Παρασκευή, Μαΐου 4

Pregame 5ης αγωνιστικής των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας 2017 - 2018


Το Σάββατο 5/5/2018, συνεχίζονται οι αγώνες των playoffs ανόδου του φετινού πρωταθλήματος Β' κατηγορίας, όπου θα διεξαχθούν και τα δυο παιχνίδια του προγράμματος της 5ης αγωνιστικής.
Μια αγωνιστική πολύ σημαντική που κυριαρχεί το μεγάλο ντέρμπι της Ιθάκης στις 12 το μεσημέρι, αλλά και το άλλο πολύ ενδιαφέρον του Ενωσιακού Φαρακλάτων. 
Ο πρωτοπόρος και αήττητος Οδυσσέας Ιθάκης φιλοξενεί τον Πυλαριακό στο Βαθύ
Πρώτα λοιπόν στο Βαθύ, στις 12:00 το μεσημέρι, ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής στη σειρά με το σπουδαίο ντέρμπι, μεταξύ του πρωτοπόρου και αήττητου στη σειρά Οδυσσέα Ιθάκης και του δεύτερου Πυλαριακού.
Οι "κιτρινόμαυροι" με νίκη καπαρώνουν την επάνοδο τους στην Α' κατηγορία της επόμενης σεζόν, αλλά και αναδεικύονται πρωταθλητές Β' κατηγορίας, με αποτέλεσμα το τελευταίο τους παιχνίδι απέναντι στον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς να είναι διαδικαστικού χαραχτήρα και βαθμολογικά αδιάφορο.
Από την άλλη για τους φιλοξενούμενους ένα καλό αποτέλεσμα θα τους φέρει πολύ κοντά στο όνειρο της ανόδου και στη συνέχεια θα τα παίξουν όλα στην έδρα τους απέναντι στην Εύγερο, στο φινάλε του πρωταθλήματος.
Η προτελευταία αγωνιστική συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας και στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, με την Εύγερο να παίζει το τελευταίο της χαρτί για μια νίκη που θα της δώσει το δικαίωμα να παραμείνει σε τροχιά ανόδου. Μια άνοδος που περνάει από τον Καραβόμυλο και τον Πυλαριακό την τελευταία αγωνιστική, την επόμενη Τετάρτη.
Για τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς, η νίκη είναι μονόδρομος και μια ήττα ή ακόμη και ισοπαλία, τον βγάζει εκτός διεκδίκησης ανόδου.
Σημαντικά λοιπόν και αυτή την αγωνιστική τα παιχνίδια. Μια αγωνιστική που μπορεί να κρίνει και τον πρωταθλητή, αλλά και να ανακατέψει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και να πάμε σε ένα χιτσκοκικό φινάλε την Τετάρτη!
            
Αναλυτικά το πρόγραμμα οι διαιτητές και οι βοηθοί τους
α/α
Αγώνας
Διαιτητής
Βοηθοί
1.
Σάββατο  5-5-2018   ώρα: 12:00
Δημοτικό Ιθάκης
Π.Α.Ο. Οδυσσέας - Πυλαριακός
Χρηστάτος
Σπύρος
Κώτσης Ι.
Καλογηράς Ι.
2.
Σάββατο  5-5-2018   ώρα: 17:00
Ε.Α.Κ./Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Π.Α.Ο. Εύγερος - Π.Α.Ο. Κεφ/νιάς
Μαγουλάς
Σπύρος
Ρηγοπούλου Δ.
Αντωνιάδης Ν.
            
Σάββατο  5/5
Με ένα μεγάλο παιχνίδι, μια στροφή πριν την ολοκλήρωση των playoffs του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, συνεχίζεται η αγωνιστική.
Ο Οδυσσέας Ιθάκης, φιλοξενεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο Βαθύ τον Πυλαριακό και θέλει τη νίκη που θα του δώσει και μαθηματικά την επάνοδο του στην Α’ κατηγορία και τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή.
Με ισοπαλία ναι μεν θα έχει κερδίσει το πρώτο, όμως θα παρατείνει την αγωνία για το δεύτερο.
Με ήττα σίγουρα δυσκολεύει την κατάσταση και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς στις Κεραμειές, θα χρειαστεί να μην χάσει.
Όσον αφορά τον Πυλαριακό, θέλει και αυτός τη νίκη που θα του επιτρέπει την τελευταία αγωνιστική να διεκδικήσει απέναντι στην Εύγερο τίτλο και άνοδο.
Σημαντικό λοιπόν από βαθμολογικής πλευράς παιχνίδι και για τις δυο ομάδες και την αγωνία την τελευταία αγωνιστική να πιάνει «κόκκινο»! Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν μόνο αν η Εύγερος επικρατήσει του Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς. Ο τελευταίος θα έχει μαθηματικά ελπίδες ανόδου, εάν και εφόσον πάρει και τα δυο παιχνίδια που απομένουν, αλλά και πάλι δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του.
Έτσι η νίκη για τις δυο ομάδες στο Βαθύ αποτελεί μονόδρομο όπου περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και τις ομάδες ικανές να πάρουν κάτι ή και όλα από αυτό το παιχνίδι.
Οι φετινές μεταξύ τους αναμετρήσεις:
Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων στον Καραβόμυλο, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Πυλαριακού με σκορ 4-3 και ανατροπή, ενώ στο δεύτερο στο Βαθύ ο Οδυσσέας πήρε τη νίκη και μαζί τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια με σκορ 1-0. 
Στον Α' γύρο της σειράς, οι Ιθακήσιοι είχαν φύγει από τον Καραβόμυλο με τον βαθμό της ισοπαλίας και σκορ 1-1!
            
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η «λαβωμένη» από τιμωρίες και τραυματισμούς Εύγερος, στις 5 στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, φιλοξενεί τον ανεβασμένο τον τελευταίο καιρό Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς και θέλει μόνο νίκη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Ιθάκης, ώστε να πάει την τελευταία αγωνιστική στον Καραβόμυλο να τα παίξει όλα για όλα απέναντι στον Πυλαριακό.
Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα η συνέχεια θα γίνει δύσκολη και η άνοδος ίσως πάρει αναβολή για την επόμενη περίοδο.
Τα προβλήματα, όπως προαναφέραμε, για τον Χρ. Παπαναστασάτο είναι πολλά και σημαντικά, όμως θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει προκειμένου να πάρει το σημαντικό τρίποντο που θα διατηρήσει την ομάδα του στο όνειρο.
Αλλά για το ίδιο αποτέλεσμα αναμένεται να αγωνιστούν και οι «πράσινοι» του Τ. Φωή, αφού τόσο με ισοπαλία, όσο και ήττα, η υπόθεση άνοδος και οι όσες πιθανότητες διαθέτουν τελειώνουν εδώ.
Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Τ. Φωή έχει το δυσκολότερο έργο από τις τέσσερις, σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια» του Κεφαλονίτικου ποδοσφαίρου.
Περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι στο οποίο θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια, δύναμη, πίστη και υπομονή από τις δυο ομάδες προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους και να κατακτήσουν ένα τρίποντο, που ίσως αποδειχθεί «χρυσό» στη συνέχεια.
Οι φετινές μεταξύ τους αναμετρήσεις:
Στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχαμε δυο νίκες για τους "πορτοκαλί". Στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων στο Ενωσιακό των Φαρακλάτων, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Ευγέρου με σκορ 5-1, όπως και στο δεύτερο στο γήπεδο των Κεραμειών, που επίσης επικράτησαν με σκορ 4-0.
Στον Α' γύρο της σειράς, οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με νίκη και σκορ 2-0!
            
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδα
ΑΓ
Ν
Ι
Η
Γκολ
Β
1.
Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθάκης
4
2
2
0
5 - 3
10
2.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός
4
1
3
0
9 - 6
7
3.
Π.Α.Ο. Εύγερος 
4
0
2
2
4 - 7
6
4.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς
4
1
1
2
5 - 7
4
            
 Playoffs ανόδου
6η αγωνιστική 9/5/2018
α-α
Ομάδες
1.
Π.Α.Ο. Κεφαλονιάς - Π.Α.Ο. Οδυσσέας Ιθ.
2.
Α.Π.Σ. Πυλαριακός - Π.Α.Ο. Εύγερος
Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του παρόντος χωρίς την άδεια του Sportsthea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου