Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα “Κεφαλονιά 2022”

Το Ετήσιο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα “Κεφαλονιά 2022” ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Συμμετείχαν 38 αθλήτριες και αθλητές όλων των κατηγοριών, οι οποίοι είχαν χωριστεί ηλικιακά.

Τα πλήρη αποτελέσματα επισυνάπτονται στο παρόν σε αναλυτικούς πίνακες ανά κατηγορία. Βραβεύτηκαν οι 3 πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας, οι 2 καλύτερες γυναίκες Στεφανία Παπαδάτου και Εύα Μάντζουρεκ, καθώς και ο μικρότερος αθλητής του τουρνουά Λεμπέσης Λεωνίδας.

Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε:

·   Την Διοίκηση και τους υπαλλήλους του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την παραχώρηση της αίθουσας.

·   Την Διεύθυνση του Δημοτικού Θεάτρου ο "Κέφαλος", για την παραχώρηση των τραπεζιών,

·   Τα μέλη του Σ.Σ.Κ. κ Κρούσσο Παναγή & κ. Παπαδάτο Ελευθέριο για την μεταφορά του υλικού,

·   Τον Διευθυντή αγώνων κ. Τζουγανάτο Αντώνιο, για την πολύτιμη βοήθεια του.

·   Τους γονείς για την πολύωρη αναμονή τους, λόγω της φύσης των αγώνων.

Ιδιαίτερη μνεία στον καλλιτέχνη και διαγωνιζόμενο παίκτη του τουρνουά κ. Αγόρου Ευάγγελο, ο οποίος παρουσίασε διάφορα πανέμορφα εκθέματα της φύσης, με μικρές δικές του παρεμβατικές πινελιές. Μάλιστα ένα από τα έργα του το παρέδωσε στον Σύλλογό μας ώστε να το δωρίσουμε στην Διοίκηση του επιμελητηρίου, ως το ελάχιστο "Ευχαριστώ" για την παραχώρηση της αίθουσας. Σχετικές φωτογραφίες των έργων του Ευάγγελου επισυνάπτονται στο παρόν. 

Στον απόηχο του πρωταθλήματος μας, που μετά από 22 συνεχόμενα χρόνια, έγραψε πρώτη φορά απουσία για 2 συνεχόμενα χρόνια από τα δρώμενα του νησιού, το ΔΣ νιώθει την ανάγκη να πει 2 λόγια για το άθλημα μας:

Σκάκι, παιχνίδι ή Άθλημα

Μπορεί να είναι και τα δύο, ανάλογα από την πλευρά που το βλέπει κάποιος. Είναι όπως όλα τα άλλα παιχνίδια που παίζαμε μικροί. Όσοι είχαν ταλέντο το συνέχισαν, το προχώρησαν, το εξέλιξαν και το έκαναν από παιχνίδι τους... άθλημα τους.

Το σκάκι έχει κάποια πλεονεκτήματα έναντι άλλων παιχνιδιών. Το βασικότερο είναι ότι ως ατομικό παιχνίδι μπορεί να το παίξουν όλοι.

Δεν έχει κανένας πλεονέκτημα απέναντι του αντιπάλου. Δεν παίζει ρόλο το φύλλο, η σωματική διάπλαση, η ηλικία ή οι καιρικές συνθήκες. Δεν μπορεί να υπάρξει μεροληψία από την διαιτησία, ούτε να επηρεαστεί από τον παράγοντα "τύχη", γιατί απλά δεν υπάρχει. Είναι ο λόγος που ο ηττημένος στο σκάκι δεν μπορεί να 'ρίξει' πουθενά τις ευθύνες της ήττας του, παρά μόνο στην δική του απόδοση.

Άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι με τον... εαυτό σου και όχι τόσο με τον αντίπαλο! Φυσικά είναι ένα παιχνίδι που για να "προχωρήσεις' θέλει ταλέντο, φαντασία, στρατηγική, τακτική, υπομονή, επιμονή, φυσική κατάσταση και πολύ... διάβασμα !

Είναι ένα παιχνίδι όπου για την 1ή κίνηση έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 20 διαφορετικές επιλογές, ενώ για την 4ή έχεις γύρω στα 9... εκατομμύρια ! Και από αυτές τις επιλογές πρέπει να διαλέξεις την μία, την καλύτερη, την εξαιρετική ! Επίσης εκτός από τις δικές σου σκέψεις και τις πιθανές ακολουθίες κινήσεων, πρέπει να προβλέπεις και του αντιπάλου... και αυτό μετά από κάθε κίνηση, γιατί αλλάζουν τα δεδομένα. Κάθεσαι σε μια καρέκλα, δουλεύοντας μόνο τους μυς του... μυαλού, ακούγοντας μόνο τους χτύπους της καρδιάς σου (και ενίοτε του αντιπάλου) και όταν τελειώσει η παρτίδα νομίζεις ότι έχεις τρέξει μαραθώνιο.

Αυτή την χαρά των πραγματικών αγώνων είχαμε στερηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του Covid 19. Καταφέραμε με αρκετές δυσκολίες ως Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλλήνιας (Σ.Σ.Κ.) να διοργανώσουμε το 23ο Ανοικτό πρωτάθλημα "Κεφαλονιά 2022", στην φιλόξενη αίθουσα του Επιμελητηρίου.

Ο Σύλλογος μας θα επαναλειτουργήσει πλέον με την νέα χρονιά.

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές, με Υγεία και Ευτυχία !

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση,

 Εκ της Γραμματείας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου