Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16

Η Pre game της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας....

Το προσεχές Σαββατοκύριακο η 7η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας
Με την 7η αγωνιστική  συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας, το Σαββατοκύριακο 17-18/12/2022
Μεγαλύτερο το ενδιαφέρον στα ντέρμπι Διλινάτων - Παλληξουριακού
και Εικοσιμίας - Διλινάτων την Κυριακή το απόγευμα
Θα διεξαχθούν συνολικά 4 παιχνίδια.
Το ένα αύριο Σάββατο 17/12, στο  Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και τα υπόλοιπα τρία του προγράμματος την Κυριακή 18/12 σε Αργοστόλι - Καραβόμυλο και Ληξούρι, μιας και οι αναβολές, οι αλλαγές αγώνων έχoυν γίνει πλέον θεσμός για την Ένωση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τον προγραμματισμό κάποιων ανθρώπων, είτε αυτοί λέγονται διαιτητές, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, είτε τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Τέλος πάντων, είναι μια αγωνιστική με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον, στην οποία δεσπόζουν τα δύο ντέρμπι των πρωτοπόρων της 4αδας.

Αλλά και στα υπόλοιπα το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο.

Ειδικά σε αυτό του Σαββάτου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου κρίνονται πολλά για τους δύο "μονομάχους", σε σχέση με την 4αδα, αλλά και παραμονή στην κατηγορία!

Μεγάλη λοιπόν η αγωνία, λίγο πριν την διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των εορτών και την επανέναρξη του στις 7/1/2023 με την 8η αγωνιστική.

Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει ο Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Τα στατιστικά της 6ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 4 αγώνες του προγράμματος σημειώθηκαν 12 τέρματα, 2 περισσότερα από την περασμένη αγωνιστική.

Από αυτά, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 8 και οι φιλοξενούμενοι 4!

Στις νίκες, οι γηπεδούχοι πέτυχαν 3, καμία οι φιλοξενούμενοι, ενώ είχαμε και 1 ισοπαλία.

Αήττητοι στο πρωτάθλημα, συνεχίζουν να παραμένουν μόνο οι πρωτοπόροι Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Διλινάτων.

Την καλύτερη άμυνα διαθέτουν επίσης, οι Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Διλινάτα με 1 τέρματα παθητικό, μετά από 5  παιχνίδια.

Την καλύτερη επίθεση, διαθέτει  ο Α.Ο. Πρόννων με 15 τέρματα στο ενεργητικό του.

Τη χειρότερη άμυνα ο Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου με 22 τέρματα παθητικό σε 6 παιχνίδια.

Τέλος, τη χειρότερη επίθεση οι Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και Αστέρας Ληξουρίου με 4 γκολ στο ενεργητικό τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Αναλυτικά τα παιχνίδια και οι διαιτητές των αγώνων 

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 17-12-2022  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

Θωμάς

Βασίλης

Χρηστάτος Σπ.

Αντωνιάδης Ν.

2.

Κυριακή  18-12-2022  ώρα:12:30

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

Χατζηγεωργίου

Νικόλαος

Χαρίση Κ.

Βουτσινάς Α.

3.

Κυριακή  18-12-2022  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Α.Ο. Εικοσιμίας - Α.Ο. Διλινάτα

Καραΐσκος

Απόστολος

Χατζηγεωργίου Ν.

Θωμάς Β.

4.

Κυριακή  18-12-2022  ώρα:15:00

Δημοτ. Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός"

Α.Ο. Παλληξουριακός - Α.Ο. Πρόννοι

Αντωνιάδης

Nεόφυτος

Μπαζάρογλου Π.

Κατερέλος Ε.

         

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική

Σάββατο  17/12/2022

Το Σάββατο, στις 3 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανοίγει η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας και τον Π.Α.Ο. Εύγερο αρχικά, να φιλοξενεί τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, σε ένα πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που μπορεί να δώσει βαθμολογική ανάσα στην μία ή στην άλλη ομάδα προκειμένου να παραμείνουν ζωντανές στους στόχους τους.

Οι μεν γηπεδούχοι για να ξαναμπούν σε τροχιά 4αδας και να επανέλθουν αγωνιστικά - ψυχολογικά με μια σημαντική επιτυχία, που θα τους δώσει το δικαίωμα και πάλι να παρακολουθούν από κοντά τους πρωτοπόρους.

Αλλά και οι τυπικά φιλοξενούμενοι, για να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στο όνειρο της παραμονής στην κατηγορία, σε μια δύσκολη για αυτούς χρονιά, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν περισσότερο έδαφος.

Μέχρι τώρα, η ομάδα του Θ. Βουκελάτου με μια μέτρια συγκομιδή βαθμών - νικών (6 β. με 2νίκες - 3 ήττες), στους 5 αγώνες που έχει δώσει, βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτή του Τ. Φωή από την άλλη, με τα ίδια παιχνίδια βρίσκεται στην 7η με απολογισμό 1 νίκη - 1 ισοπαλία - 3 ήττες και 4 βαθμούς!

Οι τυπικά γηπεδούχοι προέρχονται από μία ήττα που έχει πικράνει πολύ όλους, κυρίως από τον τρόπο που ήρθε, στην Σκάλα 3-1 από τους Πρόννους και μια νέα ήττα, πιθανόν να φέρει άγχος και προβληματισμό, στο σύνολο των Φαρακλάτων!

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι πήραν μια μεγάλη νίκη 2-1, στο ίδιο γήπεδο, με αντίπαλο τον ουραγό του πρωταθλήματος Αστέρα Ληξουρίου. Μια νίκη ανάσα που δίνει ελπίδες, αφού για πρώτη φορά φέτος, εκτός της πρεμιέρας βρέθηκαν πάνω από την κόκκινη γραμμή.

Σίγουρα, οι "πράσινοι" πάνε με καλή ψυχολογία στο συγκεκριμένο παιχνίδι και με στόχο τουλάχιστον να μη χάσουν, γεγονός για το οποίο θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή από τους "Οράνιε", οι οποίοι παίζουν πολλά σε αυτό το παιχνίδι.

Φυσικά και είναι πιο ποιοτική ομάδα, σίγουρα με προσωπικότητα ποδοσφαιριστές και εμπειρία, που μπορούν να αλλάξουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το Σάββατο το απόγευμα, περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο αναμένεται να κριθεί στο πάθος και στο κατά πόσο είναι έτοιμοι οι δύο αντίπαλοι.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Ν. Αντωνιάδη.

         

Κυριακή  18/12/2022

Η αγωνιστική θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 18/12 μεσημέρι και ώρα 12:30, όπου στον Καραβόμυλο, στο άλλο παιχνίδι του προγράμματος της Α' κατηγορίας, ο Α.Ο. Σάμης φιλοξενεί τον ουραγό του πρωταθλήματος Αστέρα Ληξουρίου, στο ντέρμπι των ουραγών, μιας και οι δύο ομάδες βρίσκονται κάτω από την γραμμή του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι, με ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα, δεν έχουν πείσει μέχρι τώρα και η είσοδο τους στην τελική 4αδα, που ήταν και ο βασικός στόχος, κινδυνεύει να χαθεί αν συνεχίσει να πετάει βαθμούς.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχουν τη ευκαιρία, απέναντι στον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, να αλλάξουν τα δεδομένα και να ξαναμπούν με πολλές πιθανότητες και πάλι στο στόχο.

Μετά από 6 αγωνιστικές και στα 5 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί η ομάδα του Γ. Καρελλάκη, έχει έναν φτωχό απολογισμό αφού μετράει μόλις μια νίκη, ενώ έχει δεχθεί 4 ήττες, γεγονός που την φέρνει στην προτελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, μετά από 6 αγώνες παραμένουν χωρίς νίκη και με ένα αρνητικό σερί 6 ήττες!!

Φυσικά, παραμένουν ουραγοί και αν σύντομα δεν αλλάξει κάτι, θέτουν υποψηφιότητα για την Β' τοπική κατηγορία.

Έτσι, σε ένα κρίσιμο για την πορεία τους παιχνίδι, είναι υποχρεωμένοι απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα του, να πάρουν κάτι.

Αν δεν τα καταφέρουν και το σερί ανοίξει περισσότερο, τότε θα αρχίσει να σφίγγει η θηλειά, όλο και περισσότερο και το άγχος θα γίνει εμπόδιο στις προσπάθειες τους!

Στον Καραβόμυλο, σε ένα παιχνίδι κομβικό από άποψης βαθμών, το περιμένουμε δυνατό και ανοικτό, αφού και οι δύο ομάδες έχουν απόλυτη ανάγκη τους βαθμούς. 

Οι γηπεδούχοι θα βασιστούν στη δυνατή τους έδρα, αλλά και στις αρετές που έχουν σαν ομάδα, γιατί ανεξάρτητα από τη θέση που βρίσκονται διαθέτουν.

Η ομάδα του Ληξουριού, σίγουρα θα πάει να το παλέψει και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τους γηπεδούχους, αν παρουσιάσει όμως ένα καλύτερο πρόσωπο.

Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς την κ. Κ. Χαρίση και τον κ. Α. Βουτσινά.

         

Η αγωνιστική θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα και λίγο αργότερα (15:00) με παιχνίδι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο ένα από τα δύο ντέρμπι της αγωνιστικής, με τον Α.Ο. Εικοσιμίας, ύστερα από 15 μέρες εκτός (ρεπό-αναβολή), επανέρχεται στην αγωνιστική δράση, φιλοξενώντας τον Α.Ο. Διλινάτων.

Ένα πολύ κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι για τις δύο ομάδες, το οποίο μπορεί να καθορίσει ακόμη και την μετέπειτα πορεία τους στην 4αδα, για μια θέση που θα δίνει πλεονέκτημα!

Οι τυπικά γηπεδούχοι, όπως αναφέραμε παραπάνω, μετά από 15 μέρες χωρίς παιχνίδια, επανέρχονται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού έκαναν το ρεπό τους, ενώ πριν υπήρχε η αναβολή με τον Α.Ο. Σάμης και μένει να δούμε την ετοιμότητα τους.

Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο από τις καλύτερες ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος, με ποιότητα, έμπειρους - ικανούς ποδοσφαιριστές, παίζουν καλό ποδόσφαιρο, ενώ τα μεταξύ τους παιχνίδια, τις περισσότερες φορές, είναι πραγματικά ντέρμπι, σε όποια αγωνιστική κατάσταση και να βρίσκονται!

Μέχρι τώρα, οι "κυανόλευκοι" και στα 4 παιχνίδια που έχουν αγωνιστεί, μετράνε τρεις νίκες και μία ήττα, ενώ βρίσκονται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 9 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο από αυτές που προηγούνται.

Η ομάδα του "μεγάλου χωριού" από την άλλη, στα 5 παιχνίδια που έχει δώσει, παραμένει αήττητη με απολογισμό τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

Βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη του Παλληξουριακού και δίνει ένα ακόμη ντέρμπι.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, όπως γράφουμε παραπάνω, προέρχονται από ρεπό, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την ισοπαλία στο ίδιο γήπεδο, με αντίπαλο τον Παλληξουριακό, στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, την Κυριακή το απόγευμα, περιμένουμε ένα ενδιαφέρον από βαθμολογικής και αγωνιστικής άποψης ντέρμπι, από δυο ομάδες, οι οποίες εκτός το πάθος, τη δύναμη και την ποιότητα τους, μπορούν να προσφέρουν όμορφο θέαμα.

Ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και είναι αδύνατον να γίνει κάποια σίγουρη πρόβλεψη.

Και οι δύο αντίπαλοι έχουν την δυνατότητα και τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να τους δώσουν το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα όλα να φαίνονται ανοικτά σε ότι, αφορά το τελικό αποτέλεσμα του ντέρμπι, παρά την πολύ καλή εικόνα που δείχνουν από την αρχή οι πρωτοπόροι φιλοξενούμενοι!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Χατζηγεωργίου και Β. Θωμά.

         

Τέλος, την ίδια επίσης ώρα στο Δημοτικό Ληξουρίου στον Άγιο Αντώνη, στο παιχνίδι το οποίο ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής, ο πρωτοπόρος και αήττητος Παλληξουριακός, συνεχίζοντας τα ντέρμπι θα φιλοξενήσει τον δυνατό φέτος Α.Ο. Πρόννων.

Οι "ερυθρόλευκοι", μετά την απώλεια του απόλυτου και των δυο βαθμών στο ντέρμπι με τα Διλινάτα την προηγούμενη αγωνιστική, θα παραταχθούν στο "Α.Ο. Παλληξουριακός" με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες και ένα νέο απαραίτητο για τη συνέχεια τρίποντο, το οποίο έτσι κι αλλιώς, έστω και αν τα Διλινάτα ξεπεράσουν το εμπόδιο της Εικοσιμίας στο ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την ίδια ώρα, θα τους διατηρήσει αήττητους στην κορυφή.

Όμως και οι φιλοξενούμενοι του Α.Ο. Πρόννων στο Ληξούρι θα παίξουν, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, με στόχο να μη φύγουν με άδεια χέρια από τον Άγιο Αντώνη, ώστε να διατηρηθούν στην 3η θέση της κατάταξης, κάνοντας παράλληλα ένα σημαντικό βήμα για το κάτι παραπάνω στη συνέχεια.

Μέχρι τώρα, η ομάδα του Ηλ. Ζερβού και στα 5 παιχνίδια που έχει δώσει παραμένει αήττητη, ο απολογισμός της είναι 4 νίκες και 1 ισοπαλία, αποτελέσματα τα οποία την φέρνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη των Διλινάτων με 13 βαθμούς.

Αυτή του Γκ. Ρέτσι, στα επίσης 5 παιχνίδια που έχει δώσει, έχει 3 νίκες και μόλις μια ήττα, ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μόλις 1 βαθμό κάτω από τον αντίπαλο της και τον Α.Ο. Διλινάτων.

Οι γηπεδούχοι, είναι ένα βήμα μπροστά στα προγνωστικά, αφού έχουν πιο πλήρη ρόστερ, ποιοτική ομάδα και κυρίως στην έδρα τους δύσκολα αντιμετωπίζονται!

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, όπως προαναφέραμε θέλουν να παραμείνουν κοντά στον αντίπαλο τους και για αυτό θα παραταχθούν με στόχο να είναι ανταγωνιστικοί και στη πορεία ότι, καλύτερο καταφέρουν.

Στο Ληξούρι, την Κυριακή το απόγευμα περιμένουμε ένα καλό παιχνίδι με δύναμη, πάθος και ελπίζουμε καλό θέαμα με γκολ.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Π. Μπαζάρογλου και Ε. Κατερέλο.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγ.

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

13

5

4

1

0

12 - 01

2.

Α.Ο. Διλινάτα

13

5

4

1

0

11 - 01

3.

Α.Ο. Πρόννοι

12

5

4

0

1

15 - 06

4.

Α.Ο. Εικοσιμίας

09

4

3

0

1

09 - 04

5.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

07

6

2

1

3

10 - 14

6.

Π.Α.Ο. Εύγερος

06

5

2

0

3

10 - 12

7.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

04

5

1

1

3

04 - 12

8.

Α.Ο. Σάμης

03

5

1

0

4

08 - 11

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

00

6

0

0

6

04 - 22

        

Η επόμενη (8η) αγωνιστική
(7-8/1/2023)

α/α

Αγώνας

1.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Παλληξουριακός

2.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Διλινάτα

3.

Α.Ο. Πρόννοι - Α.Ο. Εικοσιμίας

4

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου - Π.Α.Ο. Εύγερος

-

Ρεπό: Α.Ο. Σάμης

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου