Τετάρτη, Μαΐου 2

"Χ" αμένοι και οι δυο.... Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Πυλαριακός 2-2


Μέτριο το θέαμα στο σημερινό παιχνίδι των Κεραμειών για τα playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας και την 4η αγωνιστική του, μεταξύ του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και του Πυλαριακού, αν και υπήρξαν αρκετές φάσεις και τέσσερα γκολ.
Το άγχος και η πίεση, ήταν στοιχεία τα οποία δεν επέτρεπαν στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μετατρέψουν προσωρινά το εις βάρος τους 0-1 σε 2-1 υπέρ τους, αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και στο τελικό 2-2. Στο τέλος οι «πράσινοι» θα χάσουν την ευκαιρία σε τρεις πολύ καλές φάσεις να πάρουν τη νίκη που θα τους έφερνε πολύ κοντά στο να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την άνοδο τους στα υπόλοιπα τελευταία δυο παιχνίδια.
Τώρα με αυτό το «Χ» έμειναν αρκετά πίσω και πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.
Και οι φιλοξενούμενοι με τη σημερινή τους κακή, για τα δεδομένα τους εμφάνιση, σίγουρα το ότι ισοφάρισαν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, όμως πλέον κινδυνεύουν και από την Εύγερο.
Φάσεις και γκολ
 Σημαντική ευκαιρία θα χάσει μόλις στο 2’ ο Φάντης, ο οποίος θα σουτάρει από πολύ κοντά και απέναντι από τον Κατερέλο και θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.
Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι θα απαντήσουν με ένα κοντινό σουτ στην κίνηση του Μακρίδη, ύστερα από το κόρνερ από δεξιά του Γεωργόπουλου, που όμως στέλνει και αυτός την μπάλα ψηλά άουτ.
Με τη συμπλήρωση 10’ αγώνα οι «κυανέρυθροι» της Πυλάρου θα πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 0-1, με ένα δυνατό, συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του Κατερέλου από τον Νικολοβιένη, και τα όρια της περιοχής.
Στο 34’ ο Κοσμάτος εκτελεί το μακρινό φάουλ στην περιοχή, ο Κατερέλος δεν συγκρατεί την μπάλα και ο Σολδάτος από κοντά θα σουτάρει άουτ.
Ωραία ατομική προσπάθεια από τον Π. Σταμούλη στο 44’ που θα μπει στην περιοχή από αριστερά, θα κάνει το σουτ και τον Κατερέλο να διώχνει στην δεξιά του γωνία.
Στο τελευταίο λεπτό του α’ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι μετά την ανατροπή μέσα στην περιοχή και αριστερά του Πίρρα από τον Ποταμιάνο.
Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Βοροκλινιώτης ο οποίος ευστοχεί για την ισοφάριση και το 1-1.
Αυτό θα είναι και το σκορ για το πρώτο μισό του αγώνα. Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι στον αγωνιστικό χώρο και το θέαμα και πάλι να μην είναι καλό.
Στο 64’ ο Καβαλλιεράτος θα τροφοδοτήσει στην περιοχή και δεξιά τον Κοσμάτο, αυτός θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ, που θα στείλει την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
Και στο 66΄οι «πράσινοι» θα πετύχουν την ανατροπή και το 2-1.
Ο Καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων Πίρρα, θα περάσει την κάθετη πάσα στην περιοχή, εκεί ο Μακρίδης θα κερδίσει μια κόντρα, θα στοπάρει την μπάλα και με κοντινό σουτ θα την στείλει στα δίχτυα του Καλιβωκά.
Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη στο παιχνίδι και στο 85’ θα ισοφαρίσουν σε 2-2. Συγκεκριμένα ο Κοσμάτος εκτελεί το κόρνερ από αριστερά, ο Γιαννάτος εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια, θα σηκωθεί πολύ ψηλά και με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κατερέλου, παρά την προσπάθεια του Μπεσάι να διώξει.
Στο τέλος οι «πράσινοι», σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψουν τα δεδομένα, θα βγουν ομαδικά στην επίθεση και θα χάσουν τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να πάρουν το τρίποντο!
Ο Μακρίδης δεν εκμεταλλεύεται στο 89’ την ασυνεννοησία Καλιβωκά – Καβαλλιεράτου, αφού το πλασέ του από καλή θέση στέλνει την μπάλα να καταλήξει άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 90+4’ νέα σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενουμένων, μετά την πάσα του Καλογηράτου, όμως ο νεαρός Τζωρτζάτος τετ α τετ με τον Καλιβωκά, πλασάρει για να σώσει με ωραία επέμβαση ο τερματοφύλακας του Πυλαριακού.
Τέλος στο 90+5’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, μετά το μακρινό φάουλ του Βοροκλινιώτη, θα στείλει την μπάλα άουτ.
Έτσι, οι δυο ομάδες θα μοιραστούν γκολ και βαθμούς και θα συνεχίσουν με την αβεβαιότητα στους υπόλοιπους δυο αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής περιόδου.
Διαιτητής ο κ. Απ. Καραίσκος με βοηθούς τον κ. Ν. Αντωνιάδη και την κα Δ. Ρηγοπούλου.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς:(Τ. Φωής), Κατερέλος, Κατσούρης, Μπεσάι, Λαβός (55’ Κράλης), Μαρινάκης, Κώστογλου, Σπαθής (90’ Καλογηράτος), Βοροκλινιώτης, Μακρίδης, Γεωργόπουλος (24’ λ.τ. Πίρρα), Φωής (65’ Τζωρτζάτος).
Πυλαριακός:(Κ. Βιτωράτος), Καλιβωκάς, Σπαθής (56’ Καβαλλιεράτος), Σολδάτος, Φάντης (Γιαννάτος), Κουγιανός (81’ Γασπαρής), Κοσμάτος, Νικολοβιένης, Γρηγοράτος, Σταμούλης Π., Ποταμιάνος, Σταμούλης Ν..
Αργότερα φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι των Κεραμειών
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου