Τετάρτη, Οκτωβρίου 7

Στίβος: Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας βάζει ψηλά τον πήχη την φετινή χρονιά.


Στίβος: Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας βάζει ψηλά τον πήχη την φετινή χρονιά.
Μίνι συνέντευξη με τον προπονητή Νίκο Μεταξά
Μπορεί να δόθηκε «άκυρη εκκίνηση» λόγω...… πλημμύρας, όμως ο στίβος λειτουργεί και πάλι στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου. Αν κρίνουμε μάλιστα από τα πρώτα δείγματα, η χρονιά προβλέπεται δυνατή για την Γ.Ε Κεφαλληνίας.
Πώς  ήταν το ξεκίνημα φέτος για τη ΓΕΚ;
Η έναρξη των προπονήσεων καθυστέρησε μερικές ημέρες εξαιτίας του κλεισίματος των αθλητικών εγκαταστάσεων μετά τις πρόσφατες πλημμύρες. Όμως ευτυχώς το ταρτάν δεν είχε ζημιές και το δημοτικό στάδιο άνοιξε ξανά για τον στίβο. Πλέον όλα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά.
Ποια είναι τα τμήματα και οι ποιες οι ώρες προπονήσεων;
Η αγωνιστική ομάδα προπονείται καθημερινά εκτός Τετάρτης στις 5 , η ακαδημία Δευτέρα και Παρασκευή στις 4 και Τρίτη και Πέμπτη στις 5 και λειτουργεί και τμήμα junior για παιδιά 4-7 ετών κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 5. Η ομάδα του ύψους γυμνάζεται χωριστά άλλες ώρες. Οι προπονήσεις όλων των τμημάτων γίνονται στο δημοτικό στάδιο Αργοστολίου.
Φέτος το γκρουπ των προπονητών αποτελούν οι Διονύσης, Βασίλης και Νίκος Μεταξάς και η αθλήτρια του ύψους Μέμη Αλυσανδράτου, πτυχιούχος πλέον του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στίβο.
Έρχονται παιδιά στον στίβο;
Είμαστε ικανοποιημένοι με τον αριθμό των παιδιών ειδικά στην ακαδημία. Τα παιδιά του Λυκείου έχουν βαρύ πρόγραμμα μαθημάτων και είναι λογικό να υπάρχει μικρότερη συμμετοχή. Εκεί που θα περιμέναμε κάπως περισσότερα παιδιά είναι στα Γυμνάσια. Είναι όμως ακόμα αρχή της χρονιάς.
Ποιοι είναι οι στόχοι για φέτος;
Η συμμετοχή και η διάκριση σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες κλειστού και ανοιχτού στίβου, καθώς και η συμμετοχή σε προπονητικά καμπ. Ψηλά στους στόχους μας είναι και η διοργάνωση των Βεργώτειων, που το 2015 αναβίωσαν και το 2016 θέλουμε να αναβαθμιστούν.
Από δυσκολίες και προβλήματα;
Τα 2 βασικότερα προβλήματα είναι η έλλειψη ενός κλειστού χώρου προπόνησης για τον χειμώνα και τα έξοδα μετακίνησης των αγώνων. Πάντως προβλήματα με τις εγκαταστάσεις αντιμετωπίζει όλη η Ελλάδα και θεωρώ ότι είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από αρκετές περιοχές.
Σε ποια αγωνίσματα περιμένουμε τις περισσότερες διακρίσεις;
Άλματα και σπριντ αποτελούν και φέτος την αιχμή του δόρατος. 
Ο  Μουϊκης σε τι κατάσταση βρίσκεται;
Ο Γεράσιμος είχε ένα ατύχημα στην προπόνηση τον Μάιο και δεν ολοκλήρωσε την περσινή αγωνιστική περίοδο. Παρόλα αυτά ήταν έβδομος στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και με 1.90 βρέθηκε στη λίστα του ΣΕΓΑΣ με τους καλύτερους Έλληνες άλτες του 2015. Πλέον έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και ασχολείται μόνο με τα μαθήματά του και με το άλμα σε ύψος. Δεν θέλω να πω πολλά, αλλά πιστεύω ότι θα πάει καλά. Μόνο να είναι υγιής.
Ποιες αλλαγές έχουν γίνει στη ΓΕΚ σε διοικητικό επίπεδο;
Πέρυσι έγιναν κάποιες αλλαγές-προσθήκες στη σύνθεση της διοίκησης . Το νέο Δ.Σ συνδυάζει τη γνώση και την εμπειρία παλαιότερων στελεχών της ΓΕΚ όπως ο Νίκος Αγγελόπουλος και τη δυναμική παρουσία νέων ανθρώπων. Ιδιαίτερη αναφορά θέλω να κάνω στον Θανάση Μουϊκη, πατέρας του Γεράσιμου, που έχει μεταφέρει τεχνογνωσία από την πολύχρονη διοικητική του εμπειρία στον ΑΣΚ.
Πώς θα θέλατε να κλείσουμε την κουβέντα;
Να ευχηθώ καλή αθλητική χρονιά σε όλα τα παιδιά, να κυνηγήσουν τους στόχους τους και να έχουμε μια καλή συνεργασία με όλους τους φορείς για να πάμε τον στίβο της Κεφαλονιάς ψηλότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου