Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Αναδιαρθρώνονται Α2, Β’, Γ’ Ανδρών













   Όπως ενέκρινε το ΔΣ της ΚΟΕ, από την αγωνιστική περίοδο 2013-14 αναδιαρθρώνονται οι εθνικές κατηγορίες Α2, Β’ και Γ’ Ανδρών στην υδατοσφαίριση.
Αρχικά, από τη φετινή περίοδο (2012-13), η Α2 Ανδρών θα διεξαχθεί κανονικά με 12 ομάδες ως εξής:

Α’ Φάση: Τρεις (3) Όμιλοι των τεσσάρων (4) ομάδων, με γεωγραφική κατανομή
Οι δύο (2) πρώτες κάθε Ομίλου (σύνολο 6), συνεχίζουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος για θέσεις 1-6, οι υπόλοιπες έξι (6), για θέσεις 7-12.
Στην Α1 ανέρχονται οι δύο (2) πρώτες ομάδες του Ομίλου 1-6 και στην Β’ Εθνική υποβιβάζονται οι δύο (2) τελευταίες του Ομίλου 7-12
Σ’ ότι αφορά την Β’ Εθνική:
Η κατηγορία συγχωνεύεται με την Γ’ Εθνική κατηγορία, στη νέα Β’ Εθνική κατηγορία. Στην Α2 κατηγορία ανέρχονται οι πέντε (5) πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης, ενώ στη – νέα – Γ’ Εθνική κατηγορία υποβιβάζονται οι τέσσερις (4) τελευταίες.
Από την φετινή – νέα – Γ’ Εθνική (πρώην  Δ’), που αποτελεί πλέον την τελευταία εισαγωγική εθνική κατηγορία, ανέρχονται στην  Β’ Εθνική κατηγορία, οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φετινά πρωταθλήματα για την διευκόλυνση διεξαγωγής τους λόγω των γνωστών προβλημάτων με τη λειτουργία των Κολυμβητηρίων, θα επιδιωχθεί να προγραμματιστεί η διεξαγωγή τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η αναδιάρθρωση
Από την περίοδο 2013-14 οι Εθνικές κατηγορίες αναδιαρθρώνονται ως εξής:
*Α2 Εθνική Ανδρών 15 ομάδες
*Β’ Εθνική Ανδρών: 24 ομάδες
*Γ’ Εθνική Ανδρών: 24 ομάδες +
Προϋποθέσεις
Όπως αποφασίστηκε, από την περίοδο 2013-14, οι ομάδες Α1 και Α2 Ανδρών θα πρέπει να έχουν στη δύναμη τους τουλάχιστον δύο (2) ηλικιακές ομάδες και να μετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομής
Στις Ειδικές προκηρύξεις θα προβλέπεται και ο ελάχιστος αριθμός αθλητών, ηλικίας κάτω των 22 ετών, που θα πρέπει να έχουν στη σύνθεση τους τα σωματεία των εθνικών κατηγοριών Α2, Β’ και Γ’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου