Τρίτη, Μαρτίου 24

Ο Απόηχος των Σπορ του Σαββατοκύριακου


ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Α'   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
"Χ" το ντέρμπι Α.Ο.Κ.Ι.-Διλινάτων που κρίθηκε σε δυο αυτογκόλ
Άνετη νίκη της Α.Ε.Κ. 5-1 τον Οδυσσέα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου
Το καθήκον της η Εικοσιμία 3-0 εκτός τον Παγκέ και περιμένει
Στην Ιθάκη "σφράγισαν" την παραμονή τους τα Φωκάτα 1-0 την Πρόοδο
Και του χρόνου στην Α'..... Σωτήρια νίκη για τον Πυλαριακό 2-0 την Σάμη
Πρόννοι -Παλληξουριακός 0-7...... Τους "βούλιαξε" στην Β' κατηγορία
Αναβολή των πρωτοπόρων στην πρωτιά
        
Μια στροφή πριν ολοκληρωθεί η φετινή κούρσα του τοπικού πρωταθλήματος Α' κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο και την 21η αγωνιστική τα Διλινάτα αναδείχθηκαν ισόπαλα με τον Α.Ο.Κ.Ι. αναβάλλοντας για μια αγωνιστική την τελική τους κατάταξη στην κορυφή (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δηλ. ισοπαλία ή ήττα με τους Πρόννους). Οι "μελανόλευκοι" μετά από αυτό το αποτέλεσμα  θέλουν νίκη στην Ιθάκη με τον Οδυσσέα για να μην χαθεί και η 3η θέση.
Η Α.Ε.Κ. φαίνεται να κερδίζει την 2η θέση και λέμε φαίνεται γιατί μαθηματικά έχει ακόμη πιθανότητες να κερδίσει και την πρωτιά. Αυτό θα συμβεί αν την τελευταία αγωνιστική τα Διλινάτα δεν καταφέρουν κερδίσουν τους ήδη υποβιβασμένους Πρόννους.
Η Εικοσιμία έπρεπε να κερδίσει τον Παγκέ στο Δ.Α.Κ. για να έχει έστω και μαθηματικές πιθανότητες να διεκδικήσει την 3η θέση που δίνει βαθμούς στα playoffs και τα κατάφερε αφού επικράτησε του αντιπάλου της με σκορ 3-0.
Όσον αφορά την "ουρά" ξεκαθάρισε οριστικά το τοπίο αφού οι Πρόννοι είναι η ομάδα που αποχαιρέτησε την Α' κατηγορία μετά την βαριά εντός έδρας ήττα της 7-0 από τον Παλληξουριακό.
Πιο αναλυτικά:
Στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και στο ντέρμπι της αγωνιστικής οι αμυντικοί των δυο ομάδων... "καθάρισαν" για τις αντίπαλες επιθέσεις αφού διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 με δυο αυτογκόλ. Έτσι, όπως προαναφέραμε, οι πρωτοπόροι θέλουν νίκη τελευταία αγωνιστική με τους υποβιβασμένους Πρόννους για να κατακτήσουν την πρωτιά. Το ίδιο αποτέλεσμα θέλει και ο Α.Ο.Κ.Ι. στο Βαθύ με αντίπαλο τον Οδυσσέα για να μην χαθεί η 3η θέση που δίνει βαθμό στα playoffs.
Η Α.Ε.Κ. με την άνετη νίκη της επί του Οδυσσέα "καθάρισε" την υπόθεση 2η θέση και πάει με δυο βαθμούς στα playoffs (εκτός και αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή).
Η Εικοσιμία με την εκτός έδρας νίκη της 3-0 τον Παγκεφαλληνιακό έμεινε "ζωντανή" στο κυνήγι της 3ης θέσης, μόνο όμως για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί και... βοήθεια από την Ιθάκη αφού αν περάσει από εκεί ο Α.Ο.Κ.Ι. δεν αλλάζει απολύτως τίποτε.
Αυτά όσον αφορά την 4αδα.
Η "μάχη" του υποβιβασμού έλαβε τέλος αφού οι Πρόννοι μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος φρόντισαν να δεχθούν μια βαριά εντός έδρας ήττα με σκορ 7-0 από τον Παλληξουριακό με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσουν την Α' κατηγορία μετά από δυο χρόνια!
Τα Φωκάτα κέρδισαν με το "σπαθί" τους την παραμονή στην Α' κατηγορία για μια ακόμη χρονιά με μια εντυπωσιακή νίκη μέσα στην Ιθάκη 1-0 την Πρόοδο!!
Το ίδιο κατάφερε και ο Πυλαριακός που στα τελευταία παιχνίδια με μια δυναμική αντεπίθεση και εκεί που όλα φαινόταν χαμένα κατάφερε να πάρει του βαθμούς που ήθελε και να παραμείνει στην κατηγορία.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής
 Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ
5 - 1
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
0 - 1
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗ
2 - 0
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
0 - 3
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
0 - 7
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
 1 - 1
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την χρονική σειρά τους....
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ  5-1
Εύκολα, όπως άλλωστε αναμενόταν, η Α.Ε.Κ. ξεπέρασε και το εμπόδιο του Οδυσσέα στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα όσον αφορά την 2η θέση μειώνοντας μάλιστα την διαφορά από τα πρωτοπόρα Διλινάτα, που αγωνίζονται αύριο στο ντέρμπι με τον Α.Ο.Κ.Ι., στον έναν βαθμό.
Οι γηπεδούχοι σαφώς ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κυκλοφορούσαν έξυπνα την μπάλα, είχαν την κατοχή πέτυχαν πέντε γκολ, είχαν τρία δοκάρια, ενώ έχασαν και αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμη περισσότερα.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ  0-1



Την κατάλληλη στιγμή και παρά τα προβλήματα απουσιών τους τα Φωκάτα με τη νίκη τους 1-0 μέσα στην Ιθάκη επί της Προόδου κέρδισαν πανάξια την παραμονή τους στην Α’ κατηγορία.
Η ομάδα της Λακήθρας ήθελε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γινόταν με την παραμονή της και να μην πάει με άγχος στο τελευταίο παιχνίδι με την Εικοσιμία. Φάνηκε στο γήπεδο ότι το ήθελε πολύ και τα κατάφερε παίρνοντας τελικά τη νίκη.

Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΣΑΜΗΣ  2-0
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι το απόγευμα του Σαββάτου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου ο Πυλαριακός που φάνηκε να το θέλει περισσότερο πήρε ένα πελώριο τρίποντο απέναντι στη Σάμη στο τοπικό ντέρμπι.
Η Σάμη ήταν καλύτερη, είχε περισσότερη ώρα την κατοχή αλλά ήταν φλύαρη και με πολλά λάθη στο παιχνίδι της δημιουργούσε δύσκολα επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μακρή, αντίθετα με τους τυπικά γηπεδούχους που δημιούργησαν μεν λίγες αλλά πιο ουσιαστικοί πέτυχαν δυο γκολ.
ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ  0-3
Σε ένα πολύ καλό ποιοτικά παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και μέτριο στην επανάληψη αμέσως μετά στο ίδιο γήπεδο, η Εικοσιμία επικράτησε του Παγκέ με σκορ 3-0.
Η Εικοσιμία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ. Μετά το πρώτο 10λεπτο όμως ισορρόπησε με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει αρκετά θεαματικό και την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει ταχύτατα πότε στη μια και πότε στην άλλη περιοχή.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ - Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-7

Σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο την Κυριακή το απόγευμα στα Τζανάτα ο Παλληξουριακός με την άνετη νίκη του 7-0 έστειλε και μαθηματικά τους Πρόννους στην Β’ τοπική κατηγορία για την επόμενη περίοδο.
Οι φιλοξενούμενοι, σε ένα ματς «ζωής και θανάτου» για την ομάδα του Γ. Κουρκουμέλη, καλύτεροι και πιο ποιοτικοί δεν συνάντησαν ιδιαίτερη δυσκολία απέναντι στους γηπεδούχους και τελικά έφυγαν από τα Τζανάτα με μια άνετη όσο και δίκαιη νίκη.
Α.Ο.Κ.Ι. - Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ  1-1
Χωρίς νικητή και σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας μεταξύ Α.Ο.Κ.Ι. – Διλινάτων στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Για αυτό φρόντισαν οι αμυντικοί των ομάδων που..... καθάρισαν για τους επιθετικούς τους πετυχαίνοντας ισάριθμα αυτογκόλ.
Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, παρά τον δυνατό αέρα που είχε στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Επικράτησαν και αυτή την φορά και στην 21η αγωνιστική στις νίκες με 3 οι φιλοξενούμενοι.... 
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε  "2"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "2" στις νίκες αφού οι φιλοξενούμενοι κατέκτησαν 3 και οι γηπεδούχοι 2!! Είχαμε και μια (1) ισοπαλία. 
Δεκαοκτώ (18) ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, πέντε (5) περισσότεροι από την προηγούμενη, που "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκόραραν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές θα λέγαμε ότι ήταν πολύ καλό, αφού βγήκε από τα τσεπάκια των "αρχόντων" μόνο 1 κόκκινη. 
Επίσης αυτή την αγωνιστική βγήκαν συνολικά 20 κίτρινες κάρτες!!!! δέκα (10) λιγότερες από την προηγούμενη!!!
Στα σημαντικά της ημέρας οι νίκες-παραμονής, των  Πυλαριακού 2-0 την Σάμη, Φωκάτων 1-0 την Πρόοδο στο Βαθύ και ο υποβιβασμός των Πρόννων μετά από δυο συνεχείς παρουσίες στην Α' κατηγορία!!
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 6 αγώνες που διεξήχθησαν στα νησιά μας, την 21η  αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε: 
3 νίκες για τους φιλοξενούμενους, 2 για τους γηπεδούχους και μία ισοπαλία.
Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι συνεχίζει και επιμένει να μην εμφανίζεται στο πρωτάθλημα η "λευκή" ισοπαλία μετά από 21 αγωνιστικές!!
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 21η αγωνιστική ημέρα ήταν αρκετά ανεβασμένη........ 
Σημειώθηκαν συνολικά 21 τέρματα, δηλαδή 6 περισσότερα από την προηγούμενη.
Σκορ είχαμε και στα 6 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Πρόννων-Παλληξουριακού στα Τζανάτα, συνολικά 7!
Στα γκολ επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι που πέτυχαν 13 έναντι των γηπεδούχων!!!!
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 3,5 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα της Α.Ε.Κ. με 70 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα του Α.Ο.Κ.Ι. με 13 γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα των Φωκάτων με 17 γκολ στο ενεργητικό τους!
Χειρότερη άμυνα,  των Πρόννων με 89 τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχουν τα πρωτοπόρα  Διλινάτα, 17!!
Περισσότερες ισοπαλίες ο Α.Ο.Κ.Ι., συνολικά. 
Περισσότερες ήττες οι Πρόννοι με 17.
Λιγότερες νίκες, οι Πρόννοι με 3!!
Λιγότερες ισοπαλίες, Πρόννοι με 1.
Λιγότερες ήττες  Διλινάτα, Α.Ε.Κ., Α.Ο.Κ.Ι. με 2!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 20. Περισσότερες στα παιχνίδια Α.Ε.Κ.-Οδυσσέας (Αβάζαρος), Πρόοδος-Φωκάτα (Κιόσης) και Α.Ο.Κ.Ι.-Διλινάτα (Μενεγάτος) από 5!!
Κόκκινες: Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών αυτή την αγωνιστική πολύ καλό, αφού είχαμε 1 κάρτα αυτού του χρώματος.
Στον πίνακα των σκόρερ ο Εμιλιάνο της Α.Ε.Κ. πέτυχε 1 αυτή την αγωνιστική και συνεχίζει να οδηγεί με απόλυτη ασφάλεια την κούρσα χωρίς αντίπαλο έχοντας πετύχει συνολικά 29 τέρματα. Μάλιστα η διαφορά από τον δεύτερο είναι στα 15!!!!
Ακολουθεί ο  Δ. Αποστόλου της Εικοσιμίας πολύ μακριά με 14.
Στη συνέχεια υπάρχουν αρκετοί με 12 ή λιγότερα τέρματα.
 
Η βαθμολογία
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ
53
21
17
2
2
46
19
2.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
51
21
16
3
2
70
22
3.
Α.Ο.Κ.Ι.
47
21
14
5
2
59
13
4.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ
46
21
14
4
3
65
19
5.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
34
21
10
4
7
45
21
6.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ
25
21
7
4
10
31
30
7.
Π.Α.Ο. ΠΑΓΚΕΦ/ΝΙΑΚΟΣ
25
21
7
4
10
33
37
8.
Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
22
21
6
4
11
28
38
9.
Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
17
21
5
2
14
17
59
10.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘ.
15
21
4
3
14
26
61
11.
Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
14
21
4
2
15
20
50
12.
Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
10
21
3
1
17
18
89
Η επόμενη τελευταία αγωνιστική
(22η 28 & 29/3/2015
α/α
Αγώνας
1.
Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
2.
Π.Α.Ο. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΙΘΑΚΗΣ - Α.Ο.Κ.Ι.
3.
Α.Ο. ΔΙΛΙΝΑΤΑ - Α.Ο. ΠΡΟΝΝΟΙ
4.
Α.Ε. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - Α.Π.Σ. ΠΥΛΑΡΙΑΚΟΣ
5.
Α.Ο. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΑΓΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ
6.
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑΣ - Α.Ο. ΦΩΚΑΤΑ
Β'  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Συνεχίζουν να προηγούνται στην 1η και 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα Ανωγή και Παπυργιακός μετά από τις σχετικά εύκολες νίκες τους την 3η αγωνιστική.
Η Ανωγή πέρασε από τα Μακρυώτικα και την Έρυσσο με  μια πολύ σημαντική νίκη και σκορ 3-0. Μια νίκη που την κάνει φαβορί για τη συνέχεια.
Ο αντίπαλος της Παπυργιακός "καθάρισε" έστω και με λίγο άγχος το παιχνίδι με τα Ομαλά 3-1 και συνεχίζει το κυνήγι της πρωτιάς.
Οι "ερυθρόλευκοι" του Πυργιού τώρα θέλουν νίκη στα Μακρυώτικα την επόμενη αγωνιστική ώστε να κρατηθούν σε απόσταση ανατροπής από την Ανωγή αφού ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των Ληξουριωτών στο παιχνίδι τους με τα Ομαλά την ίδια αγωνιστική όλα αναμένονται να κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Αν η ομάδα του Ανδρ. Κοκκόση δεν περάσει νικηφόρα από τα Μακρυώτικα τότε με παράλληλη νίκη των πρωτοπόρων η παράσταση θα λάβει τέλος με τους Ληξουριώτες πρωταθλητές αλλά και την επόμενη περίοδο στην Α' κατηγορία.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
3 - 1
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
0 - 3
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ - Α.Σ. ΟΜΑΛΑ  3-1
Σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι το πρωί της Κυριακής στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και με νέο τεχνικό στον πάγκο του ο Παπυργιακός τον Ανδρέα Κοκκόση θα περάσει το εμπόδιο των Ομαλών αφού θα επικρατήσει τελικά με σκορ 3-1 και θα συνεχίσει να είναι μέσα στο παιχνίδι της ανόδου.
Οι «ερυθρόλευκοι» του Πυργιού θα μπουν πολύ δυνατά το παιχνίδι και ουσιαστικά θα το «καθαρίσουν» αφού θα προηγηθούν μόλις στο 13’ με σκορ 2-0. Γενικά ήταν καλύτεροι αφού πατούσαν πιο σίγουρα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας καλύτερη κυκλοφορία μπάλας.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ  0-3
Σε ένα μέτριο και με πολλές δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου παιχνίδι, η Ανωγή πέρασε το δύσκολο εμπόδιο της Ερύσσου με τη νίκη της 3-0 και συνεχίζει επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα της σειράς των playoffs, κρατώντας μάλιστα και την διαφορά των +2 βαθμών που προηγείτο του Παπυργιακού. 
Η ομάδα του Ν. Κουρούκλη καλύτερη σε γενικές γραμμές, πιο ποιοτική και έμπειρη, πήρε μια δίκαιη νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και σε μια σκληρή έδρα. Γεγονός που την κάνει φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και την επιστροφή της στην Α’ κατηγορία.
"Χ" στις νίκες γηπεδούχοι- φιλοξενούμενοι την 3η αγωνιστική των playoffs
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε  "Χ"
Γηπεδούχοι-φιλοξενούμενοι σημειώσατε "Χ" στις νίκες αφού οι γηπεδούχοι κατέκτησαν 1 και οι φιλοξενούμενοι επίσης μια!! Δεν είχαμε κάποια ισοπαλία. 
Πέντε (5)!!!! ήταν οι ποδοσφαιριστές αυτή την αγωνιστική, που κατάφεραν και "μάτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα και σκοράρισαν.
Το "ποινικό μητρώο" αυτό το Σαββατοκύριακο για τους ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι πάρα πολύ καλό, αφού βγήκε από τα τσεπάκια των "αρχόντων" μόνο μία κόκκινου χρώματος.
Επίσης και αυτή την αγωνιστική βγήκαν συνολικά 4 κίτρινες κάρτες!! 
Στα σημαντικά της ημέρας η μεγάλη νίκη της Ανωγής 3-0 στα Μακρυώτικα την Έρυσσο.
Ας μιλήσουμε με αριθμούς 
Στους 2 αγώνες που διεξήχθησαν στο νησί μας, την 3η  αγωνιστική για τα playoffs του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας την περασμένη Κυριακή είχαμε: 
1 νίκη για τους γηπεδούχους, 1 για τους φιλοξενούμενους και καμία ισοπαλία.
Από άποψη επιθετικής παραγωγής σε γκολ, η 3η αγωνιστική ημέρα είχε συνολικά 7 τέρμα!!!!!
Σκορ είχαμε και στα 2 παιχνίδια. Τα περισσότερα επιτεύχθηκαν σε αυτό μεταξύ Παπυργιακού-Ομαλών στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, συνολικά 4!
Στα γκολ επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι που πέτυχαν 4 έναντι των γηπεδούχων!!!!
Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε μ.ο. 2,33 γκολ ανά αγώνα!!!!
Καλύτερη επίθεση μέχρι τώρα της Ανωγής με 7 τέρματα στο ενεργητικό της.
Καλύτερη άμυνα επίσης της Ανωγής με γκολ παθητικό. 
Χειρότερη επίθεση μέχρι τώρα της Ερύσσου με γκολ στο ενεργητικό της!
Χειρότερη άμυνα,  των Ομαλών με τέρματα παθητικό.
Περισσότερες νίκες έχουν Ανωγή-Παπυργιακός 2.
Περισσότερες ισοπαλίες: Ανωγή-Παπυργιακός από 1.
Περισσότερες ήττες η Έρυσσος με 3.
Λιγότερες νίκες, επίσης η Έρυσσος με 0.
Λιγότερες ισοπαλίες:Ομαλά-Έρυσσος με 0.
Λιγότερες ήττες Ανωγή-Παπυργιακός 0!!
Κίτρινες κάρτες, είχαμε συνολικά 4. ίδιες ακριβώς με την προηγούμενη αγωνιστική. Περισσότερες:Στο παιχνίδι Παπυργιακός-Ομαλά με 4 και διαιτητή τον κ. Γ. Γασπαράτο.
Κόκκινες:Το "ποινικό μητρώο" των ποδοσφαιριστών και αυτή την αγωνιστική πλησίασε το άριστο, αφού είχαμε μόνο μια κάρτα αυτού του χρώματος (πολύ αυστηρή μάλιστα).
Η βαθμολογία των playoffs
α/α
Ομάδες
Βαθμοί
Αγώνες
Νίκες
Ισοπ.
Ήττες
Υπέρ
Κατά
1.
Α.Ο. ΑΝΩΓΗΣ
11
3
2
1
0
7
0
2.
ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ ΠΟΟΚΑΠ
9
3
2
1
0
5
1
3.
Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
3
3
1
0
2
2
7
4.
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ
1
3
0
0
3
0
6

Η επόμενη αγωνιστική 4η playoffs 
28 & 29-3-2015
Αγώνας
Α.Ο. ΑΝΩΓΗ – Α.Σ. ΟΜΑΛΑ
Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ – ΠΑΠΥΡΓΙΑΚΟΣ
Τα + & Τα - 
  Στα συν της αγωνιστικής 
* Θα δώσουμε σε μια άλλη από την δική μας Ένωση. 
Αυτήν της Ε.Π.Σ. Αχαΐας για τον τρόπο που είναι πάντα κοντά στα Σωματεία της ξεφεύγοντας από τους τύπους και την γραφειοκρατία.
Η παραπάνω Ε.Π.Σ. με απόφαση της κάνει γνωστό στον αντίπαλο των Διλινάτων στο κύπελλο Ερασιτεχνών Άρη Πατρών, ότι σε περίπτωση που συνεχίσει στον θεσμό θα τον επιχορηγήσει με το ποσό των 1.000,00€.
Μπράβο τους είναι σημαντική βοήθεια για ένα Ερασιτεχνικό Σωματείο και στις δύσκολες οικονομικά εποχές που βιώνουμε... Και να φανταστεί κανείς ότι δίνει τον πρώτο του αγώνα εντός έδρας. Φωτεινό παράδειγμα οι Πατρινοί!!!!
Στα 9 νέα παιδιά της τοπικής διαιτησίας. Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε ενημερώσει για τους διαιτητές που αποφοίτησαν από την τελευταία σχολή διαιτησίας την οποία διοργάνωσε η τοπική Ε.Π.Σ. με υπεύθυνο τον Μάκη Μαζαράκη, καθηγητή διαιτησίας και παρατηρητή Super League.
Ήδη τα νέα αυτά παιδιά και συγκεκριμένα οι 7 από τους 9 συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομής.
Έτσι για να μπαίνει και λίγο νέο «αίμα» στην διαιτησία μας που αρκετά έχει «σκουριάσει».... Η ανανέωση είναι απαραίτητη και μπράβο στον Μάκη Μαζαράκη που το παλεύει σχεδόν μόνος του!!
Το μόνο που χρειάζονται αυτά τα παιδιά είναι πίστωση χρόνου και είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουν...... Θέλουν όμως και την βοήθεια μας.... Ας την προσφέρουμε χωρίς γκρίνιες και μουρμούρες!
* Στους μαθητές-σκακιστές του τοπικού Σκακιστικού Συλλόγου που έλαμψαν με την παρουσία τους στο το Περιφερειακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου. 
Περιλαμβάνει τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλληνίας. 
Μάλιστα η  Δέσποινα Λουκάτου, Γ’ Τάξη 6ο Δημ. Αργ., και ο Παναγιώτης Αναλυτής, Β’ Τάξη 4ο Δημ. Αργ., με 6½ βαθμούς σε 7 παρτίδες τερμάτισαν αήττητοι. Η Δέσποινα πρώτη των πρώτων στην γενική κατάταξη, από 77 παιδιά, αγόρια – κορίτσια! Τα πήρε όλα, και 1 σκακιέρα στην κλήρωση των δώρων των διοργανωτών. 
Μπράβο στα παιδιά, στους γονείς αλλά και στους δασκάλους τους.
* Στην ομάδα των πρωτοπόρων Διλινάτων που αύριο για την δεύτερη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας αγωνίζονται στο Ντα λούζ...... όχι στην Λισαβόνα αλλά σε αυτό της Οβρυάς στην Πάτρα με αντίπαλο τον ιστορικό Άρη Πατρών.
Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται σε αυτή την φάση η ομάδα του "Μεγάλου Χωριού" και της ευχόμαστε να είναι και τυχερή επιστρέφοντας έχοντας στις αποσκευές της την πρόκριση. Καλή επιτυχία λοιπόν από όλη την Κεφαλονιά και το Θιάκι και είμαστε σίγουροι ότι θα μας εκπροσωπήσετε επάξια!
* Στον εξαίρετο προπονητή και άνθρωπο Κώστα Κουγιανό, προπονητή του Πυλαριακού που ενώ κανείς σχεδόν δεν πίστευε την παραμονή των "κυανέρυθρων" της Πυλάρου στην Α' κατηγορία, αυτός και τα "παιδιά" του με μεγάλη πίστη και ένα εξαιρετικό ντεμαράζ κατάφεραν να φέρουν στο τέλος τα πάνω κάτω κερδίζοντας με το σπαθί τους την παραμονή τους στην "μεγάλη" κατηγορία. Πολλά μπράβο όμως αξίζουν και στο Δ.Σ. της ομάδας και ιδιαίτερα την πρόεδρο της, κ. Μυρτώ Αλυσανδράτου που ήταν πάντα δίπλα τους και έκανε τα πάντα να μην τους λείψει τίποτε!!!!
 Στα πλην της αγωνιστικής 
Εμείς εδώ και αυτή την φορά να φωνάζουμε για την κατάντια των αγωνιστικών (;) μας χώρων.
Καθημερινά είναι πλέον τα προβλήματα τραυματισμών των ποδοσφαιριστών που έχουν την ατυχία να αγωνίζονται στον άθλιο χώρο του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.
Κανείς όμως δεν δίνει σημασία, κανείς δεν μιλάει και παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές εδώ και χρόνια. Κρίμα... Κρίμα γιατί κανείς δεν ρώτησε αυτά τα παιδιά που κάνουν ντο χόμπι τους αν την Δευτέρα μπορούν να πάνε στις δουλειές τους. Κοντεύω να γίνω γραφικός για να μην γίνουν οι παράγοντες που δεν μιλάνε. Όμως αν υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός να δω τι θα κάνουν... Αλλά έτσι και αλλιώς θα είναι αργά... Θα έχει γίνει το κακό......
* Στα πολύ μεγάλα σε έκταση σκορ που παρακολουθούμε να επιτυγχάνονται στα πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ.Κ.Ι..... Μήπως.... λέω μήπως θα μπορούσε να μπει κάποιο "φρένο".... Όσοι θέλουν, ξέρουν και τον τρόπο έχουν και μπορούν να το κάνουν..... 
Έστω και αν αυτό αδικεί τις σοβαρές ομάδες οι οποίες δουλεύουν πραγματικά και σωστά.
Θεωρώ όμως ότι αυτό κάνει κακό σε αυτές τις ηλικιακά μικρές κατηγορίες.  
Ο σκοπός δεν είναι να βγάλουμε τον νέο Μέσι ή τον Ρονάλντο (μακάρι να γίνει και αυτό). Είναι να δώσουμε χαρά στα παιδιά ώστε να τα κρατήσουμε στο πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, που είναι ο αθλητισμός και πολύ περισσότερο να χαίρονται αυτό που κάνουν. Και δεν το λέω εγώ μόνο, αλλά πολλοί γονείς και φίλοι του ποδοσφαίρου!!!
* Στους Πρόννους που δεν κατάφεραν, ενώ είχαν τον πρώτο λόγο πριν λίγο καιρό για την σωτηρία τους, να παραμείνουν ακόμη μια χρονιά στην Α' κατηγορία... Κρίμα πραγματικά. Είναι ένα γεγονός που λύπησε πολύ κόσμο μιας και η περιοχή των Πρόννων έχει πολλά παιδάκια που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο... Εμείς να ευχηθούμε την γρήγορη επιστροφή της συμπαθούς ομάδας των Πρόννων στην Α' κατηγορία!
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΝΔΡΕΣ
Νάτοι...... Νάτοι...... Οι πρωταθλητές
«Α1 ερχόμαστε» φώναξε ο Αθλητικός Σύλλογος Κεφαλονιά  ο οποίος συνεχίζει να γράφει την δική του ιστορία στο Κεφαλλονίτικο μπάσκετ.
Ο ΑΣΚ νίκησε το Αργοστόλι τον Αχαιό με 74-62 και εξασφάλισε και μαθηματικά, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε την πρωταθλήματος, την επ’ ευθείας άνοδό του στην Α1 κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η!
Άλλη μία μεγάλη επιτυχία γράφτηκε! Τα μπουγελώματα, λοιπόν, είχαν την τιμητική τους μετά το τέλος του ιστορικού αγώνα για μία πέρα για πέρα δίκαιη άνοδο. 
Ο ΑΣΚ, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος έδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα, έπαιξε όμορφο και ψυχωμένο μπάσκετ και κατάφερε να επιβληθεί επί όλων των αντιπάλων που συνάντησε! Είναι η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος για την ομάδα της Κεφαλονιάς, που φαίνεται πως έχει ξαναβρεί το μυστικό της επιτυχίας μέσα από την σκληρή δουλειά και την οργάνωση!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Πύργος "99-Κρόνος    66 – 62
Κρήνη "97-Ιτιές/Φιόρο Λεβάντε  67 - 58
Απολλωνιάδα-Δύμη   47 – 62
Yπερίων – Πατρέας  62-35
ΕΑ Παραλίας-Δικέφαλος     65 – 55
Προμηθέας 2014-ΑΕ Λεχαινών  78 - 33
Α.Σ. Κεφαλλονιά - Αχαιός "47  74-62
Η βαθμολογία
(σε 22 αγώνες)
Α.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ        42
-----------------------------------
ΕΑ Παραλίας             38
Δύμη                         37
Κρήνη 97                  37
Προμηθέας 2014      37
-------------------------------
Υπερίων                   36
Ιτιές/Φιόρο Λεβάντε    35
Αχαιός 47                  35
Κρόνος                       32
Δικέφαλος                  30
Απολλωνιάδα             28
Πύργος 99                  26
----------------------------------
Πατρέας                      25
Λεχαινά                      23

Η επόμενη αγωνιστική  
(23η   25-26 & 29/3/2015)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
25/03/15
9:00:
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΕ - ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ
25/03/15
7:15:
ΚΛ.ΑΧΑΓΙΑΣ
ΔΥΜΗΣ Α.Ο. - ΠΥΡΓΟΣ 99
25/03/15
5:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΙΤΕΩΝ ΕΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΚΡΟΝΟΣ ΑΟ
26/03/15
7:30:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
25/03/15
9:00:
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΧΑΙΟΣ 47 ΑΣ - ΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΟΙ
29/03/15
2:30:
ΕΑΚ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Τ
ΠΑΤΡΕΥΣ ΑΠΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΑΣ
25/03/15
7:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΚΡΗΝΗ 97 ΑΟΚ - ΥΠΕΡΙΩΝ ΑΓΕΑ
TELIKO SHMA NEOL
ΑΝΔΡΕΣ

Στην επόμενη φάση ο ΝΕΟΛ 
(81-60 τον Πανωλενειακό στο Ληξούρι)
Η ανδρική ομάδα του ΝΕΟΛ πέρασε και μαθηματικά στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της Β-ΕΣΚΑΗ αφού νίκησε και τον Πανωλενειακό στο κλειστό του Ληξουρίου με το επιβλητικό 81-60. Έτσι το τελευταίο έκτος έδρας παιχνίδι με τη ΝΕΠ είναι διαδικαστικού χαρακτήρα για τους Ληξουριώτες.
Η επόμενη αγωνιστική
(16η 28 & 29-3-2015)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
29/03/15
1:00:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
Ν.Ε.Π - ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο
29/03/15
4:30:
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΕΚ Κ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ - ΠΑΝΩΛΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΟ
ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ - ΑΥΣ
ΙΦΙΤΟΣ Γ.Ε.Π - ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΣΕΦΑ
28/03/15
7:00:
ΚΛ. ΓΛΑΥΚΟΥ
ΑΧΑΙΟΣ ΓΠΣ - ΑΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΣ
29/03/15
6:30:
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΑΙΓΕΑΣ ΑΟ - ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΟ ΜΠΕΓ
ΠΑΙΔΕΣ
Ήττα από τον Έσπερο για την παιδική ομάδα του ΝΕΟΛ 
NEOL-Purgos00001
Την ήττα γνώρισε στο Κλειστό Αλεξιώτισσας η παιδική ομάδα του ΝΕ.Ο.Λ. από τον Έσπερο.
DSC_0207
Επόμενο παιχνίδι για τους "μικρούς" του Ν.Ε.Ο.Λ. το Σάββατο στο Κλειστό της Παλλικής όπου φιλοξενούν  στις 1 το μεσημέρι τον Προμηθέα.
Η επόμενη αγωνιστική
(4η 28 & 29-3-2015)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
28/03/15
9:00:
ΚΛ.ΑΠΟΛΛΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΑΣ - ΝΕΟΙ ΕΣΠΕΡΟΣ
28/03/15
1:00:
ΚΛ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ
ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ Ν.Ε.Ο - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014
Τρίτο «ροζ» Φ.Α. αγώνα σε τέσσερα παιχνίδια για τον Κ.Α.Ο.
Παλικαρίσια νίκη του Κεφαλληνιακού στη Κάτω Αχαγιά επί των Αστεριών με 51-56 σε ένα παιχνίδι πολύ γρήγορο και για γερά νεύρα και το αποτέλεσμα ρευστό μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Ένα παιχνίδι που οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ σε όλο το παιχνίδι οι Κεφαλονίτες κατάφεραν να πάρουν το τρίτο  «ροζ» φύλο αγώνα σε τέσσερα παιχνίδια.
Η επόμενη αγωνιστική
(5η 28 & 29-3-2015)
Ημ/νία
Ωρα
Γήπεδο
Αγώνας
28/03/15
8:30:
ΑΕΘΛΕΙΟΝ
ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΓΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΟ ΒΡΑΧΝ.
28/03/15
6:30:
Β.ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
ΗΛΙΔΑ ΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΣ
29/03/15
2:30:
ΡΟΙΤΙΚΩΝ
ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΕΝΑΙΙΚΩΝ  - ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΧΑΙΑΣ
29/03/15
1:00:
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΑΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ 201 - ΠΕΤΕΙΝΟΙ Α.Ο
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή χωρίς τη άδεια του Sportsthea.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΝ - ΠΛΗΝ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου