Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21

Στα πέναλτι κρίθηκε και ο τελικός..... Το "σήκωσε" ο Α.Ο. Σάμης 4-2 στα πέναλτι (1-1 ο κ.α.)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με τον τελικό των playoffs, το πρωτάθλημα Κ-16 της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. με αντιπάλους τον Α.Ο. Εικοσιμίας και τον Α.Ο. Σάμης.

                      

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

α/α

Αγώνας

Σκορ

1.

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης
(τελικός)

3 - 5

(Πεν)

                       

Αναλυτικά το σημερινό παιχνίδι

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης  3-5 στα πέναλτι (1-1 κ.α.)

Πρωταθλητής στην Κ-16 ο Α.Ο. Σάμης

************************************ 

Με το μεγάλο τελικό, ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 21/12, το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ-16 της Ε.Π.Σ.Κ.Ι..

Φιναλίστ οι πολλά υποσχόμενες ομάδες των Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Σάμης και την ομάδα του Γ. Καρελλάκη (απουσίαζε από το παιχνίδι σήμερα) να κερδίζει τον φετινό τίτλο, παίρνοντας το  "στέμμα" από τη σημερινή του αντίπαλο, περυσινή πρωταθλήτρια της ίδιας κατηγορίας.

Παρακολουθήσαμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, από δύο ομάδες με πολύ μέλλον, με αρκετά καλό θέαμα και με την αγωνία στο "κόκκινο".

Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και σύμφωνα με την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είναι τροπαιούχες.

Τελικά, πιο ψύχραιμη και εύστοχη στη διαδικασία των πέναλτι, οι τυπικά φιλοξενούμενοι, θα είναι οι πρωταθλητές 2022-2023.

Να σημειώσουμε ότι, η Εικοσιμία έπαιζε από το 46' με "δέκα" λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Ε. Χαραλαμπέλη.

Η ομάδα της Λειβαθούς που είχε ολοκληρώσει μια σειρά με 7 σερί νίκες έδειχνε ότι είναι το φαβορί, όμως η Σάμη μπήκε στο γήπεδο για να πάρει τον τελικό, έπαιξε με πάθος και αποφασιστικότητα, σίγουρα αρκετή τύχη και στο τέλος τα κατάφερε.

Έτσι, η δεύτερη θέση ανήκει στην Εικοσιμία, η οποία σήμερα δεν ήταν η γνωστή Εικοσιμία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, οι δευτεραθλητές διαθέτουν στις τάξεις τους τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Δημήτρη Αλυσανδράτο, ένα ταλέντο, με σπουδαία τεχνική κατάρτιση και ευχέρεια στο γκολ.

Συνολικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα playoffs σημείωσε 13 τέρματα!

Μάλιστα, στο πρόσφατο τουρνουά της Βαλένθιας στην Ισπανική πόλη, μαζί με τον συμπαίκτη του Δημήτρη Σταμένη διακρίθηκαν, ξεχωρίζοντας για το ταλέντο τους!

Ολοκληρώνοντας μια πορεία δύο περίπου μηνών με συναρπαστικούς αγώνες να συγχαρούμε, αρχικά τους πρωταθλητές του Α.Ο. Σάμης, αλλά και όσους συμμετείχαν και βοήθησαν να στεφθεί με επιτυχία η φετινή διοργάνωση.

Οφείλουμε όμως ξεχωριστά μπράβο στους μελλοντικούς "αστέρες" του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου, για το θέαμα που μας προσέφεραν, τους προπονητές τους, τα μέλη των Διοικήσεων όλων των ομάδων που συμμετείχαν από την αρχή στο πρωτάθλημα, την διοργανώτρια, τους γονείς που στήριξαν την όλη προσπάθεια, αλλά και τους διαιτητές που "σφύριξαν" τα παιχνίδια, παρά τα όποια ανθρώπινα λάθη τους και ιδιαίτερο μάλιστα χειρισμό σε αθλητές μικρής ηλικίας, τουλάχιστον στα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε από κοντά και κάποιες φορές, μάλιστα τα.... άκουσαν κιόλας!

Τα γκολ του αγώνα

Η Σάμη θα προηγηθεί στο σκορ 0-1 με μια καταπληκτική απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Σ. Κλαουδάτου, λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά στο 29'.

Η ισοφάριση και το 1-1 για την Εικοσιμία θα έρθει στο 60'.

Συγκεκριμένα ο Χοτζάι εκτελεί ένα φάουλ από αριστερά, ο Σ. Κλαουδάτος θα διώξει δύσκολα και ο Χ. Αλιβιζάτος θα εκμεταλευθεί την αμυντική αδράνεια και από κοντά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη και οι ομάδες οδηγήθηκαν, όπως και στον μικρό τελικό" στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι.

Τα πέναλτι

Πίρρα (Ε) 1-0

Χ. Δημουλάς (Σ) 1-1 αρχικά απέκρουσε ο Αλυσανδράτος αλλά δόθηκε επανάληψη και ο Δημουλάς ευστόχησε.

Χ. Αλιβιζάτος (Ε) απέκρουσε ο Κλαουδάτος

Α. Φιλιππάτος (Σ) 1-2

Α. Χοτζάι (Ε) ψηλά άουτ

Α. Παπαλεξάτος (Σ) 1-3

Δ. Σταμένης (Ε) 2-3

Δ. Δελαπόρτας (Σ) 2-4

** (Όπου Ε=Εικοσιμία, όπου Σ=Σάμη)

Για τα γεγονότα στο τέλος, τα αφήνουμε ασχολίαστα και ας μείνουμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, τιμώντας την προσπάθεια των παιδιών που αγωνίστηκαν και μας πρόσφεραν πολύ ωραίο θέαμα.

Ας κρατήσουμε την παρουσία του κόσμου στην κερκίδα που ήταν πολύ μεγάλη και χειροκρότησαν τις ομάδες τους με θέρμη και σε πολύ καλό κλίμα.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές. Τα μετάλλια στους ηττημένους από τον αντιδήμαρχο Αργοστολίου κ. Σπ. Σαμούρη και στους νικητές από τον τέως αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας - Ιθάκης κ. Π. Δρακουλόγκωνα.

Στη συνέχεια το κύπελλο του πρωταθλητή παρέλαβε ο αρχηγός του Α.Ο. Σάμης Α. Φιλιππάτος, από τα χέρια του βουλευτή μας κ. Παναγή Καππάτου και του εορτάζοντα σήμερα προέδρου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. κ. Θέμη Βαλσαμή.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, εκτός των παραπάνω, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θ. Μιχαλάτος και τα μέλη του Δ.Σ. της διοργανώτριας Α. Τουλάτου, Ηλ. Κουρκουμέλης και Π. Καρούσος.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Αντωνιάδη και Β. Θωμά. 
Οι συνθέσεις

Α.Ο. Εικοσιμίας: Αλυσανδράτος Δ., Βλάντι (λ.τ. 41' Πολλάτος), ίρρα, Θεοδωράτος, Χαραλαμπέλης, Αλυσανδράτος Δ., Πλατανίτης, Αλιβιζάτος, Σταμένης, Μπίντα, Χοτζάι.

Α.Ο. Σάμης: Κλαουδάτος Σ., Παπαβασιλείου, Σπυράτος, Κλαουδάτος Ε., Διγαλέτος, Δημουλάς, Δελαπόρτας, Παπαλεξάτος, Τρίφι, Δόριζας Ι. (49' Δόριζας Γ.), Φιλιππάτος.

Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ 
από τον σημερινό τελικό και τις απονομές

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου