Πέμπτη, Ιουνίου 20

«Να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στο τουρνουά»


Καθώς πλησιάζει η πρεμιέρα της Εθνικής Κ-20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας, οι διεθνείς Γιάννης Γιαννιώτας και Δημήτρης Κωνσταντινίδης μίλησαν στο epo.gr για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, τον αγώνα με το Μεξικό και τους στόχους της στη διοργάνωση.
Απέμειναν δύο μέρες για την πρεμιέρα της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων. Νιώθετε περισσότερη πίεση ή το άγχος είναι ελεγχόμενο;
Γιαννιώτας: Πιστεύω το άγχος κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι η πρώτη μας συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και θέλουμε να δείξουμε στους φιλάθλους ολόκληρου του κόσμου ότι η Ελλάδα έχει μια καλή ομάδα και μπορεί με οποιονδήποτε αντίπαλο να είναι ανταγωνιστική. Το άγχος έχει περισσότερο να κάνει με αυτό και λιγότερο γιατί φοβόμαστε το Μεξικό ή κάτι άλλο. Τόσα χρόνια έχουμε αποκτήσει πνεύμα νικητή και αυτό μας συνοδεύει κι εδώ στην Τουρκία.
Κωνσταντινίδης: Όταν αγχώνεσαι πολύ σημαίνει ότι κάτι φοβάσαι ή ότι για κάτι αμφιβάλεις. Εμείς, πάντως, είμαστε σίγουροι για την ομάδα μας και τις δυνατότητές της. Αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τη διοργάνωση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν νιώθουμε άγχος. 
Είμαστε έτοιμοι για το τουρνουά;
Γιαννιώτας: Κάναμε μια καλή και ισορροπημένη προετοιμασία, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν. Δουλέψαμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στα αδύνατα σημεία μας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή παρουσία μας στο τουρνουά. Έτοιμος δεν γνωρίζεις απόλυτα από πριν αν είσαι, όμως θεωρώ ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. 
Κωνσταντινίδης: Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο αγωνιστικά και ψυχολογικά. Ήρθαμε σε ένα μεγάλο τουρνουά και αυτό το έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι μας. Επίσης, οι προπονητές μας φρόντισαν να μάς δώσουν πολλές πληροφορίες για τους αντιπάλους μας, άρα είμαστε σε καλό δρόμο.

Το Μεξικό προβάλλεται ως ένα από τα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ποια γνώμη έχετε σχηματίσει και ποιες ομοιότητες ή διαφορές εντοπίζετε σε σύγκριση με την Εθνική;
Γιαννιώτας: Έχουμε διαβάσει πολλά για τη δυναμικότητά του και, κυρίως, έχουμε παρακολουθήσει πολλά στιγμιότυπα από τους τελευταίους αγώνες του. Πρόκειται σαφώς για μια καλοδουλεμένη ομάδα, σοβαρή και τεχνική. Θέλει να επιβάλλει το παιχνίδι της από την αρχή του αγώνα. Ομοιότητα μπορώ να βρω στο γεγονός ότι κι αυτή η ομάδα έχει παίκτες που παίζουν μαζί αρκετά χρόνια, κατά συνέπεια έχει ομοιογένεια. 
Κωνσταντινίδης: Το προπονητικό τιμ έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά και έχει αναλύσει όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού τους. Ασφαλώς είναι μια δυνατή ομάδα, η οποία δύσκολα αφήνει τον αντίπαλό της να την πιέσει και έχει σε όλες τις γραμμές καλούς παίκτες. Αυτή την ισορροπία στο παιχνίδι έχουμε κι εμείς, όπως επίσης θα συμφωνήσω με τον Γιάννη ότι και οι δύο ομάδες έχουν ομοιογένεια και βγάζουν στον αγώνα πολλούς αυτοματισμούς. 
Κατά συνέπεια, τι περιμένετε από την πρεμιέρα;
Γιαννιώτας: Κάθε πρεμιέρα κρύβει δυσκολίες και εκπλήξεις. Τώρα αυτό δεν ξέρω αν θα είναι καλό ή κακό για μας! Περιμένω έναν δυνατό και αμφίρροπο αγώνα ανάμεσα στους Πρωταθλητές Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής και στους Δευτεραθλητές Ευρώπης. Τα πρώτα λεπτά της προσαρμογής θα είναι κατά τη γνώμη μου κρίσιμα, γι΄ αυτό, όπως μάς τονίζουν συνέχεια οι προπονητές μας, οφείλουμε από το σφύριγμα της έναρξης να είμαστε συγκεντρωμένοι. Επίσης, αυτός που θα «ματώσει» μέσα στο γήπεδο, θα έχει και τον πρώτο λόγο.
Κωνσταντινίδης: Συνήθως η έκβαση του πρώτου παιχνιδιού δείχνει κατά κάποιο τρόπο και την πορεία μιας ομάδας σε ένα τουρνουά. Γι΄ αυτό κι εμείς θέλουμε από την αρχή να δείξουμε στο γήπεδο ότι έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, η οποία διεκδικεί πάντα τη νίκη. Περιμένω, επίσης, να γίνει ένας ποιοτικός αγώνας, με αρκετές δυνατές μονομαχίες. Δύσκολα μια από τις δύο ομάδες θα κυριαρχήσει πλήρως. 
Και κάτι τελευταίο προς τους Έλληνες φιλάθλους, όχι ως υπόσχεση, αλλά περισσότερο να μας πείτε τι θέλετε εσείς οι παίκτες να πετύχετε στα γήπεδα της Τουρκίας.
Γιαννιώτας: Γνωρίζουμε πολύ καλά σε ποιο τουρνουά συμμετέχουμε και τη σπουδαιότητά του, όπως επίσης γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Θα δείξουμε πάθος και ποδοσφαιρική λογική και πάντα θα παίζουμε για τη νίκη. Αυτό δεν είναι υπόσχεση, αλλά κάτι που κάνει αυτή η ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Με λίγη τύχη στο πλευρό μας, μπορούμε να προχωρήσουμε αρκετά και να δώσουμε χαρά στους συμπατριώτες μας.
Κωνσταντινίδης: Θέλουμε να αφήσουμε το αποτύπωμά μας σε αυτή τη διοργάνωση. Αυτό, όμως θα συμβεί με ένα συνδυασμό πολλών παραγόντων, όπως σοβαρότητα, καθαρό μυαλό, πίστη, πάθος για τη νίκη και τύχη με το μέρος μας. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους. Ό,τι και να συμβεί στο γήπεδο οφείλουμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Όλοι μας, πάντως, πιστεύουμε ότι είναι μέσα στις δυνατότητές μας η πρόκριση στα νοκ-άουτ ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου