Τρίτη, Ιουνίου 25

Τσάνας: «Κομβικής σημασίας ο αγώνας με το Μάλι»


Αγώνα κομβικής σημασίας χαρακτήρισε την αυριανή αναμέτρηση της Εθνικής Κ-20 με το Μάλι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Τσάνας, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.
«Όλη μας η συγκέντρωση και η προσοχή είναι στραμμένη στον αγώνα με το Μάλι. Πρόκειται για αναμέτρηση κομβικής σημασίας για την ομάδα μας, καθώς με νίκη εξασφαλίζουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μάλι διαθέτει ποδοσφαιριστές με πλούσια αθλητικά προσόντα και η τακτική του είναι προσαρμοσμένη σε αυτά. Υπάρχουν κάποια προβλήματα τραυματισμών και θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφασίσουμε την ενδεκάδα», ήταν το αρχικό σχόλιό του.
Για την απουσία Ελλήνων φιλάθλων από τις κερκίδες, ο κ. Τσάνας τόνισε: «Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να παίζουμε σε περιοχές μακρινές χωρίς τη συμπαράσταση πολλών φιλάθλων. Γνωρίζουμε, όμως, πολύ καλά ότι είμαστε στις καδριές όλων των Ελλήνων και αυτό μας δίνει δύναμη».
Τέλος, για την αντιμετώπιση από τους Τούρκους φιλάθλους, ο Έλληνας προπονητής ανέφερε: «Είδαμε αρκετούς φιλάθλους του Γκαζιαντέπ να χαίρονται με τη νίκη μας στην πρεμιέρα. Ελπίζουμε να έρθουν περισσότεροι αύριο και να τους κάνουμε ξανά χαρούμενους».
Από την πλευρά του, ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης, υπογράμμισε: «Θέλουμε να κάνουμε τη δεύτερή μας νίκη και να προκριθούμε από το δεύτερο ματς. Μας παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με το Μάλι και θα κάνουμε τα πάντα για να μην τη χάσουμε. Οφείλουμε να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στους αντιπάλους μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν προέρχεται μόνο από τους αμυντικούς παίκτες, αλλά από όλη την ομάδα. Η χώρα μας με τις τελευταίες επιτυχίες αποδεικνύει ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και βγάζει ταλαντούχους παίκτες σε όλες τις γραμμές».
Νωρίτερα, μίλησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο προπονητής του Μάλι, Μούσα Κεϊτά: «Το ματς με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί η αντίπαλός μας νίκησε στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου, ενώ εμείς ήρθαμε ισόπαλοι με την Παραγουάη. Δεν υπάρχουν φαβορί στους αγώνες του ομίλου. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά καμία δεν είναι φαβορί σε κάποιον αγώνα. Σε αυτά τα ματς τον πρώτο ρόλο παίζει η ψυχολογία. Την Ελλάδα δεν την γνώριζα καθόλου έως τώρα, όμως αυτά που είδα στον αγώνα της με το Μεξικό μου άρεσαν πολύ», ήταν τα κυριότερα σημεία των δηλώσεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου