Σάββατο, Ιουνίου 22

Έτοιμη η Εθνική Κ-20 για την πρεμιέρα


Με καλή ψυχολογία και χωρίς προβλήματα τραυματισμών θα παραταχθεί η Εθνική Ομάδα Κ-20 στην πρεμιέρα της σε Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων με αντίπαλο το Μεξικό. Η αναμέτρηση στο πλαίσιο του 4ου ομίλου θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 18:00 στο Kamil Ocak Stadim του Γκαζιαντέπ.
Η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 21/6, με την προπόνηση διάρκειας 75΄ στο προπονητικό κέντρο GASKi, η οποία περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις τακτικής και επιθετικής ανάπτυξης.
Νωρίτερα στο ξενοδοχείο οι διεθνείς παρακολούθησαν για μια ακόμη φορά video με φάσεις από αγώνες του Μεξικού.
Υπενθυμίζεται ότι διαιτητής ορίστηκε ο Πίτερ Ο΄ Λίρι από τη Νέα Ζηλανδία, με βοηθούς τους Γιαν Χέντρικ Χιντζ (Νέα Ζηλανδία)-Ράβινες Κουμάρ (νησιά Φίτζι) και 4ο διαιτητή τον Αυστραλό Μπέντζαμιν Γουΐλιαμς.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τοπικής οργανωτικής επιτροπής του τουρνουά, δεν αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο του αγώνα, χωρητικότητας 16.500 θεατών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε στους νεαρούς διεθνείς το άκουσμα του περιεχομένου της επιστολής που τους απέστειλαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ανδρών και, μάλιστα, στο τέλος χειροκρότησαν θερμά για αυτή την πρωτοβουλία των συναδέλφων τους.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της Ελλάδας στο γήπεδο του αγώνα μίλησαν ο ομοσπονδιακός προπονητήςΚώστας Τσάνας και ο αρχηγός Κώστας Σταφυλίδης: 
Τσάνας: Αισθανόμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα. Το Μεξικό έχει μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν υπάρχει άγχος γιατί υπερτερεί η χαρά και η ικανοποίηση για την 1η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό το τουρνουά. Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι η χώρα μας έχει καλό ποδόσφαιρο και σε αυτή την ηλικία. Δεν φοβόμαστε το Μεξικό. Γνωρίζουμε ότι διαθέτει πολύ καλή επίθεση και καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία. Ο όμιλός μας είναι δυνατός και σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας. Πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στα νοκ-άουτ ματς.
Σταφυλίδης: Η Ελλάδα και το Μεξικό παίζουν με διαφορετικό τρόπο και αυτές οι διαφορές θα φανούν στο αυριανό ματς. Ελπίζω να επικρατήσουν τα δικά μας πλεονεκτήματα. Δεν μας δημιουργεί πίεση η πρώτη μας συμμετοχή στο Μουντιάλ Νέων, αντιθέτως είμαστε όλοι χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Δεν θα έχουμε άγχος στο παιχνίδι μας, θα παίξουμε για να το ευχαριστηθούμε και για να νικήσουμε».

Την ελληνική αποστολή επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Ο κ. Σαρρής στη σύντομη ομιλία του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διεθνείς και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Να χαρείτε τα παιχνίδια, εμείς πιστεύουμε σε εσάς και η παρουσία μου εδώ αυτό αποδεικνύει. Και μόνο η συμμετοχή σας εδώ είναι τεράστια επιτυχία, όμως όλοι μας θεωρούμε ότι μπορείτε να προχωρήσετε αρκετά».
Από την πλευρά τους, οι Μεξικανοί ( 13η συμμετοχή σε Π.Κ. Νέων) ήρθαν στην Τουρκία με πολλές φιλοδοξίες που φτάνουν έως και την κατάκτηση του τροπαίου. Και είναι αλήθεια ότι διαθέτουν μια πολύ καλά συγκροτημένη ομάδα, με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν πνεύμα νικητή. Πρόκειται για τη συνέχεια της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας U-17, ενώ στην τροπαιοθήκη τους βρίσκεται και το Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων κάτω των 20 της Κεντρικής & Βόρειας Αμερικής.

Ο προπονητής Σέρχιο Αλμαγέρ στηρίζει πολλά στους ταλαντούχους Σάντσες (τερματοφύλακας), Μπρισένιο (αμυντικός και MVP του τουρνουά της Κεντρικής & Βόρειας Αμερικής) και στους μεσοεπιθετικούς Εσπερικουέτα και Κορόνα.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Αλμαγέρ δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Δουλεύουμε μαζί εδώ και δύο χρόνια και κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία για να φτάσουμε ψηλά στη διοργάνωση. Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα και έχει παίκτες υψηλού επιπέδου, όμως πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να αρχίσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου