Πέμπτη, Οκτωβρίου 1

Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο ώρα "0".... Πήραν τους κάμπους και τα όρη σήμερα οι ομάδες για να προπονηθούν μετά το "λουκέτο" του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου


Τραγική η είναι η κατάσταση στα ποδοσφαιρικά Σωματεία του Αργοστολιού μετά το οριστικό κλείσιμο του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, γήπεδο "Ανδρέας Βεργωτής" με απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
Ήδη οι ομάδες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα αφού δεν έχουν χώρο να προετοιμαστούν και μάλιστα τρεις μέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων και τους αγώνες τους για το τοπικό κύπελλο.
Στον Κούταβο έγινε η..... προπόνηση του Παγκέ
Άλλοι βρήκαν «καταφύγιο» στο άλσος του Κουτάβου, άλλοι στα γήπεδα μπάσκετ και άλλοι στα 5Χ5 του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Καταστάσεις τριτοκοσμικές στο τέλος του 2015 (δείτε παρακάτω φώτο)!
Όλα τα Σωματεία εκφράζουν τα παράπονα και την δυσαρέσκεια τους, αφού κανένας υπεύθυνος δεν μπήκε στον κόπο να τους ενημερώσει τι θα γίνει από εδώ και πέρα και το μόνο που τα ενημερώνει, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Παγκεφαλληνιακού κ. Ανδρέας Μαγδαληνός, είναι ένα απαγορευτικό στην είσοδο του γηπέδου που αναφέρει για το «λουκέτο»!
Αλήθεια δεν υπάρχει κάποιος ή κάποιοι, από αυτούς που κόπτονται για τη νεολαία και τον τοπικό αθλητισμό να μπουν στον κόπο και να πάνε μέχρι το Δ.Α.Κ. να ενημερώσουν τα Σωματεία και αθλητές;
Στο μπασκετάκι...... τόριξαν οι της Α.Ε.Κ.
Θεωρούμε ότι θα έπρεπε ήδη από το μεσημέρι που έγινε γνωστό το πρόβλημα, η ΚΕΔΗΚΕ να έχει καλέσει τα Σωματεία και την Ε.Π.Σ.Κ.Ι., σε κοινή σύσκεψη και να έχουν ήδη βρεθεί από κοινού λύσεις.
Με την ευκαιρία μήπως η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. πρέπει να ανοίξει το γήπεδο των Φαρακλάτων για τα δικά της Σωματεία, όπως πολύ σωστά κατά την άποψη μας το απαιτεί η Α.Ε.Κ. μέσω μηνύματος στην επίσημη σελίδα της ομάδας στο F/B και σας το παραθέτουμε παρακάτω, μάλιστα απειλώντας με αποχώρηση. Μην ξεχνάει κανείς και ιδιαίτερα η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. ότι η Αργοστολιώτικη ομάδα τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση με την άνοδο της στην Γ’ Εθνική επενδύοντας με πολλούς τρόπους αλλά και με οικονομικό κόστος σε εποχές μάλιστα πολύ δύσκολες για όλους μας!!
Η ανακοίνωση των «κιτρινόμαυρων»:
Α.Ε.Κ.......  Σκέψη αποχώρησης της ομάδας
Δημ. Κουμαριώτης
«Το Δ.Σ. της ομάδας μας μετά τις αναμενόμενες εξελίξεις, όσον αφορά το γήπεδο Αργοστολίου, θέλει να πιστεύει στην παραχώρηση του γηπέδου στα Φαρακλάτα και την στήριξη της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για την καλή διεξαγωγή πρωταθλήματος και προπονήσεων μέχρι να λυθεί το πρόβλημα στο Αργοστόλι.
Αλλιώς βρίσκεται πολύ κοντά στην αποχώρηση της από όλα αυτά». 
Στο χώρο του 5Χ5 συναντήσαμε, τον πρόεδρο του Παγκεφαλληνιακού κ. Ανδρέα Μαγδαληνό και τον ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ. Σάββα Ζαμπαύτη εμφανώς απογοητευμένους από την όλη κατάσταση και δέχθηκαν να μας μιλήσουν για το θέμα.
Ας δούμε τι μας είπαν:
Ανδρέας Μαγδαληνός (πρόεδρος Παγκεφαλληνιακού)
Ήταν στραβό το κλίμα.....
«Για την κατάσταση τι να πω..... ήταν που ήταν «το κλίμα στραβό, το φάγε και γάιδαρος και το αποτελείωσε». Κατανοώ το πρόβλημα και την δυσκολία που υπάρχει αλλά το συγκεκριμένο, που συζητάμε πολύ καιρό, βγήκε πλέον σε μεγαλύτερη διάσταση με αποτέλεσμα οι ομάδες να προπονούνται, αν είναι δυνατόν, στο 5Χ5 χωρίς να έχουμε ενημερωθεί από κανέναν τι θα γίνει στη συνέχεια, ποιες ενέργειες γίνονται, και πως θα διορθωθεί αυτή η κατάσταση για να ξέρουμε αν θα συνεχίσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Θα έχουμε γήπεδα; Θα ανοίξουν τα Φαρακλάτα; θα πάμε Κεραμειές;
Ανδρέας Μαγδαληνός
Δεν έπρεπε κάποιος να μας ενημερώσει για όλα τα παραπάνω ερωτήματα; Πρέπει να ξέρουμε και εμείς αν θα συνεχίσουμε ή θα αποσύρουμε τις ομάδες μας. Γιατί πρέπει να ζούμε στο σκοτάδι τα Σωματεία; Είμαστε στο Αργοστόλι πέντε ομάδες και χρησιμοποιούμε σαν έδρα το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει. Ο ένας ρωτάει τον άλλον χωρίς να πέρνει απάντηση. Η μόνη ενημέρωση μέχρι τώρα είναι ένα απαγορευτικό στην είσοδο του γηπέδου!!
Εντάξει το πρόβλημα, όπως σας είπα και πριν το κατανοούμε, από εκεί και μετά δεν πρέπει κάποιοι να ασχοληθούν και να βρουν λύσεις; Τι να πούμε στα παιδιά και στους γονείς αφού δεν γνωρίζουμε κάτι;
Σκέφτομαι τις επόμενες ημέρες αν δεν έχω κάποιες σοβαρές εξηγήσεις και δεν παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, να αποσύρω τον Παγκεφαλληνιακό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Έχω πολλούς μαθητές και δεν μπορούν να λειτουργήσουν έτσι χωρίς κάποιο πρόγραμμα. Έχουν φροντιστήρια, διάβασμα.
Επαναλαμβάνω ότι πλέον το σκέφτομαι σοβαρά με όποιες συνέπειες και να υπάρξουν για την ομάδα.
Η δική μου ομάδα αποτελείται κυρίως από μικρά παιδιά-μαθητές και εκτός από αυτούς έχω και τους γονείς που δικαίως διαμαρτύρονται.
Αν και είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πάντα περιμένω, εδώ το πρόβλημα δεν περνάει από το χέρι μου για να το λύσω. Από άλλους βέβαια δεν περιμένω και πολλά πράγματα, αν και έχουν την ευκαιρία. Και είναι η δεύτερη, που δεν πρέπει να πάει χαμένη, μετά από αυτή μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς που εκεί υπήρχε στρατός, μηχανήματα και χρήμα αλλά δεν έγινε το παραμικρό. Και τώρα μπορούν να κάνουν κάτι μιας και το νησί βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. 
Προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσαν να έχουν μπει από τώρα και ήδη να εργάζονται τα μηχανήματα στο γήπεδο. Είναι πιο εύκολο τώρα αφού έχουν εντοπιστεί τα προβλήματα και ξέρουμε τι χρειάζεται. Άλλωστε υπάρχουν μελέτες, υπάρχουν και πάλι χρήματα και αν δεν έχουν ας ψάξουν να βρουν είτε μέσω περιφέρειας είτε μέσω Υπουργείων. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι με το συγκεκριμένο γήπεδο αφού το όλο θέμα προχωράει με βήματα χελώνας. Μακάρι να με διαψεύσουν...».
Δήλωση Σάββα Ζαμπαύτη (ποδοσφαιριστή Α.Ε.Κ.)
Τι περιμένετε;;; Να ολοκληρώσει η φύση τη μανία της με κάποιο ανεμοστρόβιλο ή ηφαίστειο μέσα στο κακόμοιρο το γηπεδάκι;;;
Σάββας Ζαμπαύτης
«Αγωνίζομαι επί 18 συνεχόμενα χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα. Τα 5 (και πιο αγνά) από αυτά στα ξερά-χωμάτινα γήπεδα του νησιού μας που όλοι ματώσαμε και αγαπήσαμε. Τα υπόλοιπα 13 μαζί με την τρέχουσα χρονιά, στον ίδιο (!!) πλαστικό χλοοτάπητα του Αργοστολίου. 
Ένας χλοοτάπητας ο οποίος για τους ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, είναι ακατάλληλος εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια και έγινε και εξαιρετικά επικίνδυνος μετά τους σεισμούς προ διετίας. 
Ελπίζω έστω και την ύστατη στιγμή να κάνει η πολιτεία το καθήκον της... Για τα μικρά παιδιά που έρχονται από πίσω μας και όχι για εμάς που βαδίζουμε προς το τέλος... Τι περιμένετε;;; Να ολοκληρώσει η φύση τη μανία της με κάποιο ανεμοστρόβιλο ή ηφαίστειο μέσα στο κακόμοιρο το γηπεδάκι;;; Αυτά».
Φώτο από τη σημερινή ημέρα των Σωματείων






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου