Τρίτη, Ιουλίου 30

3os ΛΑΣΚΑΡΑΤΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Δελτίο Τύπου
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 27 Ιουλίου, ο 3ος Λασκαράτειος αγώνας δρόμου στην παραλία του Ληξουρίου. Ήταν μια προσπάθεια που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στην πόλη του Ληξουρίου, η οποία είχε ξεκινήσει οργανωτικά αρκετούς μήνες νωρίτερα με κύριο συντονιστή τον Χάρη Πρεντάνο. Στο συγκεκριμένο αγώνα παρά την υπερβολική ζέστη που επικρατούσε εγγράφηκαν 126 άτομα ηλικίας από 13 χρονών και πάνω ενώ τερμάτισαν οι 116. Απόδειξη της επιτυχίας όμως του αγώνα αποτελεί η συμμετοχή περίπου 75 μικρών παιδιών ηλικίας από 5 μέχρι 12 ετών σε 3 διαφορετικές κατηγορίες και αποστάσεις. Φέτος έγιναν κάποιες αλλαγές στις ηλικιακές κατηγορίες μετά από παρότρυνση των συμμετεχόντων, ενώ προστέθηκε και η κατηγορία «Μητέρα και παιδί σε καρότσι». 
Στο σημείο τερματισμού μοιράστηκε χάρτινη συσκευασία με νερό, χυμό, παραδοσιακό γλύκισμα και φρούτα, και αναμνηστικό δίπλωμα σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ βραβεύθηκαν ξεχωριστά οι τρεις πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια φέτος δε δόθηκαν μετάλλια και το ποσό αυτό θα δοθεί σε Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της πόλης μας.
Στη πόλη μας τη περίοδο αυτή - όπως κάθε χρόνο – βρίσκεται ο Γεράσιμος Λαδάς, ένας συμπολίτης μας που έχει καταγράψει στο αθλητικό του βιογραφικό του κάποια στοιχεία:
Έχει πάρει μέρος σε 57 μαραθωνίους με καλύτερο χρόνο 2:57:46.
Έχει τρέξει 12 φορές στο διάσημο μαραθώνιο της Βοστόνης
Έχει τρέξει 3 φορές στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης
Έχει τρέξει στο μαραθώνιο του Μόντρεαλ στο Καναδά και στο μαραθώνιο στο Παρίσι.

Επίσης έχει τρέξει 116 μίλια(190χιλ), 24ωρες τρέξιμο χωρίς σταμάτημα, το γύρο του Rhode Island
Όλα αυτά τα έκανε από χόμπι και σήμερα στα 72 χρονών περπατάει την απόσταση Ληξούρι – Καμιναράτα – Κηπούρια – Ληξούρι τα πρωινά που κάνει τις διακοπές του.
Αυτό τον άνθρωπο φέτος τον τιμήσαμε για την προσφορά του στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, και θέλουμε να αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους. Τέλος για την ιστορία να αναφέρουμε ότι συνδύασε τον αθλητισμό και την επιστήμη με τον καλύτερο τρόπο αφού σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και με υποτροφίες και συνεχείς διακρίσεις δίδασκε μέχρι πρόσφατα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Rhode Island, ενώ έχει γράψει 9 βιβλία και 284 δημοσιεύσεις.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, κυρίως όσους συμμετείχαν αλλά και τους:
-Τη Σάντυ Λιβιεράτου και την εταιρία Creative Solutions για την επιμέλεια της αφίσας, των διπλωμάτων, των χάρτινων σακούλων και της κορδέλας του αγώνα.
-Τον Δημοσθένη Τρίγγα και την εταιρία Champion Chip για τους αριθμούς συμμετοχής
-Τον Δημ. Τσαναγή και την Νew Balance για την αψίδα εκκίνησης
-Τον Όθωνα και Καίτη Κουταβά (Ηχοθέαμα) για την ηχητική κάλυψη.
-Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο και τον κ. Γιώργο Κουρή για το ασθενοφόρο και τον οδηγό του κ. Νίκο Λουκέρη για την παρουσία του στον αγώνα.
-Την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, το Λιμεναρχείο Ληξουρίου, τον Διονύση Βώρο και εθελοντές για το κλείσιμο του δρόμου.
-Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και την επιτυχή αντιμετώπιση δυο ελαφριών περιστατικών με τη συνεργασία του γιατρού του αγώνα κ. Σκαφιδά Σπύρου, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
-Τo kefalonias.gr, sportstheablogspot.
gr, inkefalonia.gr, kefalonizw.gr και mykefalonia.com σαν χορηγούς επικοινωνίας.
-Το Ζαχαροπλαστείο Μαυροειδής για τα αμυγδαλωτά.

-Το κατάστημα του Στάθη Λυκούδη για τα νερά, τους χυμούς και τις μπανάνες.
-Την Αναστασία Αραβαντινού Καρλάτου για την υποστήριξη του σταθμού υδροδοσίας.
-Τον μεγάλο χορηγό, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς και τον Διευθυντή τους κ. Ευάγγελο Βολτέρα, για την οικονομική υποστήριξη και κάλυψη όλων των εξόδων του αγώνα.
--Τον κ. Μάκη Βολτέρα για την ηλεκτρονική παρακολούθηση, άμεση έκδοση και απεικόνιση σε οθόνη, των αποτελεσμάτων του αγώνα.
-Τη Ματίνα Γιουλάτου για την βοήθεια της στις απονομές και στην γραμματεία
-Τον συμπατριώτη μας, επιστήμονα και υπεραθλητή αγώνων δρόμου κ. Γεράσιμο Λαδά, για την προσφορά του στην παιδεία, στα μαθηματικά και στον αθλητισμό.
-Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλες τις κοπέλες της γραμματείας για την υποστήριξη του αγώνα (Αντιγόνη Πρεντάνου, Ιωάννα Μηνιάτη,Ματίνα Γιουλάτου, Ερασμία Μουστάκη, Αναστασία Αραβαντινού Καρλάτου, Αγγελική Λαδά,Σπυράτου Βαλέρια, Κατερέλου Νατάσσα,Ολγα Μαρκέτου, Διονυσάτου Νίκη, Τάντου Έρικα και τους γυμναστές Ρεγγίνα Καμινάρη και Κοσμά Μουρελάτο)

-Τον Σπυρογιάννη Πρεντάνο για την βοήθεια του στη μεταφορά του εξοπλισμού του αγώνα.
-Την ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. του Δήμου Κεφαλονιάς για την υποστήριξη της σε οργανωτικά θέματα του αγώνα.
- Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους αθλητές, που πήρατε μέρος στον 3οΛασκαράτειο αγώνα δρόμου και ήρθατε στο Ληξούρι από όλη την Κεφαλονιά αλλά και από διάφορα μέρη του εξωτερικού και της Ελλάδας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την αποστολή από την γειτονική Λευκάδα του Α.Γ.Σ. Φίλανδρος με 9 αθλητές και τον Σπαρταθλητή Γιώργο Ζαχαριάδη οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα.
Ευχαριστούμε πολύ και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.


 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου