Σάββατο, Μαΐου 5

Βεργωτεια 2018.... Έγινε τελικά το άλμα με ρεκόρ και μεγάλες επιδόσεις

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα, με μεγάλη οργανωτική επιτυχία αλλά και συμμετοχές στο στάδιο Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι, οι Διεθνείς αγώνες στίβου «Βεργώτεια 2018».
Οι αθλητές υψηλού επιπέδου, τόσο από την Ελλάδα, όσο και την Κύπρο, Σερβία που συμμετείχαν, έδωσαν με την παρουσία τους ιδιαίτερη αίγλη στους αγώνες, όπως και με την εικόνα και τους χρόνους τους.

Ιδιαίτερα στο μήκος γυναικών - ανδρών και στο ύψος ανδρών έγιναν πραγματικές μάχες, μιας και εκεί το επίπεδο ήταν υψηλό, αλλά και στους δρόμους ταχύτητας, οι θεατές αποζημιώθηκαν από την προσπάθεια των αθλητών και τον μεγάλο συναγωνισμό που υπήρχε.
Στα δυο πρώτα αγωνίσματα είχαμε και ρεκόρ αγώνων από την Βούλα Παπαχρήστου και το Μίλτο Τεντόγλου αντίστοιχα.
Οι αθλήτριες-τές έδωσαν ένα σπουδαίο αγώνα που ανέδειξε νικήτρια στις γυναίκες την Βούλα Παπαχρήστου με άλμα στα 6,46 μ. και στους άνδρες τον Μίλτο Τεντόγλου με άλμα 7,72 μ.
Στο ύψος ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Αντ. Μάστορας με άλμα 2,10 μ. και στις γυναίκες η Ιωάννα Ζάκκα με 1,76.
Αυτά ήταν και τα αθλήματα που έκλεψαν την παράσταση,. Όμως και στα υπόλοιπα η «μάχη» ήταν μεγάλη. 
Να αναφέρουμε ότι πριν από τους κυρίως αγώνες,  έγινε και επίδειξη KidsAthletics, από τους μικρούς αθλητές της Γ.Ε. Κεφαλονιάς και όχι μόνο, αλλά και αγώνες για παιδιά!
Στα φετινά Βεργώτεια συμμετείχαν περισσότεροι από 120 αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και εκτός αυτής, όπως από την Σερβία και την Κύπρο.
Να θυμίσουμε ότι τα «Βεργώτεια», είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς – Ιθάκης, της ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς, του ιδρύματος Βεργωτή και της Γ.Ε. Κεφαλονιάς.
Ψυχή της διοργάνωσης, όπως κάθε χρονιά, τα αδέλφια Διονύσης, Νίκος και Βασίλης Μεταξά, οι οποίοι πραγματικά καταθέτουν την ψυχή τους για την πρόοδο του στίβου στο νησί, αλλά και των αθλητών τους, με το αποτέλεσμα να τους δικαιώνει.
Παρόν στους αγώνες και ο Εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, ο οποίος παράλληλα εκπροσώπησε και τον ΣΕΓΑΣ καθώς και ο βραβευμένος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου προπονητής Γκιόργκι Πομάσκι. 
Τα «Βεργώτεια» καλύφθηκαν από την δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ και τον συμπατριώτη μας, αθλητικό δημοσιογράφο κ. Νίκο Γιαννόπουλο.
Αποτέλεσμα μέσω αυτής να διαφημίζεται το νησί μας, μέσα από τις εικόνες που θα παίξουν στις προσεχείς εκπομπές της!
Τίμησαν με την παρουσία τους, τους αγώνες, η βουλευτής του Νομού κα Αφρ. Θεοπεφτάτου, ο πρέσβης της Σερβίας, ο Δήμαρχος κ. Αλ. Παρίσης, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Παν. Δρακουλόγκωνας και Σπ. Γαλιατσάτος, ο αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Γ. Κατσιβέλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Επίτιμος πρέσβης της Σερβίας στην Κεφαλονιά κ. Βικτ. Ρουχωτάς, ο Δ.Σ. κ. Διον. Αραβαντινός, ο πρόεδρος του ιδρύματος Βεργωτή κ. Γ. Βεργωτής κ.α..
Τέλος να αναφέρουμε ότι κόσμος δεν ήταν αυτός που θα περίμεναν οι διοργανωτές, ωστόσο  αυτοί που παραβρέθηκαν θαύμασαν τους αθλητές που συμμετείχαν και καταχειροκρότησαν κάθε τους προσπάθεια.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες αθλητές οι οποίοι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, με την διεξαγωγή των 5ων «Βεργωτείων».
Αναλυτικά τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα από τους διοργανωτές.
Σε λίγο θα ακολουθήσει μεγάλο φωτορεπορτάζ
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου