Δευτέρα, Μαρτίου 23

Σ.Σ. Κεφαλληνίας: Περιφερειακοί σχολικοί αγώνες


Την Κυριακή 22 Μαρτίου, έγινε στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο, το Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου, που περιλαμβάνει τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλληνίας.
Ο Σκακιστικός Σύλλογος Κεφαλληνίας συμμετείχε και φέτος με πολυπληθή αποστολή 17 παιδιών.

Χρονιά ανανέωσης φέτος, καθώς αποχώρησαν σημαντικοί παίχτες, (Παναγιωτάτου, Κουράκος, Δημάτος, Ιωαννίδης), κάτι που συμβαίνει συνέχεια μόλις τα παιδιά προχωρήσουν στο Γυμνάσιο.
Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο, και τα ευχαριστούμε για τις επιτυχίες που έφεραν στον Σύλλογο.
Το θετικό της χρονιάς είναι, πως ήλθαν πολλά νέα παιδιά, και ο Σύλλογος «γέμισε» από κάτω, από τις μικρές κατηγορίες, από τα νήπια και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
Μια αλλαγή στις απονομές, δυσκόλεψε τα πράγματα φέτος, καθώς βραβεύτηκε μόνο ο πρώτος, μαθητής ή μαθήτρια κάθε κατηγορίας, που δεν έχει αθλητικό δελτίο στην ΕΣΟ, ενώ μέχρι πέρυσι, τα παιδιά διεκδικούσαν έξι μετάλλια (3 για τα αγόρια και 3 για τα κορίτσια) ξεχωριστά από τα παιδιά με αθλητικό δελτίο στην ΕΣΟ.
Αλλαγή θετική κατά την γνώμη μας, γιατί σκληραίνει τον ανταγωνισμό, ανεβάζει το επίπεδο και παρακινεί τα παιδιά να βγάλουν αθλητικό δελτίο και να μπουν για τα καλά στο αγωνιστικό σκάκι.
Οφείλουμε όμως να μεταφέρουμε και τον αντίλογο: Ότι επειδή οι αγώνες γίνονται στα πλαίσια του σχολικού αθλητισμού και τα παιδιά εκπροσωπούν κατά πρώτο τα σχολεία τους και όχι τους συλλόγους, θα έπρεπε και αυτά που δεν έχουν αθλητικό δελτίο, να έχουν ίσες ευκαιρίες να διεκδικήσουν ανάλογα μετάλλια με τα παιδιά που έχουν δελτίο στην ΕΣΟ. Πολλά παιδιά έχουν ήδη αθλητικό δελτίο σε άλλο άθλημα και δεν θέλουν δεύτερο. Θα τα τιμωρήσουμε;

Εμείς επισημαίνουμε ότι τα 6 μετάλλια είναι διεκδικίσιμα από ΟΛΑ τα παιδιά.
Κρατάμε την θετική πλευρά του μέτρου και το μήνυμα που στέλνει:
Μεγαλύτερος ανταγωνισμός, υψηλότερο επίπεδο παιχτών, περισσότερη δουλειά, καλύτερη προπόνηση. Και τα μετάλλια… ΜΕΤΑΛΛΙΑ! Προς όφελος, του αθλήματος πάνω απ’ όλα.
Ας δούμε λοιπόν την φετινή σοδειά: 8 μετάλλια, 7 προκρίσεις και 4 επιλαχόντες στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, που θα γίνει σε 15 μέρες στην Ερέτρια.
Η Δέσποινα Λουκάτου, Γ’ Τάξη 6ο Δημ. Αργ., και ο Παναγιώτης Αναλυτής, Β’ Τάξη 4ο Δημ. Αργ., με 6½ βαθμούς σε 7 παρτίδες τερμάτισαν αήττητοι. Η Δέσποινα πρώτη των πρώτων στην γενική κατάταξη, από 77 παιδιά, αγόρια – κορίτσια! Τα πήρε όλα, και 1 σκακιέρα στην κλήρωση των δώρων των διοργανωτών.
Ο Παναγιώτης 2ος στους 91, στην πολυπληθέστερη κατηγορία.
Στους 6 βαθμούς σε 7 παρτίδες: Σε μεγάλη άνοδο η Τζένη Μαγουλά, Β’ Τάξη Δημ. Κεραμειών, 3η στους 91 και 1ο κορίτσι, και η Λυδία Χάλδα, Β’ Τάξη 4ο Δημ. Αργ., 6η στους 91, 2ο κορίτσι στην ίδια κατηγορία. 
Σταθεροί ο Γιάννης Δουλγεράκης,  ΣΤ’ Τάξη 2ο Δημ. Αργ., 2ος στους 59, ο Γιώργος Ανδρεάτος, Δ’ Τάξη 1ο Δημ. Αργ., 2ος στους 78, και ο Αναστάσης Δουλγεράκης, Δ’ Τάξη 2ο Δημ. Αργ., 3ος στους 78.
Ο Γεράσιμος Χάλδας, Δ’ Τάξη 4ο Δημ. Αργ., με καλύτερη επίδοση από πέρυσι, ξαναπήρε τα μετάλλιο στα παιδιά χωρίς δελτίο, που φέτος έγινε δυσκολότερο, καθώς ήταν το μοναδικό. 5½ βαθμοί, 6ος στους 78, και είναι επιλαχών για το Πανελλήνιο.
Ο Βασίλης Βουργίδης, Ε’ Τάξη 1ο Δημ. Αργ., αν και …αραίωσε από τις προπονήσεις, συνεχίζει να σημειώνει ποσοστά… Διαμαντίδη!5 βαθμοί σε 7 παρτίδες όπως πέρυσι (ποσοστό ευστοχίας 71.4%) και 9ος στους 62, επιλαχών.
Ανέλπιστο 5άρι και από τον πρωτάρη Διονύση Τζανάτο, Γ’ Τάξη 3ο Δημ. Αργ.,  και 13ος στους 77.
Επίσης ανέλπιστο το 4άρι του προνήπιου Δημήτρη Τζουγανάτου, 5ο Νηπ. Αργ., που έπαιξε για την εμπειρία στην κατηγορία των νηπίων και ήρθε 10ς στους 29, επιλαχών! 
Ο Σπύρος Κόμητας, Γ’ Τάξη Λύκ. Κεραμειών, στην επέτειο της 9χρονης παρουσίας του στον σύλλογο, από 22/3/2006, αποχαιρέτησε το σχολικό σκάκι με το μυαλό… στα μπαράζ της Α.Ε.Κ. για το Τοπικό Πρωτάθλημα!
Έπαιξε χαλαρά και σημείωσε 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. 4 βαθμοί, 5ος στους 11. επιλαχών.
Η τελευταία χαλαρή προσπάθεια δεν αναιρεί την μεγάλη προσφορά του στον σύλλογο με 7 μετάλλια: 5 Περιφερειακά Σχολικά Πρωταθλήματα, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο σε Περιφερειακά Ατομικά, και δυνατές εμφανίσεις σε Πανελλήνιο Σχολικό επίπεδο, όπου έφτασε στην 6η θέση σε ισοβαθμία με τον 3ο.
Επιβεβαίωσε τον κανόνα ότι οι μεγάλοι παίχτες έχουν διάρκεια.
Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε να γίνει πρωταθλητής και στο ποδόσφαιρο.
Οι άλλοι παίχτες με 4 βαθμούς:
Άρης Γιαλούμης, ΣΤ’ Τάξη 1ο Δημ. Αργ., 19ος στους 59.
Γιάννης Αναλυτής, Δ’ Τάξη 4ο Δημ. Αργ., 22ος στους 78.
Νίκος Μαλεφάκης, Β’ Τάξη 4ο Δημ. Αργ., 32ος στους 91 και
Παναγής Μινέτος, Γ’ Τάξη Δημ. Βλαχάτων, 31ος στους 77. 
Τέλος, ο Ορφέας Γιαλούμης, Δ’ Τάξη 1ο Δημ. Αργ. πήρε το βάπτισμα του πυρός και στάθηκε καλά με 3½ βαθμούς, 37ος στους 78. 
Συνολική απόδοση της ομάδας, 83 νίκες, 6 ισοπαλίες και 30 ήττες. 
Και μερικές παρατηρήσεις από την ανάλυση των αγώνων:
1.   Για πρώτη φορά όλα τα παιδιά (5 πρωτάρηδες) τερμάτισαν πάνω από την μέση της γενικής κατάταξης, ανεβάζοντας τον μέσο όρο της ομάδας.
2.   Οι κατηγορίες Β’ και Δ’ Δημοτικού ήταν πάλι η αιχμή του δόρατος, με 3 μετάλλια η κάθε μία (όπως πέρυσι η Α’ και η Γ’), κάτι που ελπίζουμε να συμβεί και με τα νήπια που ήρθαν πρόσφατα.
3.   Ο 4ος γύρος, όπως ακριβώς και πέρυσι, ήταν ο χειρότερος.Black out για τα μισά παιδιά. Πέρυσι 12 νίκες, 11 ήττες, και φέτος 9 νίκες, 1 ισοπαλία, 7 ήττες. Γύρω στις 12 το μεσημέρι, ίσως η υπογλυκαιμία να έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη απόδοση τους. Κάτι που πρέπει να εξετάσουμε.
Καλύτερος γύρος ο 3ος, με 13 νίκες, 2 ισοπαλίες, και 2 ήττες.
     4. Οι οδηγοί και οι προπονητές (όχι ο δικός μας) πάνε … ίσια ! Δεν     κάνουν… στραβοτιμονιές! Ώρες… νυχτερινές! 
Συνολικά ο Σύλλογος έδειξε και φέτος την δυναμική του και κράτησε τα περσινά μετάλλια (πλην Κόμητα), παρά την αποχώρηση 4 παιχτών ( 2 μετάλλια), την αλλαγή στις βραβεύσεις, αλλά και την γρίπη που άφησε πίσω παιδιά.
Να συγχαρούμε τους διοργανωτές για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για μία άψογη διοργάνωση και να ευχαριστήσουμε το ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο για την φιλοξενία.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους γονείς τους και στα Σχολεία τους.
Συνεχίζουμε στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και Κύπελλο, που θα γίνουν στην Ερέτρια 5 και 6 Απριλίου.
Εγγραφές νέων παιδιών θα γίνονται μετά το Πάσχα. 
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου