Σάββατο, Μαρτίου 28

Και τυπικά πρωταθλητές στην κανονική περίοδο τα Διλινάτα 7-3 τους Πρόννους


Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ  7-3
                                
Και τώρα σειρά παίρνουν τα playoffs που βγάζουν τον πρωταθλητή
«Σφράγισαν» και τυπικά την πρωτιά σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου τα Διλινάτα κατακτώντας πανάξια τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή της κανονικής περιόδου μετά τη νίκη του επί των Πρόννων. Έτσι η ομάδα του «μεγάλου χωριού» μπαίνει επικεφαλής στα playoffs με 4 βαθμούς 2 περισσότερους από την ομάδα που την ακολουθεί και είναι η Α.Ε.Κ..
Στο σημερινό παιχνίδι περισσότερο αγγαρείας, παρά την κούραση από τις τελευταίες μετακινήσεις και τα συνεχόμενα παιχνίδια τα Διλινάτα σταθερή σε αξία αλλά και αγωνιστικότητα δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στους Πρόννους που αγωνίστηκαν με «δέκα» από την αρχή μέχρι το τέλος.
Όσον αφορά το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο με τις ομάδες να αγωνίζονται περισσότερο από υποχρέωση. Οι πρωταθλητές της κανονικής περιόδου ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν την κατοχή και κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα πέτυχαν 7 τέρματα ενώ έχασαν ευκαιρίες να πετύχουν ακόμη περισσότερα.
Μάλιστα στο τέλος οι παίκτες του Γκ. Ρέντσι με το μυαλό περισσότερα στην Πύλο, κράτησαν δυνάμεις για το επόμενο παιχνίδι τους και τη νέα έξοδο από το νησί. Και αυτή την φορά για  το κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας και την μακρινή Πύλο όπου φιλοξενείται την Τετάρτη από τον τοπικό Τσικλητήρα.
Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν για το καλύτερο αν και υποβιβασμένοι αλλά και δέκα, πέτυχαν μάλιστα τρία τέρματα, σε ένα παιχνίδι που ήταν το τελευταίο τους στην Α’ κατηγορία, προσπάθησαν για το καλύτερο αλλά στο τέλος έχασαν από έναν καλύτερο αντίπαλο.
Να σημειώσουμε ότι οι φάσεις ήταν πολλές και εμείς αναφέρουμε τις πολύ σημαντικές μόνο.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 4’ οι φιλοξενούμενοι θα «παγώσουν» προσωρινά το Δ.Α.Κ. όταν θα καταφέρουν να προηγηθούν στο σκορ 0-1. Ο διαιτητής κ. Μενεγάτος θα παρατηρήσει τον Σ. Αναλυτή πιθανόν για κάτι που φορούσε και συγχρόνως θα στήσει την μπάλα λίγο έξω από την γραμμή της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων. Ο Ιντζές θα πασάρει στον Ζαπάντη Κ. και αυτός με ένα δυνατό σουτ θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Καλλιντέρη.
Στο 7’ ο Κορσιάνος θα πιάσει ένα σουτ μέσα από την περιοχή με τον Παπαβασιλείου να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι στο 10’ θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσια αφού ο Ταγκίρης μετά την κάθετη πάσα του Χαραλαμπόγλου θα βγει στην πλάτη της άμυνας, θα προχωρήσει και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή στην δεξιά γωνία θα πετύχει το 1-1 για τους γηπεδούχους.
Στο 14’ ένα νέο σουτ μέσα από την περιοχή σε «κόψιμο» του Κατσούρη από τον Κορσιάνο θα αποκρούσει και πάλι σε κόρνερ ο Παπαβασιλείου.
Τα Διλινάτα θα φτάσουν στην ανατροπή και το 2-1 στο 15’ όταν ο Τανουσάι θα περάσει παράλληλη πάσα στην περιοχή στον Κορσιάνο και αυτός εύκολα θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 39’ οι Πρόννοι θα φανούν αρκετά απειλητικοί όταν ο Κουτροκόης απέναντι από τον Καλλιντέρη πλασάρει για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων, στην επαναφορά ο Ιντζές θα πιάσει νέο σουτ με την μπάλα να απομακρύνεται εντυπωσιακά σε κόρνερ και πάλι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Νέα ευκαιρία για τους Πρόννους στο 43’ σε σουτ του Ιντζέ αλλά και πάλι ο Καλλιντέρης θα διώξει την μπάλα δύσκολα σε κόρνερ.
Με βραχεία κεφαλή μπροστά στο σκορ οι γηπεδούχοι θα ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο και στο 48’ ο Κ. Τζωρτζάτος θα βρει τον Διον. Τζωρτζάτο απέναντι από τον Παπαβασιλείου αλλά το πλασέ του καταλήγει πάνω από τα δοκάρια άουτ.
Ο Διον. Τζωρτζάτος στο 52’ θα πετύχει το 3-1 με πλασέ απέναντι από τον Παπαβασιλείου στην κάθετη πάσα του Σκριβάνου.
Ο Διον. Τζωρτάτος και πάλι στο 63’ θα πετύχει το 4-1 με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή στην σέντρα από αριστερά του Κ. Τζωρτζάτου.
Στο 65’ ο Διον. Τζωρτζάτος θα βρει στα δεξιά τον Παππά, αυτός θα προχωρήσει και από πολύ πλάγια με μια σέντρα-σουτ θα αιφνιδιάσει τον Παπαβασιλείου με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 5-1.
Τα Διλινάτα κάπου εδώ άρχισαν να χαλαρώνουν με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να γίνουν πιο απειλητικοί. Έτσι στο 80’ Ο Κορκός με κούρσα από δεξιά θα φτάσει έξω από την περιοχή και πλάγια για να πασάρει στον Ζαπάντη Κ. αλλά το πλασέ του τελευταίου αποκρούεται σε κόρνερ από τον Καλλιντέρη.
Το κόρνερ εκτελεί ο ίδιος από δεξιά με τον Κουρκουμέλη Κ. στο δεύτερο δοκάρι να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 5-2.
Οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν να μειώσουν περισσότερο όταν στο 84’ ο Ζαπάντης Κ. με μακρινό, όχι ιδιαίτερα δυνατό φάουλ, θα αιφνιδιάσει τον Καλλιντέρη και θα πετύχει το 5-3 της ομάδας του.
Στο επόμενο όμως λεπτό ο Διον. Τζωρτζάτος πετυχαίνοντας χατ τρικ αφού σπάσει το τεχνικό οφσάιντ θα μπει στην περιοχή και απέναντι από τον Παπαβασιλείου με πλασέ θα πετύχει το 6-3.
Τέλος ο Διον. Τζωρτζάτος και πάλι στο 87’ θα γράψει το τελικό 7-3 με πλασέ δημιουργώντας παράλληλα το δικό του «καρέ» τερμάτων στο παιχνίδι.
Με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή κ. Μενεγάτο οι μεν γηπεδούχοι θα αποχωρήσουν εμφανώς ικανοποιημένοι από την πρωτιά της κανονικής περιόδου, ενώ οι φιλοξενούμενοι αρκετά απογοητευμένοι από τον υποβιβασμό τους στην Β’ κατηγορία.
Διαιτητής ο κ. Ε. Μενεγάτος με βοηθούς τους κ.κ. Ι. Καπογιαννόπουλο και Ε. Θανάση.       
Οι συνθέσεις
Διλινάτα:(Γκ. Ρέντσι), Καλλιντέρης, Στεφανιώτης (46’ Σκριβάνος), Τζωρτζάτος Κ., Καλλιακούδας, Αναλυτής Θ., Χαραλαμπόγλου, Τανουσάι (55’ Παππάς), Ταγκίρης, Κορσιάνος (46’ Τζωρτζάτος Διον.), Κύργιο, Κατσούρης.
Πρόννοι:(Γ. Κουρκουμέλης), Παπαβασιλείου, Κορκός-Κουρής, Παππάς, Κουρκουμέλης Α., Τραυλός, Κουρκουμέλης Κ., Κουτροκόης, Κατσιλίδης, Ζαπάντης Κ., Ιντζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου