Σάββατο, Δεκεμβρίου 17

Νίκη με φόντο παραμονής ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς 0-3 την Εύγερο

Σε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα πάρει μια πολύ μεγάλη και δίκαιη νίκη με αντίπαλο την Εύγερο με σκορ 3-0 και θα ανασάνει βαθμολογικά!

Η ομάδα του Θ. Βουκελάτου, θα δεχθεί την 3η σερί ήττα και 4η συνολικά στη φετινή διοργάνωση, πέφτει βαθμολογικά πολύ χαμηλά και χάνει μαζί πολύτιμο έδαφος στο «κυνήγι» των ομάδων της 4αδας και τη συμμετοχή της στα playoffs.

Μάλιστα αν η Σάμη αύριο στον Καραβόμυλο, επικρατήσει του ουραγού Αστέρα Ληξουρίου, θα βρεθεί κάτω από την «κόκκινη» γραμμή, ισόβαθμη της!!

Από την άλλη, οι «πράσινοι» του Τ. Φωή θα συνεχίσουν στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις, φτάνοντας στις δύο μετά από έξι παιχνίδια, με αποτέλεσμα, να ανέβουν στην 7η θέση της κατάταξης.

Κωδικοποιώντας όσα παρακολουθήσαμε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου σήμερα το απόγευμα, το θέαμα στο πρώτο 45λεπτο ήταν αρκετά καλό, τους γηπεδούχους χωρίς καθαρό μυαλό να προσπαθούν ανορθόδοξα να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή και τους φιλοξενούμενους με σωστά οργανωμένη άμυνα, έτοιμους για την κόντρα, να πετυχαίνουν τρία καταπληκτικά τέρματα και να «καθαρίζουν» το παιχνίδι, ουσιαστικά από το πρώτο 45λεπτο!

Στο δεύτερο, αρχικά ο ρυθμός έπεσε αρκετά, αφού τα πολλά λάθη ήταν ανασταλτικός παράγοντας στην εξέλιξη του παιχνιδιού και κατά συνέπεια οι καλές στιγμές να είναι ελάχιστες σε αυτό το διάστημα.

Από το 65’ και μετά ανέβηκε κάπως και έγινε πιο δυνατό.

Τελικά, τη νίκη θα πάρει η ομάδα που το ήθελε περισσότερο, είχε πάθος καθαρό μυαλό και το άξιζε. Αυτός ήταν ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, που εκτός των άλλων δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Φάσεις και γκολ

Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι οι τυπικά φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ με ένα εκπληκτικό τέρμα που θα σημειώσει ο πολύπειρος «γερόλυκος» και κολόνα της ομάδας Σπ. Τζωρτζάτος, ο οποίος θα δει εκτός εστίας τον Καραχάλιο και με ένα μακρινό, περίτεχνο, ψηλοκρεμαστό σουτ, θα περάσει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και θα τη στείλει στα δίχτυα για το 0-1.

Χαμένη ευκαιρία για την Εύγερο στο 9’ με τον Μόκα να κλέβει έξω από την περιοχή την μπάλα, θα προχωρήσει και θα προτιμήσει το ψηλοκρεμαστό σουτ, αντί να «κόψει» την μπάλα σε αμαρκάριστους συμπαίκτες του στο πέναλτι, το οποίο τελικά θα καταλήξει άουτ, πάνω από την εστία του Παπαστεργίου.

Με τη συμπλήρωση 15’ στο παιχνίδι ο Π. Κορσιάνος με ένα μακρινό, τεχνικό σουτ θα στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καραχάλιου και θα σημειώσει έτσι το 0-2 των «πράσινων», με πολύ όμορφο τρόπο.

Στο επόμενο λεπτό, ο Παπαστεργίου θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ, στο σουτ εκτός περιοχής του Αντ. Κορσιάνου.

Ο Θεοδωρόπουλος στο 20’ θα βγάλει ωραία σέντρα στην περιοχή για τον Α. Κορσιάνο, όμως είναι λίγο πιο δυνατή, από όσο χρειαζόταν και η κεφαλιά του θα στείλει την μπάλα άουτ.

Ένα δυνατό συρτό σουτ, εκτός περιοχής στο 26’ του Μούτσα, θα στείλει την μπάλα άουτ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καραχάλιου.

Στο 38’ ο Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς θα «κλειδώσει» από πολύ νωρίς τη νίκη, με ένα εντυπωσιακό γκολ του νεαρού ακραίου αμυντικού των φιλοξενούμενων Κοραμπάτου.

Ο Π. Κορσιάνος θα βγάλει καταπληκτική πάσα στον Τσάκο στα δεξιά, αυτός θα κάνει τη σέντρα στο β’ δοκάρι για να πεταχτεί στο αέρα και με ένα «χορευτικό» πλασέ ο "μικρός", θα στείλει την μπάλα πάνω από τον Καραχάλιο και στα δίχτυα, δίνοντας διαφορά τριών τερμάτων στην ομάδα του για το 0-3!

Στο 44’ οι γηπεδούχοι θα σταθούν άτυχοι, αφού στην κεφαλιά του Δημ. Πολλάτου, η μπάλα θα σταματήσει στο δεξί δοκάρι του Παπαστεργίου και στη συνέχεια θα την απομακρύνουν οι αμυντικοί σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη, μετά από μια μικρή χρονικά κάμψη και μετά μιας ώρας παιχνίδι, θα ανέβει και πάλι ο ρυθμός, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 68’ τελικά, σε μια από τις λίγες που ακολούθησαν, ο Τσάκος μετά την ωραία ατομική ενέργεια θα κάνει το σουτ, από τα όρια της περιοχής και θα στείλει την μπάλα να περάσει ξυστά άουτ, από το δεξί δοκάρι του Καραχάλιου.

Στο 89’ ένα δυνατό σουτ του Αλεξάτου θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Παπαστεργίου.

Τέλος, στο 90+2’ ο Θεοδωρόπουλος θα βγει στην κόντρα, θα μπει περιοχή και αριστερά, θα κάνει το σουτ στην απέναντι πλευρά, αλλά η μπάλα θα περάσει δίπλα από το δοκάρι των φιλοξενούμενων άουτ.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα τα χαμόγελα ήταν στην πλευρά των «πράσινων», ενώ από την άλλη διέκρινες μια αμηχανία, αλλά και απογοήτευση μαζί.

Ήταν μια άσχημη ήττα για τους γηπεδούχους και μια μεγάλη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Ν. Αντωνιάδη.

Οι συνθέσεις

Εύγερος:(Θ. Βουκελάτος), Καραχάλιος, Μπούκας, Σταματέλος (58’ Ταβιανάτος), Παπαναστασάτος Ν., Καραντινός (43’ Αλεξάτος), Μόκας (58’ Παππάς), Ζαπάντης (32’ Πολλάτος Δημ.), Κορσιάνος, Ηλιόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Πολλάκης Σπ. (58’ Παπαδόπουλος).

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς:(Τ. Φωής), Παπαστεργίου, Δημητράτος, Τζωρτζάτος, Ρασσιάς, Σαμπανάι, Κοραμπάτος (76’ Κλωνής), Μούτσα, Ρέτζα, Κορσιάνος (76’ Μπάμπης),  Veizaj (88’ Μεμούση), Τσάκος (90’ Βανδώρος.

Σε λίγο πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον σημερινό αγώνα

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου