Τετάρτη, Ιουνίου 26

K-20:ΤΗΣ ΕΛΕΙΨΕ Η ΤΥΧΗ

Η ελληνική ομάδα τα είχε όλα στο δεύτερο παιχνίδι της για το Μουντιάλ κάτω των 20 ετών εναντίον του Μάλι (0-0). Και σωστή προετοιμασία, όπως αποδείχτηκε μέσα στο τερέν. Και αποφασιστικότητα. Και τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης (με κατοχής μπάλας 60%-40%). Και τις ευκαιρίες για να σκοράρει. Ένα στοιχείο της έλειψε μόνο και το οποίο της στέρησε τη νίκη: η τύχη.
Χαρακτηριστική, για της διαπίστωσης το ακριβές, η φάση του 58ου λεπτού, οπότε ο Κολοβός έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Διαμαντάκο, εκείνος αμέσως πάσαρε παράλληλα στον Μπουχαλάκη και ο τελευταίος πλάσαρε ενώπιον κενής εστίας στο οριζόντιο δοκάρι. Δεν επρόκειτο για ζήτημα ικανότητας από έναν ταλαντούχο διεθνή ποδοσφαιριστή, που έχει αποδείξει την επάρκεια και την ποιότητά του. Επρόκειτο ξεκάθαρα για μια άτυχη στιγμή. Για μια στιγμή που αντικατοπτρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα της αναμέτρησης στο Γκαζιάντεπ, όπου η «γαλανόλευκη» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει την πρόκριση μόλις στο δεύτερο αγωνιστικό της 90λεπτο! Ασκησε πίεση από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού στο Μάλι, υποχρέωσε τους αντιπάλους σε λάθη και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, οι οποίες παρήλθαν ανεκμετάλλευτες: στο 22ʼ με τον Διαμαντάκο, στο 30ʼ με τον Μπάλα, στο 48ʼ με τον Γιαννιώτα, στο 51ʼ πάλι με τον Διαμαντάκο, στο 73ʼ εκ νέου με τον φορ της «γαλανόλευκης». Είχε και το Μάλι τις δικές του, πάντως, με καλύτερη το άστοχο πλασέ του Νιάνε στο 31ʼ.
Γεγονός είναι πως οι παίκτες του Κώστα Τσάνα διατηρούν το αήττητο στη διοργάνωση και με τέσσερις βαθμούς μοιράζονται την πρώτη θέση του ομίλου με την Παραγουάη, με την οποία αναμετρώνται την Παρασκευή. Απʼ αυτή την αναμέτρηση θα εξαρτηθεί η περεταίρω πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Μουντιάλ Κ-20 και είναι πιθανό αυτή να συνεχιστεί ακόμα και στο απευκταίο ενδεχόμενο της ήττας. Διότι η Εθνική τοποθέτησε γερά θεμέλια πρόκρισης στους δύο πρώτους αγώνες της με το Μεξικό και το Μάλι και απέδειξε μέσα στο γήπεδο ότι αξίζει, σε πρώτη φάση, να περάσει στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου.
ΜΑΛΙ: Μπερτέ, Χ. Τραορέ (85ʼ Σισοκό), Ου. Κειτά, Ντιαλό (66ʼ Α. Κεϊτά), Ντιαρά, Νιάνε, Τ. Κειτά, Μ. Τραορέ, Σαμάκε, Μαρικό, Νιμάγκα.
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλλίδης, Μπουγαϊδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (67
ʼ Φουρλάνος), Διαμαντάκος, Κολοβός, Γιαννιώτας (81ʼ Ράνος), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (90ʼ Μπακασέτας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου