Παρασκευή, Ιουνίου 21

Ανακοίνωση ΕΠΟ σχετικά με τις αδειοδοτήσεις


Από την Ε.Π.Ο. για διευκρινιστικούς λόγους ανακοινώθηκε ο τρόπος αδειοδότησης των ομάδων και αφορούν τις διασυλλογικές διοργανώσεις.
Ας δούμε αναλυτικά τι λέει ακριβώς η ανακοίνωση:
Σχετικά με θέματα αδειοδότησης που αφορούν τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζονται τα εξής:
1.Το τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν εκδίδει άδειες. Κάνει τις εισηγήσεις του στις επιτροπές αδειοδότησης με βάση τα στοιχεία που οι ίδιες οι ΠΑΕ καταθέτουν στους φακέλους τους και οι ανεξάρτητες επιτροπές αποφασίζουν ανάλογα.
2.Οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός αδειοδοτήθηκαν σε δεύτερο βαθμό στο εσωτερικό, παρά την αντίθετη εισήγηση του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, τρανό δείγμα της ανεξάρτητης και κυριαρχικής λειτουργίας των επιτροπών.
3.Εισήγηση στο Adjudicatory Chamber του Club Financial Control Body της UEFA, το όργανο που αποφασίζει για το αν κάποιος σύλλογος δικαιούται να αδειοδοτηθεί, έκαναν οι ειδικοί του Investigatory Chamber του Club Financial Control Body της UEFA. Οι οποίοι ήρθαν με πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας στην Αθήνα και εξέτασαν τα στοιχεία των φακέλων, που οι ίδιες οι ΠΑΕ κατέθεσαν. Μάλιστα, η απόφαση του A.C. του C.F.B.C., η οποία είναι οριστική, κοινοποιήθηκε, τόσο στη διοίκηση της UEFA και στο I.C. του C.F.C.B., όσο στις ενδιαφερόμενες ΠΑΕ και την ΕΠΟ.
4.Η Ομοσπονδία καλεί όποια ΠΑΕ θωρεί ότι αδικήθηκε να άρει εγγράφως την εμπιστευτικότητα και να επιτρέψει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του φακέλου της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου