Παρασκευή, Δεκεμβρίου 2

Η Pre game της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Το Σαββατοκύριακο η 5η αγωνιστική του
τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας

Με την 5η αγωνιστική  συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στο τοπικό πρωτάθλημα της Α’  Κατηγορίας, το προσεχές Σαββατοκύριακο 4-5/12/2022

Θα διεξαχθούν συνολικά 4 παιχνίδια.

Τo ένα αύριο Σάββατο 3/12, στο  Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και τα υπόλοιπα τρία του προγράμματος την Κυριακή 4/12 σε Αργοστόλι - Καραβόμυλο και Ληξούρι.

Είναι μια αγωνιστική με πολύ μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον και στα τέσσερα παραπάνω γήπεδα, θα τα λέγαμε ντέρμπι, αφού οι βαθμοί, τόσο στις υψηλές θέσεις, όσο και στις χαμηλές είναι το ζητούμενο, τη στιγμή μάλιστα που ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός έχει το δικό του ρεπό.

Κατά τα άλλα, ξεχωρίζουν περισσότερο το ντέρμπι του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την Κυριακή μεταξύ Ευγέρου Διλινάτων, αλλά και αυτό του Καραβόμυλου, επίσης την Κυριακή, μεταξύ Σάμης - Εικοσιμίας.

Όμως και στα υπόλοιπα δύο αναμένεται να πέσουν "κορμιά" με στόχο το "χρυσό" τρίποντο

Από ότι, παρατηρούμε στο πρόγραμμα, η 5η αγωνιστική δεν είναι πρόσφορη για προγνωστικά, αφού οποιοδήποτε αποτελέσματα είναι πιθανό σε όλα τα παιχνίδια.

Ρεπό αυτή την αγωνιστική θα έχει όπως προαναφέραμε, ο Α.Ο. Παλληξουριακός.

Τα στατιστικά της 4ης αγωνιστικής

Συνολικά στους 4 αγώνες του προγράμματος σημειώθηκαν 11 τέρματα, 2 περισσότερα από την περασμένη αγωνιστική.

Από αυτά οι γηπεδούχοι πέτυχαν από 8 και οι φιλοξενούμενοι 3!

Στις νίκες, οι γηπεδούχοι 4 και οι φιλοξενούμενοι καμία, ενώ δεν είχαμε κάποια ισοπαλία.

Αήττητοι στο πρωτάθλημα, παραμένουν μόνο ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός και ο Α.Ο. Διλινάτων.

Την καλύτερη άμυνα επίσης διαθέτουν οι Παλληξουριακός - Α.Ο. Διλινάτα με 0 τέρματα παθητικό, μετά από 4 και 3 παιχνίδια αντίστοιχα.

Την καλύτερη επίθεση, διαθέτει  ο πρωτοπόρος Παλληξουριακός με 11 τέρματα στο ενεργητικό του.

Τη χειρότερη άμυνα ο Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου με 16 τέρματα παθητικό.

Τέλος, τη χειρότερη επίθεση οι Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς – Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου με 2 γκολ στο ενεργητικό της.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής και οι διαιτητές

α/α

Ημέρα - Ημερομηνία - Ώρα

Διαιτητής

Βοηθοί

1.

Σάββατο 3-12-2022  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Πρόννοι

Αντωνιάδης

Νεόφυτος

Χρηστάτος Σπ.

Καραΐσκος Απ.

2.

Κυριακή 4-12-2022  ώρα:15:00

Δ.Α.Κ. Αργοστολίου

Π.Α.Ο. Εύγερος - Α.Ο. Διλινάτα

Θωμάς

Βασίλης

Μπαζάρογλου Π.

Χαρίση Κ.

3.

Κυριακή 4-12-2022  ώρα:15:00

Δημοτικό Καραβόμυλου

Α.Ο. Σάμης - Α.Ο. Εικοσιμίας

Καραΐσκος

Απόστολος

Κατερέλος Ε.

Μενεγάτος Ε.

4.

Κυριακή 4-12-2022  ώρα:15:00

Δημοτ. Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός"

Α.Ο. Αστέρας Ληξ. - Α.Π.Σ. Πυλαριακός

Χατζηγεωργίου

Νικόλαος

Κομητόπουλος Π.

Μάστορα Μ.

         

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική

Σάββατο  3/12/2022

Με το μοναδικό παιχνίδι της ημέρας, ανάμεσα στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και τους Πρόννους, το Σάββατο στις 3 το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας.

Ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι και τις δύο ομάδες να συναντώνται για 3η φορά φέτος.

Οι δύο προηγούμενες για το τοπικό κύπελλο και τους φιλοξενούμενους με μία νίκη και μία ήττα να παίρνουν στα γκολ την πρόκριση στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που έγινε και με τους γηπεδούχους, όμως αυτή σαν τυχεροί του καλύτερου χαμένου της Α' φάσης, κάτι που προέκυψε από μία νέα φετινή καινοτομία της διοργανώτριας!

Μέχρι τώρα, στη διοργάνωση οι γηπεδούχοι στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει, μετρούν 2 ήττες και μία ισοπαλία, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και συγκεκριμένα στην 7η θέση της κατάταξης, ισόβαθμοι του Πυλαριακού με μόλις 1 βαθμό συγκομιδή, στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, με τα ίδια παιχνίδια έχουν σαν απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα (από τα Διλινάτα), ενώ τα έχουν δώσει όλα στην έδρα τους, στο Δημοτικό Σκάλας.

Αυτή, είναι η πρώτη φετινή τους έξοδο στη διοργάνωση και η επιθυμία είναι να είναι τυχερή, παίρνοντας το τρίτο φετινό τους τρίποντο.

Οι "πράσινοι" θέλουν και αυτοί από την πλευρά τους νίκη, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία στο κύπελλο, ώστε να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη και να δουν καλύτερα το μέλλον τους στην Α' κατηγορία.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο μοναδικό παιχνίδι του αυριανού προγράμματος, το περιμένουμε ανοικτό, δυνατό και τις δύο ομάδες ικανές να πετύχουν τον στόχο τους.

Άλλωστε τα παιχνίδια κυπέλλου έδειξαν ότι και οι δύο μπορούν.

Διαιτητής ο κ. Ν. Αντωνιάδης με βοηθούς τους κ.κ. Σπ. Χρηστάτο και Απ. Καραΐσκο.

         

Κυριακή  4/12/2022

Η αγωνιστική θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα, Κυριακή 4/12, όπου και πάλι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, στο τοπικό ντέρμπι, ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας Α.Ο. Διλινάτων, φιλοξενείται από την Εύγερο σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και για τους δύο.

Και εξηγούμαι το γιατί. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι, αν επικρατήσουν θα έχουν εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο τρόπο το ρεπό του πρωτοπόρου Παλληξουριακού και θα τον φτάσουν στην κορυφή, διατηρώντας παράλληλα και το απόλυτο.

Οι τυπικά γηπεδούχοι από την άλλη, με ακόμη ένα τρίποντο στο ενεργητικό τους θα πλησιάσουν την κορυφή στους -3 βαθμούς, θα φτάσουν τον μεθαυριανό αντίπαλο τους αντίπαλο στην 2η θέση και θα βλέπουν καλή απόσταση τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό.

Σημαντικό λοιπόν το παιχνίδι, που εύκολα, βάσει των παραπάνω, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ντέρμπι για τους δύο "μονομάχους"!

Οι γηπεδούχοι, μετά την ήττα της πρεμιέρας 2-5 από την Εικοσιμία, έχουν δύο συνεχόμενες νίκες με Πυλαριακό 5-1 στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και Σάμη στον Καραβόμυλο 2-1.

Την προηγούμενη αγωνιστική είχαν ρεπό και πηγαίνουν στο ντέρμπι ξεκούραστοι.

Η ομάδα του Γ. Τόγια, στους τρεις αγώνες που έχει δώσει έχει ισάριθμες νίκες με Αστέρα - Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς εντός 5-0 και 2-0 αντίστοιχα και μία εκτός, στην Σκάλα 1-0 επί των Πρόννων.

Με νίκη, όπως προαναφέραμε, οι "Οράνιε" φτάνουν σε απόσταση -3 βαθμούς τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, ενώ σε αντίθετη περίπτωση παραμένουν στο -6.

Αντίθετα, η ομάδα του "μεγάλου χωριού", αν περάσει χωρίς απώλειες το εμπόδιο των "γειτόνων" της, τότε θα πιάσει κορυφή, ισοβαθμώντας με τον Παλληξουριακό.

Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου την Κυριακή το απόγευμα περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι, τις δύο ομάδες να θέλουν το τρίποντο της νίκης και σίγουρα έχουν τις δυνατότητες να το πετύχουν.

Διαιτητής ο κ. Β. Θωμάς με βοηθούς τον κ. Π. Μπαζάρογλου και την κ. Κ. Χαρίση.

         

Στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής το οποίο διεξάγεται την ίδια ώρα στο Δημοτικό Καραβομύλου, ανάμεσα στον Α.Ο. Σάμης και τον Α.Ο. Εικοσιμίας, οι δύο ομάδες θα παραταχθούν με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς, με την κάθε μία να έχει τον δικό της λόγο!

Οι γηπεδούχοι για να επιστρέψουν στις επιτυχίες, αφού έχουν μείνει αρκετά πίσω στον βαθμολογικό πίνακα. 
Στις 4 μέχρι τώρα αγωνιστικές μετράνε 3 ήττες και μία μόλις νίκη.

Την τελευταία που μπορεί να χαρακτηρισθεί φυσιολογική, την δέχθηκαν στο Ληξούρι από τον πρωτοπόρο Παλληξουριακό, με ένα πέναλτι προς το τέλος του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι, στις τέσσερις δικές τους αναμετρήσεις έχουν απολογισμό 3 νίκες και μία ήττα (από Παλληξουριακό 0-1 στο Ληξούρι) και σε γενικές γραμμές είναι μέσα στους στόχους τους.

Για να συνεχίσουν βέβαια και να παραμείνουν θα χρειαστούν το τρίποντο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού εκτός από τους τρεις βαθμούς θα πιάσουν κορυφή, ισόβαθμοι με τον Παλληξουριακό ή ακόμα και σε μια πιθανή τριπλή ισοβαθμία, με τα Διλινάτα μέσα σε αυτή. 

Την τελευταία αγωνιστική πάντως, επικράτησαν αρκετά δύσκολα και με πολύ άγχος στις καθυστερήσεις με σκορ 2-1 του αξιόμαχου Πυλαριακού.

Η ομάδα του Γ. Καρελλάκη, ανεξάρτητα από τα έως τώρα αποτελέσματα, δείχνει πολύ καλά στοιχεία και ποντάροντας στην "καυτή" της έδρα, θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες, για να ανασάνει βαθμολογικά.

Αυτή του Τ. Παπαθεοδωρόπουλου, αν θέλει να ελπίζει στη συνέχεια και στην καταδίωξη Παλληξουριακού - Διλινάτων, θα πρέπει να επιστρέψει από τον Καραβόμυλο με τρίποντο της νίκης.

Σίγουρα, τα προγνωστικά είναι αρκετά παρακινδυνευμένα, αφού και οι δύο ομάδες είναι ικανές στο τέλος να πανηγυρίσουν μια σημαντική, ιδιαίτερα για τους φιλοξενούμενους νίκη.

Περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι, αλλά και ποιοτικό ποδόσφαιρο, από δυο ομάδες, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν γκολ και θέαμα.

Διαιτητής ο κ. Απ. Καραΐσκος με βοηθούς τους κ.κ. Ε. Κατερέλο και Ε. Μενεγάτο.

         

Τέλος, την ίδια επίσης ώρα στο Δημοτικό Ληξουρίου "Α.Ο. Παλληξουριακός", με το οποίο πέφτει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής, ο τοπικός Αστέρας φιλοξενεί τον Πυλαριακό, σε ένα παιχνίδι που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι, μετά από τέσσερις αγώνες παραμένουν πολύ χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, χωρίς μάλιστα να έχουν γευθεί τη χαρά της νίκης.

Γεγονός που τις φέρνει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης της Α' κατηγορίας, αφού οι πρώτοι παραμένουν ουραγοί, χωρίς βαθμό και με αρνητικό ρεκόρ 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ οι δεύτεροι μια θέση παραπάνω με μοναδικό θετικό αποτέλεσμα στα ίδια παιχνίδια με τον αντίπαλο τους, μια ισοπαλία στην έδρα τους με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς!

Και οι δύο προέρχονται από ήττα, μιας και την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκαν, ο μεν Αστέρας στην Σκάλα από τους Πρόννους με σκορ 2-3 και ο Πυλαριακός στο Αργοστόλι, από την Εικοσιμία στις καθυστερήσεις 1-2.

Η ομάδα του Σ. Αναλυτή "καίγεται" για το τρίποντο που θα της δώσει ανάσες για τη συνέχεια και παράλληλα θα ξεκολλήσει από την θέση του ουραγού.

Στα ίδια όμως.... κύματα κινείται και η αντίπαλη πλευρά, αφού όπως τα έχει φέρει μέχρι στιγμής η τύχη ή αν θέλετε τα αποτελέσματα, όπου παρά την καλή τους γενικότερη αγωνιστική παρουσία, κάτι δεν τους βγαίνει τη φετινή περίοδο και πλέον βρίσκονται πολύ χαμηλά βαθμολογικά, όπως και σε ψυχολογία.

Έτσι, στο Ληξούρι θα παραταχθούν με μοναδικό στόχο τη νέα αρχή και το πρώτο φετινό τρίποντο, που θα φέρει χαμόγελα και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Στον Άγιο Αντώνη την Κυριακή το απόγευμα περιμένουμε ένα ενδιαφέρον, δυνατό παιχνίδι και τις δύο ομάδες έτοιμες για όλα.

Άλλωστε, το τόπι "καίει" και είναι μια καλή ευκαιρία για τους δύο αντιπάλους να αποδείξουν ότι μπορούν να σώσουν την κατάσταση και μάλιστα τώρα που είμαστε στην αρχή, γιατί κακά τα ψέματα η συνέχεια θα είναι δύσκολη, για όποιον παραμείνει με τον 1 βαθμό.

Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κ. Μ. Μάστορα.

         

Η βαθμολογία

α/α

Ομάδες

Βαθμ.

Αγών

Ν

Ι

Η

Γκολ

1.

Α.Ο. Παλληξουριακός

12

4

4

0

0

11 - 00

2.

Α.Ο. Εικοσιμίας

09

4

3

0

1

09 - 04

3.

Α.Ο. Διλινάτα

09

3

3

0

0

08 - 00

4.

Α.Ο. Πρόννοι

06

3

2

0

1

09 - 05

5.

Π.Α.Ο. Εύγερος

06

3

2

0

1

09 - 07

6.

Α.Ο. Σάμης

03

4

1

0

3

07 - 09

7.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός

01

4

0

1

3

04 - 12

8.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς

01

3

0

1

2

02 - 08

9.

Α.Ο. Αστέρας Ληξουρίου

00

4

0

0

4

02 - 16

         

Η επόμενη (6η αγωνιστική)
(10-11/12/2022)

α/α

Αγώνας

1.

Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Α.Ο. Αστέρας Ληξ.

2.

Α.Ο. Διλινάτα - Α.Ο. Παλληξουριακός

3.

Α.Ο. Πρόννοι - Π.Α.Ο. Εύγερος

4.

Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Α.Ο. Σάμης

-

Ρεπό: Α.Ο. Εικοσιμίας

Απαγορεύεται από οποιονδήποτε η αναδημοσίευση μερική ή ολική χωρίς την άδεια του Sportsthea     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου