Τρίτη, Ιουλίου 30

15ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Ήττα (3-9) από την Ουγγαρία η Εθνική Ανδρών, πάει για την 5η θέση

bcna3

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών ηττήθηκε με 9-3 από την Ουγγαρία στα προημιτελικά και πλέον θα διεκδικήσει μία θέση μεταξύ 5ης και 8ης στο 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.
Ηταν η πρώτη και καθοριστική ήττα για την Εθνική μας, στην διοργάνωση, η έκταση της οποίας ενδεχομένως και να παραπλανά για όσους δεν παρακολούθησαν την όλη εξέλιξη του αγώνα.
Εκεί όπου, για τρία 8λεπτα, όλα ήταν ανοιχτά, με την Εθνική μας όμως να είναι απελπιστικά άστοχη στον παίκτη παραπάνω έστω και αν πέτυχε τα τρία της γκολ με τέτοιο πλεονέκτημα, τους Μαγυάρους αντίθετα να εκμεταλλεύονται εμφανώς καλύτερα τις αποβολές και τον τερματοφύλακα τους (Νάγκι) να κατεβάζει ρολά.
Η καλή αμυντική λειτουργία στα πρώτα τρία 8λεπτα, για την Εθνική μας, αποδείχθηκε ότι δεν έφτανε από τη στιγμή που επιθετικά δεν καταφέραμε να βρούμε λύσεις στη ζώνη των Ούγγρων και οι αποβολές που κερδίσαμε πήγαν ουσιαστικά στράφι.
Η Ουγγαρία πήγε για πρώτη φορά στο +3, 1.24’’ από τη λήξη της τρίτης περιόδου με τον Βάμος (2-5), αλλά ο Άγγελος Βλαχόπουλος λίγο μετά (0.52’’) έδωσε ελπίδες (3-5).
Αμφιβολίες εγείρονται για το εμπρόθεσμο του τέρματος που πέτυχε με λόμπα ο Ντένες Βάργκα (3-6), 6.07’’ από το φινάλε, ενώ σε συνδυασμό με την αποτυχία μας σε επίθεση με παίκτη παραπάνω στη συνέχεια (4.59’’), το γκολ που σημείωσε (4.35’’) ο Νόρμπερτ Μάνταρας (3-7), διέλυσε πλέον κάθε αμφιβολία για την τελική έκβαση του αγώνα.
Κάπου εκεί η απογοήτευση μας κυρίευσε και πια η διαδικασία μέχρι τέλους ήταν απλή.
Έτσι, η Εθνική μας μένει χωρίς νίκη σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, απέναντι στους Μαγυάρους (9 ήττες), φτάνοντας πλέον τις 65 σε 71 παιχνίδια συνολικά (5 νίκες, 2 ισοπαλίες).
Η εξέλιξη
Α’ 8ΛΕΠΤΟ: 0-1 Χοσνιάνσκι (π/π), 1-1 Μυλωνάκης (π/π), 1-2 Μπέντο (π/π)
Β’ 8ΛΕΠΤΟ: 2-2 Φουντούλης (π/π), 2-3 Ντέκερ Άντ. (π/π)
Γ’ 8ΛΕΠΤΟ: 2-4 Χοσνιάνσκι (π/π), 2-5 Βάμος (π/π), 3-5 Βλαχόπουλος (π/π)
Δ’ 8ΛΕΠΤΟ: 3-6 Βάργκα Ντένες (περιφέρεια), 3-7 Μάνταρας (π/π), 3-8 Μπέντο (φουνταριστός), 3-9 Βάργκα Ντένες (πέναλτι)
ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 3-9
(1-2, 1-1, 1-2, 0-4)
Ελλάδα (Σάκης Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Γούβης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης Ι. 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης Χρ., Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης
3/15 π/π
Ουγγαρία (Τίμπορ Μπένεντεκ): Νάγκι, Γκορ – Νάγκι, Μάνταρας 1, Μπάτορι, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι 2, Ντέκερ Άντ 1., Σίβος, Βάργκα Ντάνιελ, Βάργκα Ντένες 2, Μπέντο 2, Χαράι, Ντέκερ Ατ.
6/12 π/π, 1/1 πέναλτι, 1 περιφέρεια, 1 φουνταριστός
Διαιτητές: Νέναντ Γκόλιανιν (Σερβία) – Άξελ Μπέντερ (Γερμανία)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου