Κυριακή, Μαρτίου 22

Δυο αυτογκόλ έκριναν το ντέρμπι... Α.Ο.Κ.Ι.-Διλινάτα 1-1 και παράταση στην αγωνία!


Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  1-1
                                    
"Άβολη" ισοπαλία το σημερινό 1-1 και για τους δυο
Χωρίς νικητή και σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας μεταξύ Α.Ο.Κ.Ι. – Διλινάτων πριν από λίγο στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Για αυτό φρόντισαν οι αμυντικοί των ομάδων που..... καθάρισαν για τους επιθετικούς τους πετυχαίνοντας ισάριθμα αυτογκόλ.
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό παρά τον δυνατό αέρα που είχε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Στο πρώτο ημίχρονο ο Α.Ο.Κ.Ι. ήταν ανώτερος, πατούσε καλύτερα και κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα με αποτέλεσμα και με την βοήθεια του αέρα, που ήταν υπέρ του, να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες αλλά να.... πετύχει και το 1-0 έστω και να ήρθε από αντίπαλο.
Στο δεύτερο τα Διλινάτα με υπέρ τους τον αέρα και με το σκορ στο 0-1 μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο φαινόταν να πατούν καλύτερα και να δημιουργούν καταστάσεις στην εστία του Πραστέλλα. Έτσι ήρθε σχετικά νωρίς και η ισοφάριση και αυτή την φορά με αυτογκόλ από πλευράς γηπεδούχων.
Μέχρι το 70’ όμως όλα αυτά αφού στην συνέχεια οι ομάδες έδειχναν ισορροπημένες χάνοντας μάλιστα από μια μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με το τρίποντο της νίκης. Τελικά με το σφύριγμα της λήξης το τελικό αποτέλεσμα θα μείνει στο 1-1 που σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο.
Μετά από αυτό το «Χ» η αγωνία και των δυο θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική όπου τα Διλινάτα θέλουν μόνο νίκη απέναντι στους υποβιβασμένους Πρόννους όπως το ίδιο και ο Α.Ο.Κ.Ι. απέναντι στον Οδυσσέα στο Βαθύ. Οι πρωτοπόροι για να «σφραγίζουν» την πρωτιά στην κανονική περίοδο και οι «μελανόλευκοι» του Σπ. Παπαδάτου για να σιγουρέψουν την 3η. Αν όλα έρθουν φυσιολογικά, κατά την άποψη μας, δεν μπορεί να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα
Φάσεις και γκολ
Στο 6’ ο Κόμητας δεν θα εκμεταλλευτεί την αμυντική αδράνεια και την μεγάλη μπαλιά στην περιοχή των Διλινάτων αφού το πλασέ που επιχειρεί, κάτι σαν «μυτάκι» θα στείλει την μπάλα στα χέρια του Καλαφάτη.


Στο 12’ στην ωραία συνεργασία Πολλάκη-Λυκούδη ο τελευταίος θα σταθεί άτυχος αφού θα γλυστρίσει μπροστά από τον Καλαφάτη με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα χέρια του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Και αφού οι επιθετικοί του Α.Ο.Κ.Ι. δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Καλαφάτη, αυτός που το πέτυχε ήταν ο αμυντικός της ομάδας του, ο Κ. Τζωρτζάτος ο οποίος στο 18’ μετά την σέντρα από δεξιά του Αρμάντο στην προσπάθεια του να διώξει θα στείλει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το αυτογκόλ και το 1-0.
Ένα συρτό σουτ εκτός περιοχής του Βουκελάτου στο 23’ αναγκάζει τον Καλαφάτη να πέσει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.
Ωραία αλλαγή γηπέδου από δεξιά στα αριστερά του Αλ. Λυκούδη στο 35’ θα φέρει τον Κλειτογιάννη σε θέση μέσα αριστερά, αυτός θα προχωρήσει θα μπει στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχειρεί θα στείλει την μπάλα παράλληλα από την εστία του Καλαφάτη λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Ένα αμυντικό λάθος στο 38’ θα βάλει σε κίνδυνο την εστία των γηπεδούχων πλην όμως ο Πραστέλλας με έγκαιρη έξοδο εκτός περιοχής θα προλάβει τον Γ. Αναλυτή και θα διώξει με τα πόδια μακριά την μπάλα.
Ο Πολλάκης στο 43’ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου θα κερδίσει την μπάλα ανάμεσα κέντρο και περιοχή των Διλινάτων και με μια ταχύτατη κούρσα θα φτάσει μέσα στην περιοχή και δεξιά όπου θα σουτάρει διαγώνια με πολύ δύναμη για να δει την μπάλα να καταλήγει άουτ στην εξωτερική πλευρά των  διχτύων των φιλοξενούμενων.
Έτσι το πρώτο μισό θα ολοκληρωθεί με τους τυπικά γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 1-0.
Στην επανάληψη οι Διλινάδες θα μπουν «φουριόζοι» για την ισοφάριση και θα τα καταφέρουν στο 52’ με τον ίδιο τρόπο όπως και οι αντίπαλοι τους, δηλαδή αυτογκόλ. Ο Διον. Τζωρτζάτος που εν των μεταξύ είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή, θα βγάλει μια σέντρα-σουτ από δεξιά στην περιοχή και στο πρώτο δοκάρι, εκεί ο Χαλιώτης στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα θα την στείλει στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γ. Πραστέλλα, για την ισοφάριση και το 1-1.
Νέα ευκαιρία για τους πρωτοπόρους στο 55’ όταν ο Διον. Τζωρτζάτος θα βρει με ψηλοκρεμαστή πάσα τον Γ. Αναλυτή απέναντι από τον Πραστέλλα που πραγματοποιούσε έξοδο για να πετάξει την μπάλα δύσκολα σε κόρνερ μετά την κεφαλιά του επιθετικού των Διλινάτων.
Στο 61’ ο Κ. Τζωρτζάτος εκτελεί κόρνερ από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι με τον Δημ. Τζωρτζάτο να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το δεξί «Γ» της εστίας του Πραστέλλα.
Πολύ μεγάλη ευκαιρία θα χαθεί στο 76’ για τους γηπεδούχους όταν ο Κοσμάτος εκτελεί απ’ ευθείας το μακρινό φάουλ αναγκάζοντας τον Καλαφάτη να πέσει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούσει προσωρινά, η μπάλα θα φτάσει στον Αρμάντο ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν καταφέρνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, η οποία αφού βρει και πάλι στον τερματοφύλακα των Διλινάτων, θα απομακρυνθεί χωρίς άλλο κίνδυνο από τους αμυντικούς του.
Τέλος ο Κ. Τζωρτζάτος στο 90+3’ θα χάσει μοναδική ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη και την πρωτιά για την ομάδα του όταν θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει αστοχώντας ενώ θα μπορούσε να πασάρει σε αμαρκάριστους συμπαίκτες του για ένα εύκολο γκολ.
Έτσι με ισόπαλο το σκορ 1-1 οι δυο ομάδες θα παρατείνουν την αγωνία τους για την τελική τους κατάταξη κατά μια εβδομάδα.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Δ. Βασιλόπουλο και Σπ. Μαγουλά.
Οι συνθέσεις
Α.Ο.Κ.Ι.:(Σπ. Παπαδάτος), Πραστέλλας, Κλειτογιάννης, Λογκόνης, Χαλιώτης, Κοσμάτος, Κόμητας, Λυκούδης, Αρμάντο (90+2’ Μπενετάτος), Βουκελάτος (63’ Παπαναστασάτος), Καλιβωκάς, Πολλάκης.
Διλινάτα:(Γκ. Ρέντσι), Καλαφάτης, Κουρκουμέλης, Τζωρτζάτος Κ., Τζωρτζάτος Δ., Μύρτο (46’ Τζωρτζάτος Διον.), Χαραλαμπόγλου, Τανουασάι, Ταγκίρης (88’ Σκριβάνος), Αναλυτής Γ. (78’ Κορσιάνος), Τζωρτζάτος Χρ., Κύργιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου