Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της Superleague....

Νέο εντός έδρας στραβοπάτημα Παναθηναϊκού 1-1 με τον ΟΦΗ

Α.Ε.Κ.... Μειώνει στο -4 από την κορυφή και μπαίνει γερά στο κόλπο...... 

4-0 στον Βόλο

Εύκολο 5-0 του Ολυμπιακού τον Αστέρα Τρίπολης και ελπίζει

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη 29/12/2022, το πρόγραμμα της 15ης  αγωνιστικής, του πρωταθλήματος Superleague με τον Παναθηναϊκό  να διατηρεί μεν το αήττητο, αλλά και να στραβοπατάει εκ νέου στο "Απ. Νικολαΐδης"!

Συνεχίζει στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, με την διαφορά όμως να πέφτει πλέον στο -4 από την δεύτερη Α.Ε.Κ., που επικράτησε στο Πανθεσσαλικό του Βόλου με σκορ 4-0 και με το γεγονός ότι, την 17η αγωνιστική φιλοξενεί στο Opap Arena τον πρωτοπόρο, έχει τη δυνατότητα, αν περάσει νικηφόρα από τα Γιάννινα, έστω και αν το ίδιο συμβεί με τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Λεβαδειακό, να τον φτάσει ακόμη και στο -1.

Ας δούμε με χρονολογική σειρά όλα τα παιχνίδια:

Την Τετάρτη 28/12 άνοιξε η αυλαία με πέντε παιχνίδια

Η αυλαία της 15ης αγωνιστικής άνοιξε με το παιχνίδι της Τετάρτης 28/12, όπου στο ντέρμπι των ουραγών στη Λειβαδιά, οι γηπεδούχοι θα επικρατήσουν του Ιωνικού με σκορ 1-0 και θα πάρουν μεγάλη βαθμολογική ανάσα, ανεβαίνοντας πάνω από την κόκκινη γραμμή του υποβιβασμού και συγκεκριμένα στην 10η θέση, ισόβαθμοι Ο.Φ.Η. και Π.Α.Σ. Γιάννινα.

Συνέχεια στο "Γ. Καραΐσκάκης", όπου ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Αστέρα Τρίπολης και θα πάρει μια εύκολη νίκη με σκορ 5-0, μειώνοντας έτσι την διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους -10 βαθμούς, ενώ έπιασε στην 3η θέση τον ΠΑΟΚ!

Στο Πανθεσσαλικό, η Α.Ε.Κ. εντυπωσιακή, θα πάρει εύκολη νίκη από τον γηπεδούχο Βόλο με σκορ 4-0 και σε συνδυασμό την ισοπαλία των "πράσινων" θα μειώσει στους -4 βαθμούς με μεγάλη πιθανότητα να φτάσει την διαφορά στο -1, αφού την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί τους πρωτοπόρους στο γήπεδο της.

Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, μετά την ισοπαλία απέναντι στον γηπεδούχο Ατρόμητο Αθηνών με σκορ 1-1.

Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί λίγο αργότερα, με τον ΟΦΗ ο οποίος από το 8' αγωνίστηκε με 10, να ισοφαρίζεται από τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό στο 90+7' και οι γηπεδούχοι να γλιτώνουν από ένα μεγάλο κάζο.

Το "τριφύλλι" θα αφήσει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, δύο πολύτιμους βαθμούς, μετά την ισοπαλία με τους Κρητικούς και σκορ 1-1, με αποτέλεσμα, να μειωθεί ακόμη περισσότερο η διαφορά, από την δεύτερη Α.Ε.Κ. στους -4 βαθμούς.

Η συνέχεια και η ολοκλήρωση της αγωνιστικής με 2 παιχνίδια σήμερα Πέμπτη 29/12

Σήμερα λοιπόν στις 6 μ.μ., στο "Κλ. Βικελίδης", ο Άρης θα πάρει τη νίκη από τον Παναιτωλικό με σκορ 1-0 και θα πιάσει το Βόλο στην 5η θέση με 25 βαθμούς.

Τέλος, η αυλαία της 15ης αγωνιστικής θα πριν από λίγο στο "Αθ. Διάκος"  με το άλλο ντέρμπι ουραγών, Λαμίας - Π.Α.Σ. Γιάννινα και τις δύο ομάδες τελικά να μοιράζονται γκολ και βαθμούς, αφού θα αναδειχθούν ισόπαλες με σκορ 1-1!

Στατιστικά

Συνολικά στους 7 αγώνες του προγράμματος σημειώθηκαν 17 τέρματα, 3 περισσότερα από την περασμένη αγωνιστική.

Από αυτά οι γηπεδούχοι πέτυχαν τα 10 και οι φιλοξενούμενοι 7!

Στις νίκες, οι γηπεδούχοι 3 και οι φιλοξενούμενοι 1, ενώ  είχαμε και 3 ισοπαλίες.

Αήττητος στο πρωτάθλημα, παραμένει μόνο ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός.

Την καλύτερη άμυνα διαθέτει η Α.Ε.Κ., με μόλις 5 τέρματα παθητικό, μετά από 15 παιχνίδια.

Την καλύτερη επίθεση, διαθέτει επίσης η Α.Ε.Κ., με 30 τέρματα στο ενεργητικό της.

Τη χειρότερη άμυνα ο Π.Α.Σ. Γιάννινα με 31 τέρματα παθητικό.

Τέλος, τη χειρότερη επίθεση διαθέτει η Λαμία με 7 γκολ στο ενεργητικό της.

         

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

         

Η βαθμολογία

         

Η επόμενη (16η) αγωνιστική

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου