Τρίτη, Ιουλίου 23

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: "Αφιερωμένη στους Έλληνες η περηφάνια και χαρά με ένα χρόνο καθυστέρηση»!

WATERMAN2
Βαρκελώνη (Αποστολή ΠΣΑΤ - Μ.Τσίλκος)
     "Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους Έλληνες", δήλωσε αμέσως μετά την συγκλονιστική επιτυχία του, ο Σπύρος Γιαννιώτης, που όντας μακράν ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, έγραψε, μπροστά εκεί στο άγαλμα του Κολόμβου, στο λιμάνι της Βαρκελώνης την δική του χρυσή ιστορία.
   "Είμαι για δεύτερη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, απίστευτο μεν ,αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Είναι πραγματικότητα κι όχι όνειρο κι απολάμβανε αυτήν την μοναδική αποθεωτική στιγμή"' μας είπε με το που βγήκε από την θάλασσα θριαμβευτής, δις πλέον Παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα Σπύρος Γιαννιώτης.
Η νίκη του μετράει δίπλα κα τριπλά, καθώς επικράτησε με άνεση κι εντυπωσιακό φίνις μετά το πέρασμα των 7,6 χιλιομέτρων και μπροστά στο άγαλμα του Κολόμβου ξεπέρασε τόσο τον Γερμανό μεγάλο αντίπαλο του Τόμας Λουρτς αρχικά, στη συνέχεια τον προπορευόμενο μέχρι τότε Τυνήσιο Ολυμπιονίκη και νικητή εδώ στα 5 χιλιόμετρα, Οσάμα Μελούλι, καθώς και τον Γάλλο Βιντάλ. Τερματίζοντας με φορά σαν... κρις κραφτ στην προκυμαία, λίγο έλειψε να... πέσει πάνω στον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημ. Διαθεσόπουλο, που έτρεξε να τον αγκαλιάσει τον μεγάλο θριαμβευτή.
Το δικό τους πανηγύρι στην εξέδρα είχαν στήσει οι συναθλήτριες του Σπύρου, Μαριάννα Λυμπερτά και Κέλλυ Αραούζου, αλλά και σύσσωμη η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών.
Στο ίδιο μοτίβο πανηγύριζαν και οι προπονητές, μαζί με το ιατρικό επιτελείο, ενώ αγκαλιασμένοι γύρισαν από τα καθήκοντα τους να μοιράζουν τις συσκευασίες με το νερό στους αθλητές ο Νίκος Γέμελος και ο Μίλτος Κανελλόπουλος.
WATERMAN5
ΦΩΤΟ: Ο Σπύρος μόλις έχει τερματίσει. Δίπλα του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος
"Ήταν μια πολύ καλή μέρα η σημερινή, μια μέρα χαράς κι ευτυχίας, καθώς δικαιώθηκαν οι προσπάθειες και οι επιλογές μου. Ειδικά στα τελευταία 2,4 χιλιόμετρα η κούρσα ήταν... τρελή, γρήγορη και με πολλές εναλλαγές, τις οποίες εκμεταλλεύτηκα κι εγώ, ξεκινώντας την αντεπίθεση μου για την πρωτιά. Είχα ευθύς εξαρχής στο μυαλό μου την σκέψη, ότι αυτό που έχασα πέρυσι στο Λονδίνο, δεν πρέπει να το χάσω φέτος. Μπήκα με μυαλό και ψυχή στον αγώνα κα δικαιώθηκα, όπως κι οι προσπάθειες του προπονητή μου, στον οποίο αφιερώνω την νίκη, όπως και σε όλους τους Έλληνες, που σε αυτή την κρίση που περνούν, χρειάζονται να τους προσφέρουμε εμείς οι αθλητές κάποιες στιγμές περηφάνιας και χαράς. Αυτό ήθελα να το αφιερώνω πέρυσι, αλλά να που το αφιερώνω σε όλους έναν χρόνο μετά", μας δήλωσε ο χρυσός Παγκόσμιος πρωταθλητής μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου