Δευτέρα, Δεκεμβρίου 5

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία και πολλά μηνύματα

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 4/12 το βράδυ στο Κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης», η αθλητική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριημέρου δράσεων που διοργανώνουν η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Αργοστολίου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης και των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις μπάσκετ με αμαξίδιο, από τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργο Μακρή και τους αθλητές του ΠΑΣΚΑ και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.μεΑ από τον από τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή κ. Πολυχρόνη Πολίτση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. 

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Αποτελεί υπενθύμιση, πως οι ανισότητες που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας είναι δυστυχώς ακόμη πολλές και οφείλουμε όλοι μαζί να κάνουμε ακόμα πιο πολλά, για να γίνει η καθημερινότητα τους πιο εύκολη.

Στην αρχή της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, λόγω του τραγικού συμβάντος του περασμένου Σαββάτου, που στέρησε τη ζωή δυο συμπολιτών μας.

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτοςο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αργοστολίου Ανδρόνικος Βαλλιανάτος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού - Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Άγγελος Κωνσταντάκης, Διονύσης Τρωιάννος, ο προϊστάμενοςκοινωνικών υπηρεσιών Δήμου Αργοστολίου, Δημήτρης Δημουλιός, ο Σύμβουλος Δημάρχου Αργοστολίου σε θέματα Πολιτισμού, Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο Σύμβουλος σε θέματακοινωνικής πολιτικής Δήμου Αργοστολίου, Αντώνης Λουβερδής και ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης.

Παρακάτω εικόνες από την εκδήλωση με την ευγενή παραχώρηση του φίλου Γ. Χαλαβαζή
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια

του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου