Κυριακή, Δεκεμβρίου 18

Μεγάλη νίκη για την Εικοσιμία 2-0 στο ντέρμπι τα Διλινάτα

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με την παρουσία πολλών φίλων των δύο ομάδων στις κερκίδες, στο ντέρμπι της ημέρας, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, η Εικοσιμία θα επικρατήσει των μέχρι πριν από αυτό το ματς πρωτοπόρων Διλινάτων με σκορ 2-0 και θα ανέβει βαθμολογικά, φτάνοντας τους Πρόννους στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στο Δ.Α.Κ. παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη, οι μεν τυπικά γηπεδούχοι για να μη χάσουν την επαφή τους με τους πρωτοπόρους και οι φιλοξενούμενοι να συνεχίσουν κορυφή.

Τελικά, η ομάδα του Τάσου Παπαθεοδωρόπουλου, παρά την αγωνιστική της αποχή για ένα περίπου 15νθήμερο δεν έδειξε να έχει επηρεαστεί και με πολύ δύναμη, πάθος και πίστη μέχρι το τελευταίο λεπτό, κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, που ίσως φανεί η χρησιμότητα του στη συνέχεια.

Παρουσιάστηκε πιο έτοιμη για το ντέρμπι, έναντι των αντιπάλων της και φαινόταν η ομάδα που το ήθελε πολύ περισσότερο.

Από την άλλη αυτή του Γ. Τόγια, παρότι στην αρχή και για ένα δεκάλεπτο μπήκε πιο ζωντανά στο παιχνίδι στη συνέχεια δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, ίσως λόγω πίεσης των αντιπάλων της, κάνοντας πολλά λάθη. Λάθη που στοίχησαν και εκμεταλλεύθηκε ο αντίπαλος της, ο οποίος έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στη φετινή σεζόν πετυχαίνοντας δύο γκολ, έχοντας επίσης ένα δοκάρι και ένα χαμένο πέναλτι.

Σε γενικές γραμμές, η Εικοσιμία, σύμφωνα με την εικόινα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε μια δίκαιη νίκη που σίγουρα της ανοίγει τη διάθεση για το κάτι παραπάνω σε ότι, αφορά το τελικό πλασάρισμα, ενόψει playoffs.

Φάσεις και γκολ

Η πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι στο 17’ με τον Παγανία να αποκρούει δύσκολα, με διπλή προσπάθεια το σουτ του Κονόμη, από τα όρια της περιοχής.

Στο 25’ μάλιστα θα φτάσει μια ανάσα από το 1-0, όταν στην πολύ ωραία πάσα του Χοτζάι στην περιοχή και στην πλάτη της άμυνας των Διλινάτων, ο Φίλιππας θα κάνει το πλασέ, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Παγανία και στη συνέχεια θα απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Μετά από 2’ θα έρθει το πρώτο γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Κονόμη θα εκτελέσει ψηλοκρεμαστά το μακρινό φάουλ από αριστερά, αμυντικοί και τερματοφύλακας αιφνιδιάζονται ο Ντ. Ντουκάι, ίσα που βρίσκει τη μπάλα για να καταλήξει στην αριστερή γωνία και στα δίχτυα του Παγανία για το 1-0.

Νέα επέμβαση για τον Παγανία στο 42’ στο σουτ του Καμπανού, μετά την ατομική προσπάθεια και τη σέντρα του Ντουκάι από αριστερά.

Στο 44’ ο Ντ. Ντουκάι, από τους κορυφαίους και πάλι των γηπεδούχων, θα ανατραπεί στην περιοχή από τον Χασάι και ο διαιτητής κ. Καραΐσκος δείχνει άσπρη «βούλα».

Εκτελεί ο Αποστόλου και ο Παγανίας αποκρούει με τα πόδια για να διατηρήσει το ρευστό 1-0, πτο οποίο δίνει ελπίδες στην ομάδα του για ανατροπή στη συνέχεια.

Έτσι, θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο με την Εικοσιμία μπροστά στο σκορ.

Στην επανάληψη και στο 50’ ο Χασάι στην προσπάθεια του από δεξιά να βγάλει τη σέντρα, η μπάλα θα πάρει ύψος με μια παράξενη τροχιά και θα καταλήξει λίγο έξω από το δεξί «Γ» της εστίας του Μαυρίδη, ο οποίος έδειξε να αιφνιδιάζεται.

Στο 57’ θα έχουμε το 2-0 των γηπεδούχων και την εξιλέωση για τον Αποστόλου, μιας και θα είναι ο σκόρερ, ρεφάροντας έτσι την απώλεια του πέναλτι.

Φωκάς – Παγανίας σε μια εύκολη φάση, σε γέμισμα του Φουρνιέ προς την αντίπαλη περιοχή, δεν συνεννοούνται και ο επιθετικός της Εικοσιμίας, σε μια φάση σχεδόν τελειωμένη, δεν θα την παρατήσει και θα δικαιωθεί, αφού θα παρεμβληθεί ανάμεσα τους και με προβολή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα γκολ που το πανηγύρισε αρκετά, αφού έδειχνε και μια ανακούφιση!

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν κάπως, όμως οι φάσεις έβγαιναν δύσκολα.

Σε μια από αυτές στο 73’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουμαριώτη από αριστερά, η μπάλα θα φτάσει ψηλοκρεμαστά στην περιοχή, εκεί ο Φωκάς θα πιάσει την κεφαλιά για να μπλοκάρει εύκολα ο Μαυρίδης.

Ο Διον. Τζωρτζάτος στο 81’ με σέντρα από δεξιά, θα βρει περίπου στο σημείο του πέναλτι τον Παγουλάτο, όμως το σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του Μαυρίδη.

Τέλος στο 86’ και πάλι από δεξιά, αυτή την φορά ο Καλαφάτης θα κάνει παράλληλη πάσα στην περιοχή για τον Παγουλάτο, όμως ο τελευταίος, αστοχεί στο νέο σουτ που πραγματοποιεί, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ψηλά από την εστία των τυπικά γηπεδούχων.

Το παιχνίδι, μετά από λίγα λεπτά καθυστερήσεων θα ολοκληρωθεί με τους «κυανόλευκους» να πανηγυρίζουν ένα μεγάλο τρίποντο, απέναντι στο μέχρι τότε πρωτοπόρο και τους γηπεδούχους, που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα να δέχονται την πρώτη τους φετινή ήττα, πέφτοντας από την κορυφή, ενώ θα δεχθούν δύο τέρματα, όταν στα προηγούμενα 5 παιχνίδια τους είχαν δεχθεί μόλις 1!

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ν. Χατζηγεωργίου και Β. Θωμά.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία:(Αν. Παπαθεοδωρόπουλος), Μαυρίδης, Φουρνιέ, Τζάκης, Βαλεντής (71’ Αποστολάτος), Ντουκάι Ντ. (80’ Κουμαριώτης), Αποστόλου (60’ Αραβαντινός), Καμπανός, Μάθιου (71’ Καπλάνι), Φίλιππας, Κονόμη, Χοτζάι.

Α.Ο. Διλινάτα:(Γ. Τόγιας), Παγανίας, Χασάι (73’ Παγουλάτος), Καλαφάτης, Γεωργόπουλος, Λουκάτος, Κουμαριώτης, Φωκάς, Κουράνης, Κοσμετάτος, Κόμητας (73’ Τζωρτζάτος Διον.), Ντεντλάλα (46’ Μούκα).

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου