Τετάρτη, Ιουλίου 17

Το Τρίαθλο Celtman και το μπλε μπλουζάκι Η συνέντευξη των δύο "Κελτών" Νικηφόρου και Billy στην Κατερίνα Φωκά

 celtmanNikiBill 14

Μαζί μας έχουμε το Νικηφόρο Φωκά και τον Βασίλη Βοσνάκη, μέλη του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς,  που  μας  εκπροσώπησαν επάξια στο Διεθβή Τρίαθλο CETLMAN, που έγινε στις 6 Ιουλίου στη Σκωτία. Οι αθλητές μας εκπροσώπησαν όχι μόνο την Κεφαλονιά αλλά και την Ελλάδα, αφού ήταν οι μοναδικοί  Έλληνες αθλητές. 
 celtmanNikiBill 19
Νικηφόρε και Βασίλη, μιλήστε μας για το Τρίαθλο CELTMAN.  Τι είναι το Τρίαθλο CELTMAN;
Είναι ένας αγώνας extreme τριάθλου που διεξάγεται σε μόνο μια ημέρα και περιλαμβάνει : 3,8 χιλιόμετρα κολύμπι, 206 χιλιόμετρα ποδήλατο και 42 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο. Σε αυτό τον αγώνα μόνο 250 αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος, μέσω κλήρωσης και αυτό για λόγους ασφαλείας. Διεξάγεται στο Loch Torridon στο Δυτικό Ross, στα υψηλοτέρα βουνά της Σκωτίας. Το χωριό Torridon είναι πολύ μικρό, έχει μόνο 11 σπίτια, με ένα στενό δρόμο που χωρά μόνο ένα αυτοκίνητο και αυτό για λόγους οικονομίας φυσικά.
Τι είναι αυτό που κάνει το Τρίαθλο CELTMAN extreme;
Είναι μια διοργάνωση που δε σου παρέχει υποστήριξη. Κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων πρέπει να είσαι αυτόνομος  γνώστης της διαδρομής γιατί  δεν είναι σηματοδοτημένη , με αποτέλεσμα να είσαι υποχρεωμένος να έχεις το δικό σου άνθρωπο υποστήριξης, ο οποίος θα σε αναλάβει κατά την έξοδό σου από το νερό. Κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας, σου παρέχει την απαραίτητη τροφοδοσία σε καθορισμένα σημεία προπορευόμενος με το αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος σε ακολουθεί και τα τελευταία 25 χιλιόμετρα τρέχει μαζί σου. Αμφότεροι  πρέπει να έχουμε σακίδιο πλάτης που περιλαμβάνει : νερό, φαγητό, πυξίδα, χάρτη της διαδρομής, ζεστό ρουχισμό, αδιάβροχο ρουχισμό και σάκο επιβίωσης.
 celtmanNikiBill 12
Περιγράψτε μας από την αρχή μέχρι το τέλος την εξέλιξη των αγωνισμάτων.
Στον αγώνα αυτό δήλωσαν συμμετοχή  159 αθλητές, παραβρέθηκαν 120 και τερμάτισαν 101. Ξεκινήσαμε με κολύμπι στα 3,8 χιλιόμετρα με δύναμη αέρος 8 μποφόρ και θερμοκρασία νερού 9,6 C. Το δεύτερο αγώνισμα ήταν το ποδήλατο 206 χιλιόμετρα με 2000 μέτρα θετική υψομετρική και με ταχύτητα ανέμου 40 εώς 50 χιλιόμετρα την ώρα. Το τρίτο αγώνισμα ήταν το ορεινό τρέξιμο με 1000 μέτρα θετική υψομετρική στα 42 χιλιόμετρα, και ονομάζεται  «Βουνίσιος Τεχνητός Μαραθώνιος». Ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος από μόνος του και οι άσχημες καιρικές συνθήκες – αέρας και βροχή- τον έκαναν πιο δύσκολο. Οι πρώτοι έντεκα αθλητές κατάφεραν να ανέβουν το βουνό – που ήταν η πρώτη διαδρομή- αλλά λόγω των  άσχημων καιρικών συνθηκών χάθηκαν και χάρη στο συνεργείο διάσωσης που εξέπεμπε την τοπογραφική μας θέση, βρέθηκαν πάλι στο σωστό μονοπάτι. Μετά το συμβάν αυτό μας οδήγησαν σε άλλη διαδρομή. Στην ποδηλασία ο Ελληνο-αμερικάνος Βασίλης Τοξαβίδης είχε ένα ατύχημα  λόγω του δυνατού αέρα, έπεσε από το δυνατό αέρα και εγκατέλειψε.
Οι θέσεις που πήρατε είναι πολύ καλές. Ο Βασίλης τερμάτισε 25ος με χρόνο 13.28’ και ο Νικηφόρος 31ος με 13.43’. Πώς τα καταφέρατε;
Είχαμε βάλει στόχο να κάνουμε γρήγορα το κολύμπι για να μην παγώσουμε. Στην ποδηλασία εκμεταλλευτήκαμε όσο μπορούσαμε τον αέρα, με αποτέλεσμα να κάνουμε να πρώτα 180 χιλιόμετρα σε 5.30’, αλλά τα υπόλοιπα 26 χιλιόμετρα σε 1.40’ λόγω του ισχυρού αέρα. Το τρέξιμο έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά κι εκεί κάναμε πάρα πολύ καλό χρόνο. ΣΤΌΧΟΣ ΜΑΣ ΉΤΑΝ ΤΟ ΜΠΛΈ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ.
Τι είναι το « ΜΠΛΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ »; Το φοράτε σήμερα.
Το μπλε μπλουζάκι το αποκτάς όταν έχεις κάνει όλο το κολύμπι, το ποδήλατο και τα 18 πρώτα χιλιόμετρα τρεξίματος κάτω από 11 ώρες. Όταν περνάς τις 11 ώρες παίρνεις το άσπρο μπλουζάκι. Ο στόχος μας όπως βλέπεις επιτεύχθηκε. ΤΟ ΦΟΡΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ!!! Από τους 101 που τερμάτισαν μόνο οι 48 κατάφεραν να το αποκτήσουν.
celtman 33
Πώς  ήταν η διοργάνωση;
Άριστη η διοργάνωση, άριστη και η υποδοχή που μας έκαναν. Κατά την εκκίνηση τη στιγμή που βγάζαμε και την αναμνηστική φωτογραφία, φώναξαν όλοι μαζί στα ελληνικά «ΓΕΙΑ ΜΑΣ». Στο Τρίαθλο μόνο 2 σημαίες κυμάτιζαν. Μόνο εμείς είχαμε πάρει μαζί μας τη σημαία μας, την Ελληνική, καθώς και τα λάβαρα του Συλλόγου Δρομέων Κεφαλονιάς του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου ΝΟΑ και του Tae Kwo Do. 
Ποια τα συναισθήματά σας; Πώς αισθανθήκατε σαν οι μοναδικοί  Έλληνες;
Εθνική υπερηφάνεια γιατί η γαλανόλευκη κυμάτιζε στη Σκωτία, και το συναίσθημα της ευγενούς άμιλλας. Δεν υπήρχε ανταγωνισμός.  Αντίπαλος είναι μόνο ο εαυτός σου και ρόλο παίζει μόνο η συμμετοχή. Σημασία έχει μόνο Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, είναι αυτό που σε σπρώχνει όταν σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σου, όλα όσα στερήθηκες για να φτάσεις ως εδώ σου δίνουν τη δύναμη να προχωρήσεις για να πάρεις αυτό που πραγματικά έβαλες στόχο. ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ! 
celtman 30
Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Σ.Δ.Κ , το ΝΟΑ και το Tae Kwo Do, το Σπύρο Μελά για τα παραδοσιακά προϊόντα που προσφέραμε στους Σκωτσέζους διοργανωτές, τον Αραβαντινό Γεράσιμο για το service των ποδηλάτων, τα παιδιά της ENERGON που μας παρείχαν τροφή και νερό κατά τις προπονήσεις μας στον Αίνο, στο ορεινό τρέξιμο. Τον Λευτέρη Παρασκευά που μας καθοδήγησε, μιας και ήταν ο πρώτος Έλληνας που έτρεξε σε αυτό τον αγώνα, επίσης τις Αγγλίδες  support μας  Ρουθ, Τζάκι και Ντόνα και το φίλο μας Ρόλαντ που μας  φιλοξένησε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειές μας και στους φίλους μας που μας στήριξαν.
celtman 36
Εμείς να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια και στα δυο παιδιά για τη συμμετοχή τους και τις επιδόσεις τους!
Ευχαριστούμε το http://www.kefalonizw.com για την άδεια αυτής της αναδημοσίευσης της συνέντευξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου