Σάββατο, Δεκεμβρίου 15

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (Α.Ε.Κ.-ΣΑΜΗ)

Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  2-1
"ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ" Η Α.Ε.Κ.
ΑΓΧΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ 2-1 ΤΗΝ ΣΑΜΗ ΣΤΟ Δ.Α.Κ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
    Συνέχισε και αυτή την αγωνιστική το σερί της η Α.Ε.Κ. αλλά με πολύ άγχος και όχι σπουδαία απόδοση, πετυχαίνοντας μια πολύ αγχωτική νίκη με σκορ 2-1 απέναντι σε μια πολύ δυνατή Σάμη που την δυσκόλεψε αρκετά.
 Το παιχνίδι ήταν μέτριο με κυρίαρχο στοιχείο τη δύναμη και τα σκληρά μαρκαρίσματα ενώ είχε δυο κόκκινες και πολλές κίτρινες κάρτες.
"Κλειδί" στη νίκη της Αργοστολιώτικης ομάδας ήταν η είσοδος στον αγώνα του Άλκη Κρούτη που εκτός από το πρώτο γκολ που πέτυχε, είχε εξαιρετική απόδοση και ήταν μοναδική πηγή κινδύνου για την εστία του Παπαλάμπρου.
   Η ομάδα του Σπ. Παπαδάτου μετά από αυτή την νίκη της συνεχίζει "οδηγός" στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής έχει ήδη κερδίσει τον άτυπο τίτλο της "πρωταθλήτριας χειμώνα". 
   Από την άλλη η ομάδα του Θ. Βουκελάτου παρουσιάστηκε πολύ δυνατή και σε καμία στιγμή δεν φοβήθηκε την αντίπαλο της κοιτάζοντας την μάλιστα στα "μάτια" και μπορεί να μην πήρε τίποτε τελικά από αυτήν όμως έδωσε  πολλές υποσχέσεις για το μέλλον που σίγουρα της ανήκει.
   Φάσεις και γκολ
  Η πρώτη ευκαιρία για την Α.Ε.Κ., που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε τον έλεγχο του, χάθηκε στο 10' όταν από το κόρνερ του Μοσχονά, ο Πολλάκης πιεζόμενος μέσα στην περιοχή θα πιάσει ένα άτσαλο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ. 
  Ένα απ' ευθείας φάουλ του του Μοσχονά αρκετά έξω από την περιοχή θα διώξει ο Αυγερινός με το κεφάλι σε κόρνερ αν και η φάση έδειχνε να ελέγχεται από τον Παπαλάμπρου.
   Ένα νέο απ' ευθείας φάουλ στο 31' του Μοσχονά και πάλι θα αποκρούσει με διπλή προσπάθεια ο Παπαλάμπρου.
   Ευκαιρία να ανοίξει το σκορ θα χάσει η Σάμη στο 40' όταν στην σέντρα από δεξιά του Γ. Αμούργη θα πεταχτεί στο πρώτο δοκάρι ο Νικολοβιένης που θα πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από την εστία του Άννινου.
   Ο μόνιμος "εκτελεστής" των στημένων της Α.Ε.Κ. Μάκος Μοσχονάς στο 42' θα φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή εκεί ο Κοσμάτος δεν μπορεί να πιάσει το απ' ευθείας σουτ με την μπάλα τελικά να καταλήγει στον Πολλάκη ο οποίος μόνος με τα δίχτυα χάνει το κοντρόλ, στην συνέχεια η μπάλα αφού βρει στο χέρι του θα καταλήξει στα δίχτυα μόνο που δεν θα το πανηγυρίσει αφού ο διαιτητής κ. Κομητόπουλος θα το ακυρώνει υποδεικνύοντας παράβαση εν μέσω  διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους.
   Στο 45' εκτελείται με "κομπίνα" ένα φάουλ έξω από την περιοχή και πλάγια μεταξύ Μοσχονά-Κουμαριώτη με τον νεαρό ποδοσφαιριστή τελικό αποδέκτη να σουτάρει συρτά και δυνατά στην εστία της Σάμης αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο άουτ.
   Έτσι οι δυο ομάδες αποχώρησαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου ισόπαλες χωρίς σκορ.
   Στο β΄όπως προαναφέραμε μια σωστή κίνηση του Σπ. Παπαδάτου στο 57' να περάσει στον αγώνα τον Κρούτη θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας του η οποία θα αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, στη συνέχεια θα ανοίξει το σκορ και θα δημιουργήσει αρκετές προϋποθέσεις και για άλλα τέρματα.
   Έτσι πριν συμβεί αυτό όμως είχαμε δυο σημαντικές στιγμές, η πρώτη στο 50' όταν το ένα νέο  μακρινό σουτ του Μοσχονά θα αναγκάσει τον Παπαλάμπρου σε διπλή επέμβαση, και η άλλη στο 54' όταν ο διαιτητής κ. Κομητόπουλος θα δείξει κόκκινη κάρτα στον Μοσχονά της Α.Ε.Κ. για σκληρό φάουλ στον Αυγερινό, ο οποίος όμως θα διαμαρτυρηθεί έντονα στον αντίπαλο του με αποτέλεσμα να δει και αυτός την κόκκινη κάρτα. Έτσι οι δυο ομάδες συνέχισαν ως το τέλος με δέκα ποδοσφαιριστές.
   Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Κρούτη......
   Στο 65' ο Λούλουδας που είχε προωθηθεί θα πλασάρει από κοντά τον Παπαλάμπρου που θα κόψει την μπάλα λίγο έξω από την μικρή περιοχή στον Κρούτη που ήταν εντελώς αμαρκάριστος με το ψύχραιμο πλασέ του τελευταίου να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 "λυτρώνοντας" παράλληλα τους συμπαίκτες του.  
    Μετά από τρία λεπτά και συγκεκριμένα στο 68' η ομάδα του Σπ. Παπδάτου θα αυξήσει την διαφορά του σκορ πετυχαίνοντας το 2-0 με πολύ ωραία ενέργεια του νεαρού Π. Κουμαριώτη και δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Παπαλάμπρου, ύστερα από πάσα του Ηλ. Κοσμάτου.
   Στο 77΄ο Κρούτη θα πιάσει ένα διαγώνιο δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.
   Η γηπεδούχοι έδειχναν να επαναπαύονται στο 2-0 με αποτέλεσμα η Σάμη που πάλευε συνεχώς για την μείωση να καταφέρει να μπει και πάλι στο παιχνίδι όταν ο ταχύτατος Γ. Αμούργης από πλάγια ξεπερνώντας στο σπριντ τους αμυντικούς της Α.Ε.Κ. με συρτό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα και το 2-1
   Ένα γκολ που έχει την ευθύνη  για τον τρόπο που το δέχθηκε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Δημ. Άννινος. 
   Στο 88' η Σάμη θα απειλήσει με ένα μακρινό σουτ του Ζησιμάτου αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο άουτ από την εστία του Άννινου που έλεγχε την φάση και δεν χρειάστηκε να επέμβει.
   Στις καθυστερήσεις του αγώνα η γηπεδούχοι θα χάσουν δυο καλές ευκαιρίες με τον Κρούτη. Η μια στο 90+3 όταν στο φάουλ του Αντωνόπουλου η μπάλα θα τον βρει στην περιοχή αλλά το πλασέ του θα καταλήξει άουτ. Η άλλη στο 90+7 όταν στην προσπάθεια του να αιφνιδιάσει τον Παπαλάμπρου θα πιάσει ένα διαγώνιο σουτ το οποίο θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της Σάμης και στη συνέχεια θα καταλήξει άουτ.
   Οι συνθέσεις
Α.Ε.Κ.:(Σπ. Παπαδάτος), Άννινος, Ψάλτης, Περιβολάρης, Κούκλης (57' λ.τ. Κρούτη), Λούλουδας, Αντωνόπουλος, Πολλάκης (85' Εμιλιάνο), Θωμάς, Κοσμάτος, Μοσχονάς, Κουμαριώτης Π..
Σάμη:(Θ. Βουκελάτος), Παπαλάμπρου, Τουλάτος Β. (λ.τ. 89' Χειμώνας), Ζησιμάτος, Αυγερινός, Καππάτος, Μωραίτης (85' Σκιαδαρέσης), Σταμούλης, Νικολοβιέννης, Δευταεραλιος, Αμούργης Γιαν,. Αραβαντινός Κ. (73' Κόκκαλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου