Κυριακή, Δεκεμβρίου 16

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΑΝΩΓΗ-ΗΡΑΚΛΗΣ)

Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ 3-1













ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΓΗ.... ΠΑΛΑΙΨΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

Σε ένα ενδιαφέρον σε εξέλιξη παιχνίδι το μεσημέρι της Κυριακής στο ΔΑΚ Αργοστολίου, η Ανωγή πιο ουσιαστική και αποφασισμένη πήρε πολύτιμη νίκη επί του Ηρακλή Πρόννων με σκορ 3-1.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά χωρίς πολλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Μετά από αναγνωριστικά πρώτα λεπτά με τις δυο ομάδες να χάνουν από μια καλή ευκαιρία από στημένες φάσεις, η Ανωγή πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Στο 22’ σε λανθασμένη απόκρουση της άμυνας του Ηρακλή που έβγαζε μαζικά τους παίκτες του από την περιοχή, τα μαρκαρίσματα χάθηκαν και ο Μπερδεμπές πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, είδε έγκαιρα το κενό στην καρδιά της άμυνας και με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Διονύση Παπαδάτο που σκόραρε αμαρκάριστος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής για  να ανοίξει το σκορ 1-0.
Στο 26’ σε φάουλ που κέρδισε η Ανωγή μεταξύ άξονα και γωνίας της μεγάλης περιοχής και ένα μέτρο έξω από αυτή, ο Γιώργος Μπενάτος το εκτέλεσε έξυπνα συρτά δίπλα από το τείχος και με τη βοήθεια μιας κόντρας η μπάλα κατέληξε στην ανοιχτή γωνία του τερματοφύλακα Κολυβά ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0.
Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Ηρακλής προσπάθησε σπασμωδικά να ανεβάσει την απόδοσή του, αλλά τα σουτ των Κώστα Βανδώρου και Σπυράγγελου Ρασσιά δεν ανησύχησαν τον Αντωνέλλο. Η Ανωγή εκμεταλλεύτηκε άριστα το διάστημα υπεροχής της, έδειχνε πιο ομάδα στο γήπεδο, κέρδιζε τις προσωπικές μονομαχίες αλλά απέτυχε να επιβάλλει πλήρως το ρυθμό της.
Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε ότι το άνετο προβάδισμα της Ανωγής θα της έδινε εύκολα τους τρεις βαθμούς αφού στα πρώτα λεπτά φάνηκε πάλι να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο ο Ηρακλής είχε ακόμα σφυγμό και για τα επόμενα περίπου 30 λεπτά προβλημάτισε την ομάδα της Παλικής, έστω με ανορθόδοξο τρόπο καθώς είχε μεγάλο πρόβλημα στην κατοχή μπάλας και στην ανάπτυξή του. Ψάχνοντας τον Δημήτρη Καμπίτση στην κορυφή της επίθεσης και με τη βοήθεια του Γιώργου Καμπίτση από τα δεξιά και του βετεράνου Βανδώρου από τα αριστερά ο Ηρακλής προσπάθησε να απειλήσει, είτε με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, είτε με στημένες μπάλες.
Στο 60’ μια λάθος εκτίμηση αμυντικών και τερματοφύλακα της Ανωγής σε μπαλιά στην καρδιά της άμυνας έφερε τη μείωση του σκορ σε 2-1. Ο Γιώργος Καμπίτσης επωφελήθηκε από τις κόντρες και βρέθηκε μόνος απέναντι στην εστία μέσα στη μικρή περιοχή σκοράροντας εύκολα.
Το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον ξανά και στο 68’ ο Ηρακλής έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει σε κάθετη πάσα προς τον Γιώργο Καμπίτση που πρόλαβε να «τσιμπήσει» τη μπάλα μόνος απέναντι από τον Αντωνέλλο, αλλά εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας απέκρουσε εξ επαφής σε μια πολύ κρίσιμη φάση για τον αγώνα.
Η Ανωγή έδειξε να χάνει τη συνοχή και αγωνιστική πειθαρχεία που είχε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και οι δυο ομάδες αδυνατούσαν να ελέγξουν το χώρο του κέντρου. Ο κορυφαίος του γηπέδου Μπερδεμπές κράτησε όρθια την ομάδα του σε αυτό το δύσκολο διάστημα, είτε κλέβοντας μπάλες, είτε τροφοδοτώντας την επίθεση της Ανωγής που πλέον είχε μεγαλύτερες δυνατότητες για αντεπιθέσεις και κενούς χώρους που ωστόσο δεν αξιοποίησε.
Και ενώ η κόπωση έδειξε να καταβάλλει και τις δυο ομάδες, στο 83’ σε μια φάση που ο Ηρακλής έπαιζε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του παίκτη του, η μπάλα κατευθύνθηκε προς την εστία του Ηρακλή μετά από ελεύθερο χτύπημα, αλλά ο Αδηλίνης πρόλαβε την έξοδο του Κολυβά και με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-1, βάζοντας τέλος στην αγωνία για την τελική έκβαση του αγώνα.
Η Ανωγή πέτυχε τον αντικειμενικό της στόχο κερδίζοντας τους βαθμούς, αλλά θα πρέπει να προβληματιστεί από και την αγωνιστική καθίζηση στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Ηρακλής επανέλαβε τα λάθη προηγούμενων αγώνων δείχνοντας πολύ ευάλωτος σε κάθε ευκαιρία αντιπάλου στην εστία του και χωρίς δυνατότητα να αναπτυχθεί ορθολογικά.
Χωρίς λάθη ο διαιτητής και οι βοηθοί του αν και ο κ. Σκαλτσής θα μπορούσε να σφυρίξει λιγότερα φάουλ στις σωματικές επαφές και για τις δυο ομάδες, ώστε να εξελίσσεται το παιχνίδι με καλύτερο ρυθμό. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Ρουχωτάς και Παπαδάτος της Ανωγής και οι Γιώργος Ρασσιάς και Μαράτος του Ηρακλή.
Οι συνθέσεις
Ανωγή:(Γ. Μαλλιώρης), Αντωνέλλος, Μαρούλης, Γερολυμάτος (64’ Καλέντζος), Μπενάτος (80’ Κουρούκλης), Γιακουμάτος, Αδηλίνης, Ρουχωτάς, Μοσχονάς, Μπερδεμπές, Παπαδάτος, Σούπας.
Ηρακλής:(Γ. Γαβριελάτος), Κολυβάς, Μαράτος Γ., Ρασσιάς Γ., Μεταξάς (75’ Μπονάς), Κορισιάνος, Καμπίτσης Σπ., Καμπίτσης Δημ., Μανέντης, Ρασσιάς Σπ., Σπαθής Ανδρ., Βανδώρος Κ (87’ Μηλιαρέσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου