδηλώσεις στο νησί, εμείς απλώς καταγράψαμε τις σημαντικότερες της χρονιάς που μας αφήνει, με την ευχή όλα να κυλήσουν ομαλά σε αυτή που μπούμε από αύριο και να πανηγυρίσουμε μεγάλες επιτυχίες από τους Κεφαλονίτες αθλητές.

Καλά Χριστούγεννα - Καλή χρονιά σε όλους, με την ευχή ο Νέος χρόνος να φέρει υγεία και πολλές επιτυχίες, ατομικές και ομαδικές στον αθλητισμό και γενικότερα στα νησιά μας Κεφαλονιά - Ιθάκη!






Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου