Σάββατο, Δεκεμβρίου 15

ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΟΜΑΛΑ--ΟΔΥΣΣΕΑΣ)

A.Σ. ΟΜΑΛΑ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ 5-0










ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ "ΡΟΔΙ" ΤΑ ΟΜΑΛΑ
ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗ ΦΕΤΟΣ 5-0 ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΙΘΑΚΗΣ
  Πολύ καλύτερα τα Ομαλά σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου επικράτησαν εύκολα του Οδυσσέα Ιθάκης με σκορ 5-0!
   Η ομάδα του Διον. Λιονάτου ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με το πολύ πιεστικό και παράλληλα καλό της παιχνίδι πήρε την πρώτη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα.
   Η εξέλιξη αυτή μάλιστα του αγώνα έδωσε τη δυνατότητα στον προπονητή των Ομαλών να κάνει αρκετά γρήγορα και τις τρεις αλλαγές του, δίνοντας την ευκαιρία στα νεαρά παιδιά της ομάδας του, που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή μέχρι τώρα να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους.
   Οι Ιθακήσιοι προσπάθησαν πολύ στον αγωνιστικό χώρο παρά τις σοβαρές τους απουσίες, όμως η ανωτερότητα του αντιπάλου τους, που ήταν σαφής, ήταν η αιτία για την νέα  ήττα. Έτσι μετά από οκτώ αγωνιστικές παραμένουν "κολλημένοι" στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' κατηγορίας με το μέλλον τους από εδώ και πέρα αβέβαιο σε αυτήν.
   Φάσεις και γκολ
  Μόλις στο 4' ο Κ. Γκαζάρ μετά από ωραία προσωπική του προσπάθεια θα πασάρει παράλληλα στον Μπελτσώνια λίγο έξω από την μικρή περιοχή του Οδυσσέα ωστόσο ο τελευταίος δεν πρόλαβε την μπάλα που θα φύγει πλάγια άουτ.
   Ευκαιρία και πάλι για τους γηπεδούχους στο 6' όταν ο Μετάϊ με ωραία ατομική ενέργεια θα μπει στην περιοχή και πλάγια θα πασάρει στον αμαρκάριστο Καλογηράτο αλλά το πλασέ του θα διώξει με τα πόδια ο Ζ. Κουτσουβέλης.
   Μια ωραία ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων στο 20' με τελικό παραλήπτη της μπάλας τον Μπελτσώνια που θα πλασάρει από πολύ καλή θέση άουτ.
   Το 1-0 που ανοίγει το σκορ στον αγώνα θα πετύχει στο 23' Καλογηράτος με πλασέ ύστερα από την πολύ όμορφη προσπάθεια του Κ. Γκαζάρ και πάσα ακριβείας στον σκόρερ.
   Ένα ωραίο πλασέ και πάλι στο 31' του Καλογηράτου ύστερα από πάσα του Κ. Γκαζάρ θα περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία των φιλοξενούμενων.
   Την μεγαλύτερη του ευκαιρία θα χάσει ο Οδυσσέας να φέρει το παιχνίδι στα "ίσα" στο 40' όταν στην κάθετη πάσα του Μαλιακρίδα ο Lila R. θα νικήσει στο σπριντ τους αμυντικούς των γηπεδούχων και θα βρεθεί απέναντι από τον Αρτούρ, όμως τελευταία στιγμή θα του φύγει το κοντρόλ δίνοντας την δυνατότητα στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που πραγματοποιούσε έξοδο να μπλοκάρει την μπάλα σώζοντας την ομάδα του από το 1-1. 
  Στο β΄ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας πολύ την απόδοση τους αλλά εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των αντιπάλων τους θα επιβάλουν τον ρυθμό τους παίρνοντας τελικά μια ευρεία σε σκορ νίκη 5-0.
   Στο 49' σε μακρινό δυνατό σουτ του Τζάκη ο Ζ. Κουτσουβέλης θα πέσει και θα διώξει την μπάλα πολύ δύσκολα σε κόρνερ.
   Τα Ομαλά στο 54' θα ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 2-0, όταν ο Κ. Γκαζάρ που έκανε όλο το παιχνίδι των γηπεδούχων, θα πασάρει στον Μπελτσώνια και αυτός με την μια παράλληλα μέσα στην περιοχή στον αμαρκάριστο Γεωργόπουλο ο οποίος με πλασέ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
   Μετά από δυο λεπτά στο 56' θα έρθει  Καλογηράτος να πετύχει με  πλασέ το 3-0 ύστερα από κόρνερ του Γεωργόπουλου στην περιοχή του Οδυσσέα και σύγχυση των αμυντικών.
   Σειρά να σκοράρει θα πάρει στο 74' ο Μετάϊ όταν μετά από ατομική ενέργεια θα φύγει από δεξιά, θα προχωρήσει μπαίνοντας στην περιοχή και πλάγια με διαγώνιο σουτ θα προλάβει την έξοδο  του Ζ. Κουτσουβέλη  πετυχαίνοντας  το 4-0.
   Την ευκαιρία να μειώσουν το σκορ θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 85' όταν στο φάουλ του Φατούρου ο Lila R. θα πιάσει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά αυτή θα καταλήξει άουτ από της αριστερή γωνία της εστίας του Αρτούρ.
   Στο 88' ο Φατούρος θα διώξει με το κεφάλι την μπάλα πάνω από την γραμμή σε ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γεωργόπουλου και ύστερα από φάση διαρκείας.
   Ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Γ. Μαρούδα στο 90' θα αναγκάσει τον Αρτούρ σε μια εξαιρετική απόκρουση διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.
  Το τελικό 5-0 θα πετύχει στις καθυστερήσεις ο Γκαζάρ σε μια φάση που έφυγαν από το κέντρο τρεις ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου και βρέθηκαν μόνοι απέναντι στον Ζ. Κουτσουβέλη. Ο Μετάϊ τελικά θα φέρει τον Κ. Γκαζάρ "φάτσα" με την κενή εστία ο οποίος δεν δυσκολεύεται να την στείλει με τακουνάκι στην άδεια εστία του Οδυσσέα.
   Οι συνθέσεις
Ομαλά:(Δ. Λιονάτος), Αρτούρ, Τζάκης, Διον. Γκαζάρ, Μηλιαρέσης (60' λ.τ. Μινέτος), Τσακαρισιάνος Χρ., Καπετάνιος Διον. (72' Φραγκιάς Βασ.), Μετάϊ, Μπελτσώνιας, Καλογηράτος (67' Βαλλιανάτος), Γεωργόπουλος, Γκαζάρ Κων.
Οδυσσέας:(Κ. Κουτσουβέλης), Κουτσουβέλης Ζησ., Φατούρος, Τριτσαρόλης, Μαλιακρίδας, Σκούρας, Μορφέσης, Lila R., Βασιλόπουλος, Κουτσουβέλης Π., Μαρούδας, Κουτσουβέλης Ι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου