Δευτέρα, Μαρτίου 23

Όλοι μαζί για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2015


Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2015, το οποίο θα φιλοξενηθεί 6-19 Ιουλίου στην Κατερίνη, στην Βέροια και στην Λάρισα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης απέστειλε σε όλες τις Ενώσεις-μέλη της Ομοσπονδίας επιστολή με σκοπό τη στήριξη του τουρνουά από όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. 
Το περιεχόμενο της επιστολής:  
«Κύριε Πρόεδρε,
Με το παρόν έγγραφο σας ενημερώνουμε ότι η Ελλάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διεκδίκησαν και κέρδισαν το δικαίωμα φιλοξενίας της τελικής φάσης του U19 European Championship 2015, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 για ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 19 ετών.
Η τελική φάση αποτελεί την κορύφωση της διοργάνωσης, συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη του αθλήματος και διεξάγεται βάσει των υψηλών αγωνιστικών προτύπων και οργανωτικών προδιαγραφών της UEFA, σε μορφή δεκαπενθήμερου τουρνουά.
Η τελική φάση του U19 European Championship 2015 θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 19 Ιουλίου 2015 στις πόλεις της Κατερίνης, της Βέροιας και της Λάρισας, με την συμμετοχή των οχτώ καλύτερων ευρωπαϊκών Εθνικών Ομάδων U19, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Εθνικής, η οποία προκρίνεται απευθείας.
Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός υψηλού κύρους και αγωνιστικής αξίας. Συνεπώς, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή γνωστοποίηση της διοργάνωσης και κινητοποίηση του ποδοσφαιρικού κοινού της χώρας, παρακαλούμε για την πολύτιμη συνδρομή της Ένωσής σας, συγκεκριμένα στους εξής τομείς:
Α) Ενημέρωση των ποδοσφαιρικών σωματείων και ακαδημιών
Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε για τη διοργάνωση όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της δύναμής σας, καθώς και τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες αυτών, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα του τουρνουά. Επισημαίνεται ότι αυτό αφορά, κατά κύριο λόγο, Ενώσεις σε νομούς που γειτνιάζουν με τους νομούς διεξαγωγής του τουρνουά και έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτούς.
Β) Προβολή διαφημιστικού banner του τουρνουά στην ιστοσελίδα της Ένωσης
Ενημέρωση για τα προκριματικά της διοργάνωσης, το διαμορφωμένο -μέχρι στιγμής- αγωνιστικό πρόγραμμα της τελικής φάσης, την πρόοδο των εργασιών και την Οργανωτική Επιτροπή, πραγματοποιείται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσηςwww.greece2015.gr.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως παραχωρηθεί κεντρικός χώρος στην ιστοσελίδα της Ένωσής σας, προκειμένου να τοποθετηθεί διαφημιστικό banner, το οποίο να οδηγεί στο www.greece2015.gr, για το διάστημα 20/04/15 – 19/07/15 (ημέρα διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα).
Γ) Συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή
Παρακαλούμε όπως είστε σε συχνή επικοινωνία και συνεργασία με την Ομοσπονδία, και κυρίως με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, προκειμένου να λαμβάνετε περαιτέρω πληροφόρηση και κυρίως ενημέρωση για τις διαδικασίες διάθεσης και αγοράς εισιτηρίων των αγώνων. Η συγκεκριμένη ενημέρωση θα πρέπει να προωθείται σε όλα τα σωματεία και ακαδημίες της δύναμής σας.
Τονίζεται ότι η φιλοξενία της τελικής φάσης μιας διοργάνωσης τέτοιου κύρους σε ελληνικό έδαφος συνδέεται με σημαντικά πλεονεκτήματα και οφέλη:
·         Δίνεται η ευκαιρία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ευρώπης να βιώσουν πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες, στη χώρα που αποτελεί την κοιτίδα του αθλητισμού και δημιούργησε τη φιλοσοφία του ευ αγωνίζεσθαι.
·         Τονίζεται η παιδαγωγική και πολιτιστική πτυχή της διοργάνωσης, η σημασία της ανταλλαγής ιδεών, της ουσιώδους διαπολιτισμικής επικοινωνίας και της δημιουργικής αγωνιστικής συνύπαρξης μεταξύ των συμμετεχόντων.
·         Δίνεται κίνητρο και ευκαιρία για ουσιαστική εμπλοκή πολιτειακών φορέων και πολιτιστικών αρχών, βελτίωση των υποδομών, ανάδειξη των δυνατοτήτων και του επιπέδου των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα στους τομείς της άθλησης, της φιλοξενίας και της ψυχαγωγίας.
·         Αναδεικνύεται η τουριστική δυναμική των εμπλεκόμενων περιοχών, η στρατηγική τους θέση, καθώς και οι πολλαπλές δυνατότητες και εμπειρίες που προσφέρονται στον επισκέπτη.
Επισημαίνεται, συνεπώς, ότι η ευαισθητοποίηση και η στήριξη από πλευράς όλων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ως θεσμικών μελών της ΕΠΟ, στην αποτελεσματική προώθηση και, κατ’ επέκταση, επιτυχή διεξαγωγή του τουρνουά κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συνεργασία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου