Κυριακή, Δεκεμβρίου 16

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΠΥΡΓΙ-ΕΡΥΣΣΟΣ)

ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ 3-1

     









ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΥΣΣΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ 







   Σπουδαία νίκη 3-1 για τον Παπυργιακό σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου με αντίπαλο την ουραγό ομάδα της Ερύσσου η οποία πρέπει να πούμε ότι αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις, αλλά παρόλα αυτά προσπάθησε και ήταν στο παιχνίδι μέχρι όσο άντεξε. 
   Ο Παπυργιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και η νίκη του χαρακτηρίζεται δίκαιη όσο και πολύ σημαντική για την συνέχεια και τον στόχο της 4αδας.
    Φάσεις και γκολ
   Ο αγώνας είναι πολύ καθοριστικός για την Έρυσσο. Έτσι, γνωρίζοντας ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά μόνο τη νίκη, ξεκινάει δυνατά και λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ένα γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή του Πάπα Λ. αποκρούει σωστά ο Κουγιανός. 
   Στην συνέχεια, περίπου στο 10΄, η Έρυσσος παίρνει “κεφάλι” στο σκορ με τον Κοψίνη να εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα να φθάνει μέσα στην περιοχή του Παπυργιακού και ο Πάπα με φανταστική γυριστή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα πραγματικά όμορφο γκολ, που δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με 0-1.
   Τρία λεπτά αργότερα ο Ερμάλ κλέβει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή από το λάθος του Παπαδημητράτου, προχωρεί, αλλά το πλασέ του αποκρούει με τα πόδια ο Ξ. Καμπανός σώζοντας έτσι την εστία του.
   Ο Παπυργιακός δεν αργεί να ισοφαρίσει όταν ο Δ. Παγουλάτος με ωραία κάθετη πάσα βρίσκει τον Ερμάλ, αυτός προχωρεί στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νικάει τον Καμπανό στην έξοδο στέλνοντας την μπάλα στα  δίχτυα για το 1-1.
   Λίγο πριν τη λήξη του α΄ ημιχρόνου ο Πάπα Λ. με ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά, μπαίνει στην περιοχή του Παπυργιακού από πλάγια, αλλά το συρτό πλασέ που επιχειρεί, αποκρούει με τα πόδια ο Κουγιανός.
   Το β΄ ημίχρονο ξεκινάει με τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 1-1. Πέντε λεπτά μετά τη σέντρα ο Ερμάλ πλαγιοκοπεί την άμυνα της Ερύσσου από αριστερά, ο τερματοφύλακάς της όμως διώχνει την μπάλα εξαιρετικά σε κόρνερ.
   Μια ωραία ατομική ενέργεια του Ερμάλ στο 61΄, που κατά την άποψή μας είναι και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Παπυργιακού στον αγώνα, βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, με την μπάλα στην κατοχή του μπαίνει μέσα στην περιοχή της Ερύσσου, όπου κόβεται από τους αμυντικούς, χωρίς ωστόσο η μπάλα να απομακρυνθεί, φθάνει έξω από τη μεγάλη περιοχή στο Θ. Παγουλάτο, ο οποίος με ωραίο συρτό σουτ στην κίνηση πετυχαίνει το 2-1 για τον Παπυργιακό.
   Ακριβώς μετά από ένα δίλεπτο, δυνατό συρτό σουτ του Ερμάλ και πάλι, αποκρούει δύσκολα ο Καμπανός, την μπάλα κερδίζει ο Δ. Παγουλάτος, που την στέλνει στα δίχτυα, το γκολ όμως δεν μετράει αφού ακυρώνεται μετά από υπόδειξη του α΄ βοηθού ως οφσάιντ.
   Σε μια από τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Ερύσσου να ισοφαρίσουν το σκορ, ο Κοψίνης επιχειρεί μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως η μπάλα περνάει λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουγιανού. Η φάση αυτή  στο 77΄ ενώ στο 79΄ ο Παπυργιακός χάνει μοναδική ευκαιρία να “καθαρίσει” το παιχνίδι, όταν ο Ερμάλ και πάλι με ατομική ενέργεια μπαίνει στην περιοχή, βγαίνει ο Καμπανός κλείνοντάς του το οπτικό πεδίο, με αποτέλεσμα αντί να πλασάρει, προσπαθεί με παράλληλη πάσα να βρει ελεύθερο συμπαίκτη του μόνο απέναντι στην κενή εστία του Κουγιανού, πράγμα που τελικά δεν κατάφερε και έτσι χάθηκε η σπουδαία αυτή ευκαιρία για τον Παπυργιακό.
   Για μια ακόμη φορά ο Ερμάλ στο 86΄σπάει το οφσάιντ των φιλοξενούμενων, μπαίνει στην μικρή περιοχή τους και μόνος απέναντι από τον Καμπανό πλασάρει άστοχα άουτ. 
   Όμως ένα λεπτό αργότερα ότι δεν κατάφερε ο Ερμάλ, το πέτυχε ο Τ. Τούρλας, όταν επιχειρεί δυνατό και ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1. Με το σκορ αυτό τελειώνει και ο αγώνας.
Διαιτητής οκ. Αγγ. Βουτσινάς με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Ματιάτο και Λογοθέτης Βασ..
   Συνθέσεις
Α.Ο. Πυλαριακός:(Π. Καρούσος), Κουγιανός, Γασπαρινάτος (87΄ Χατζηφωτιάδης), Απέργης, Τούρλας Τ., Παγουλάτος Θ., Τόκος, Ερμάλ, Κοκκόσης Ν. (87΄ Βασσάλας Σπ.), Παγουλάτος Δ. (90΄ Βασσάλας Γ.), Ψαχουλιάς, Κουμαριώτης.
Α.Ο. Έρυσσος:(Γ. Χαϊδεμένος), Καμπανός Ξ., Καψάλης Χρ.(78΄ Καψάλης Δ.), Ζαμπέλης, Παπαδημητράτος, Αντύπας, Ταβάνι, Τραχανάς, Μέτα Άρμπερ, Σκιαδαρέσης, Κοψίνης, Πάπα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου