Τρίτη, Ιουνίου 25

ΕΣΚΑΗ:Θα ξαναχτυπήσει η κατάρα της Γ΄ Εθνικής;

 

Με αφορμή τα σενάρια περί μη συμμετοχής της Νίκης Προαστείου στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ξαναφούντωσαν οι συζητήσεις για την... κατάρα που χτυπάει τα τελευταία χρόνια τις ομάδες που κατακτούν το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η και την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες.
Εχουμε και λέμε:
ΣΕΖΟΝ 2005-΄06: Ο ΠΑΟΚ Πατρών κατακτάει το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η και την παρθενική του συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική. Λίγα χρόνια μετά, το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ έχει «απορροφηθεί» από τον Προφήτη Ηλία, με την ομάδα να συμμετέχει πλέον, ως Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ, στην Α1 ΕΣΚΑ-Η (ανέβηκε πέρσι από την Α2 Κατηγορία).
ΣΕΖΟΝ 2006-΄07: Η Κεφαλλονιά κατακτάει πανηγυρικά το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η, όμως μετά από μερικές σεζόν, αποφασίζεται η αποχώρησή της από τις εθνικές κατηγορίες, η μείωση του μπάζετ και η ριζική ανανέωση του ρόστερ. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, οι νησιώτες αγωνίστηκαν στην Β΄ ΕΣΚΑ-Η.
ΣΕΖΟΝ 2008-΄09: Η ΕΑΠ ανεβαίνει, ως δευτεραθλήτρια της Α1 ΕΣΚΑ-Η, στην Γ΄ Εθνική, όμως τα διοικητικά προβλήματα οδηγούν τους «μελανόλευκους» στον υποβιβασμό στην Α2 ΕΣΚΑ-Η μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Στην ΕΑΠ επιχειρείται πλέον ένα νέο ξεκίνημα, το οποίο έφερε την ομάδα ξανά στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.
ΣΕΖΟΝ 2009-΄10: Η Παναχαϊκή επιστρέφει με θριαμβευτικό τρόπο στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ, όμως παρά την αξιέπαινη δουλειά σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο, το τμήμα μπάσκετ δεν στηρίζεται όσο θα έπρεπε από την κεντρική διοίκηση του συλλόγου. Το αποτέλεσμα ήταν οι «κοκκινόμαυροι» να υποβιβαστούν τον επόμενο κιόλας χρόνο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.
ΣΕΖΟΝ 2010-΄11: Δυο χρόνια άντεξε ο Ολυμπιονίκης στην Γ΄ Εθνική, ο οποίος του χρόνου θα αγωνίζεται πάλι στην Α1 ΕΣΚΑ-Η.
ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Ο Κόροιβος Αμαλιάδας, ο Έσπερος ΑΟΠΑ και ο Κεραυνός Αιγίου έχουν, μέχρι στιγμής, τις πιο σταθερές παρουσίες στις εθνικές κατηγορίες της ΕΟΚ, από την ημέρα που κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η. Ο Κόροιβος αγωνίζεται, πλέον, στην Α2 Εθνική, ο Έσπερος ΑΟΠΑ την σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιζε στην Β΄ Εθνική και του χρόνου στην Γ΄, ενώ ο Κεραυνός αγωνιζόταν για 10 ολόκληρα χρόνια σε Α2, Β΄ και Γ΄ Εθνική (τη νέα σεζόν επιστρέφει στην Α1 ΕΣΚΑ-Η με στόχο ένα νέο ξεκίνημα). Για την ΑΓΕ Ζακύνθου θα δείξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου