Παρασκευή, Ιουλίου 26

ΑΥΡΙΟ Ο 3ος ΛΑΣΚΑΡΑΤΕΙΟΣ ΣΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ


Αύριο Σάββατο, το απόγευμα στο Ληξούρι διεξάγεται ο 3ος Λασκαράτειος αγώνας δρόμου, ο οποίος αποτελεί μια συνεργασία των διοργανωτών  και της ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλονιάς.
Ο αγώνας αυτός θα ξεκινήσει στις 19:00 με αφετηρία και τερματισμό το άγαλμα του Ανδρέα Λασκαράτου στην παραλία της πόλης.
Εκτός του κυρίως αγώνα απόστασης 7.5 χιλ., θα πραγματοποιηθούν και αγώνες 300 μ. για παιδιά δημοτικών σχολείων έως 12 ετών καθώς και 200 μ. «Μητέρα και παιδί».
Οι συμμετοχή φέτος είναι μεγάλη και σύμφωνα με πληροφορίες του sportsthea, εκτός των ντόπιων αθλητών στον αγώνα θα πάρουν μέρος και αθλητές από Αθήνα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα, Πάτρα αλλά και πολλές άλλες πόλεις της χώρας.
Πληροφορίες για την εκδήλωση
Η διαδρομή είναι στην πλειοψηφία της ευθεία με δυο μικρές ανηφόρες και με ωραία εναλλαγή τοπίου. Θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας με νερό στο 3ο και 6ο χιλ. Ο αγώνας γίνεται με την υγειονομική κάλυψη των Εθελοντών Σαμαρειτών  και την βοήθεια της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της εταιρίας security S4S Σταθάτος στο κλείσιμο του δρόμου. Ο κάθε αθλητής τρέχει με δική του ευθύνη και οφείλει να έχει κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες και θα βραβεύονται οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας αντρών/γυναικών και όλοι οι τερματίσαντες σε όλους τους αγώνες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα. Φέτος αντί μεταλλίων για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, αποφασίστηκε το ποσό της δαπάνης αυτής, να δοθεί στα φιλανθρωπικά ιδρύματα Ληξουρίου. Επίσης θα γίνει για πρώτη φορά αγώνας «Μητέρα και παιδί» εκτός συναγωνισμού και όλες οι νέες μητέρες της Κεφαλονιάς μπορούν να τρέξουν 200 μ. με το παιδί τους στο καρότσι. Σας περιμένουμε στο όμορφο Ληξούρι να τρέξετε ή να περπατήσετε μαζί μας.
Πρόγραμμα αγώνα: 18:00  Εγγραφές και διανομή αριθμών συμμετοχών για όλους τους αγώνες. 18:20  Έναρξη αγώνων για παιδιά Δημοτικού 18:40 Έναρξη αγώνα “Μητέρα και παιδί” 19:00 Έναρξη 3ου Λασκαράτειου αγώνα δρόμου. Οι κατηγορίες των αγώνων είναι:
Παιδιά Δημοτικού: Έως 6 ετών, 7-9 ετών, 10-12 ετών αγόρια/κορίτσια.
Αγώνας 7.5 χιλ: Έως 12 ετών, 13-20 ετών, 21-30 ετών, 31-40 ετών, 41-50 ετών, 51-60 ετών, 61-άνω ετών  άντρες/γυναίκες.
Αν κάποιος επιθυμεί να εγγραφεί μπορεί να επικοινωνήσει με τα παρακάτω τηλέφωνα:
Χάρης Πρεντάνος 6945723124 και Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ  Δήμου Κεφαλονιάς 2671025600 κα Ερασμία Μουστάκη ή ακόμη και πριν τον αγώνα στην γραμματεία.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου