Δευτέρα, Ιουνίου 24

«Να μην πετάξουμε στα σκουπίδια τη νίκη της πρεμιέρας»


Ιδιαίτερα καλό είναι το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Ομάδας Κ-20, μετά από τη νίκη στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων με αντίπαλο το Μεξικό. Οι νεαροί διεθνείς έχουν ανεβασμένη ψυχολογία, όμως παραμένουν προσγειωμένοι και έχουν, πλέον, στο μυαλό τους το ματς με το Μάλι (25/6, 21:00, Γκαζιαντέπ).
Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις στο γυμναστήριο και κανονική προπόνηση για όσους παίκτες δεν αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν αποθεραπεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της Εθνικής, Κώστας Σταφυλίδης, νιώθει ενοχλήσεις στη δεξιά ποδοκνημική και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ με ενοχλήσεις στο δεξιό αστράγαλο αποχώρησε ο Μπάμπης Λυκογιάννης. 
Δηλώσεις στο epo.gr έκαναν ο συνεργάτης του κ. Κώστα Τσάνα, Βασίλης Γεωργόπουλος, και ο διεθνής αμυντικός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.
Γεωργόπουλος
Ο αγώνας με το Μεξικό κύλησε όπως ακριβώς το είχατε σχεδιάσει;
Ναι, έτσι περίπου περιμέναμε το ματς, η αλήθεια είναι ότι το διαβάσαμε καλά. Οι παίκτες του Μεξικού δεν μπόρεσαν να δείξουν την αξία τους και αυτό οφείλεται στην αξία των δικών μας παιδιών, τα οποία ακολούθησαν το σχέδιό μας και έφτασαν στην επιτυχία. Προσπαθήσαμε να μπλοκάρουμε την ανάπτυξή τους από τον άξονα και ταυτόχρονα με οργανωμένο τρόπο να φτάνουμε κοντά στην εστία τους. Όπως είναι φυσιολογικό σε αυτό το επίπεδο, το Μεξικό είχε δύο-τρεις πολύ καλές στιγμές, όμως εμείς πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη.
Μπορούμε να φτάσουμε μακριά;
Το μεγάλο μας όπλο είναι ότι τα παιδιά παίζουν μαζί αρκετά χρόνια. Έζησαν στιγμές μοναδικές, όπως πέρυσι όταν ήρθαν δεύτεροι στην Ευρώπη και έχουν αποκτήσει νοοτροπία νικητή. Προχωράμε βήμα-βήμα, σε αυτό το επίπεδο δεν χωράνε προβλέψεις. Υπάρχουν εδώ διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου, η ηλικία αυτή έχει τις ιδιαιτερότητές της και η ψυχολογία μπορεί να αλλάξει από λεπτό σε λεπτό. Εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας. Όλοι στο προπονητικό τιμ χαιρόμαστε για τις επιτυχίες της ομάδας και των παιδιών. Επιπλέον, είμαστε ικανοποιημένοι γιατί μάθαμε ότι πολλοί Έλληνες παρακολούθησαν το ματς με το Μεξικό και χάρηκαν με τη νίκη μας. Τέλος, οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να καταθέτουμε την ελληνική ψυχή στο γήπεδο. Με αυτά τα συστατικά είναι δύσκολο κάποια ομάδα να μας νικήσει. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμα πολλά να δώσουμε στη διοργάνωση.

Και λίγα λόγια για το Μάλι. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;
Το Μάλι δε βασίζεται τόσο στην τακτική όσο στο πάθος για τη νίκη, τα αθλητικά προσόντα των παικτών και την ταχύτητά τους. Οφείλουμε να είμαστε προσεχτικοί για να μην πετάξουμε στα σκουπίδια τη νίκη της πρεμιέρας. Παραμένουμε προσγειωμένοι και οφείλουμε να καταβάλουμε την ίδια προσπάθεια με αυτή στον αγώνα με το Μεξικό.

Τριανταφυλλόπουλος
Δύσκολοι αντίπαλοι οι Μεξικάνοι επιθετικοί;
Πρόκειται για πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, εξαιρετικούς με τη μπάλα και με διαρκή κίνηση. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση, όμως όλη η ομάδα είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και καταφέραμε να τους κρατήσουμε μακριά από την εστία μας.
Υπήρξε πίστη για τη νίκη πριν την αναμέτρηση; Πώς ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια;
Ναι, αν δεν το πιστεύαμε καλύτερα να μην κατεβαίναμε! Έχουμε επίγνωση των δυνατοτήτων μας. Γνωρίζουμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα, με τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες. Επιπλέον, έχουμε πολύ καλούς προπονητές, οι οποίοι αναλύουν τα πάντα για τον αντίπαλο. Μετά από τόσο καιρό μαζί είμαστε μια οικογένεια. Τέλος, δεν έχουμε άγχος, προσπαθούμε να παίξουμε τη μπάλα που ξέρουμε και να χαρούμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση.
Είμαστε κοντά στην πρόκριση;
Πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς και χρειαζόμαστε άλλη μια νίκη για να προκριθούμε. Άρα δεν έχουμε καταφέρει κάτι έως τώρα. Δεν θέλουμε, όμως, να χαραμίσουμε μια τόσο μεγάλη νίκη. Όλα τα παιδιά είναι προσγειωμένα και κανείς δεν θεωρεί ότι είμαστε από τώρα στους «16». Με τον ίδιο ρυθμό θα παίξουμε και στον επόμενο αγώνα με το Μάλι. Εύχομαι το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο με αυτό της πρεμιέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου