Σάββατο, Μαρτίου 28

Νίκη 2-0 την Πρόοδο Ιθάκης και 6η θέση η Σάμη


Α.Ο. ΣΑΜΗΣ - Α.Ο. ΠΡΟΟΔΟΣ ΙΘΑΚΗΣ  2-0
                                     
Ολοκλήρωσαν τις φετινές τους υποχρεώσει οι ομάδες
Σε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι σήμερα το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου και με νίκη της Σάμης 2-0 επί της προόδου Ιθάκης, οι ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο φετινό πρωτάθλημα. Η Σάμη να κατέκτησε την 6η θέση και η Πρόοδος, μετά από μια πολύ καλή αγωνιστική χρονιά την 8η.
Οι ομάδες έπαιξαν με αρκετές απουσίες, ενώ οι φιλοξενούμενοι από το 25’ έπαιζαν με τραυματία τον Αμίτση ενώ στο 53’ τραυματίστηκε επίσης και αποχώρησε ο Αρταβάνης με αποτέλεσμα η ομάδα του Κ. Πίππου να συνεχίσει με «δέκα» (ουσιαστικά 9) αφού δεν υπήρχε αλλαγή και παρά την φιλότιμη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του να μην αποφύγει την ήττα.
Σε γενικές γραμμές η νίκη των γηπεδούχων είναι δίκαιη.
Στην αρχή της συνάντησης η διοίκηση, ο προπονητής και οι συμπαίκτες του τίμησαν τον Γιώργο Δευτεραίο για την πολυετή προσφορά και παρουσία του στην ομάδα, αφού αποχωρεί από την ενεργό δράση και ήταν το τελευταίο παιχνίδι του με τα «κυανόλευκα» της αγαπημένης του Σάμης.
Η συγκίνηση του έμπειρου ποδοσφαιριστή της Σάμης ήταν εμφανής.
Φάσεις και γκολ
Μόλις στο 2’ ο Μωραίτης Κ. με ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ θέλει να αιφνιδιάσει τον Κωστόπουλο αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Προόδου.
Μια σέντρα από δεξιά του Α. Αμούργη στο 23’ θα βρει στο δεύτερο δοκάρι του Κωστόπουλου τον Κ. Μωραίτη να πιάνει μια κεφαλιά που δεν ανησυχεί τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων που μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.
Την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ θα χάσουν οι φιλοξενούμενοι στο 25’ με τον Β. Πρεβεζιάνο ο οποίος μετά την κάθετη πάσα του Αμίτση απέναντι από τον Φιλιππάτο θα κάνει ένα χλιαρό πλασέ για να πέσει και να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Σάμης.
Στο 34’ ο Πρεβεζιάνος θα πιάσει το διαγώνιο αριστερό σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο στο 42’ όταν το μακρινό σουτ του Γ. Αμούργη δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Κωστόπουλο που μπλοκάρει την μπάλα.
Με τις δυο ομάδες χωρίς σκορ θα ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο η Σάμη θα μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θα πιέσει για το γρήγορο γκολ.
Έτσι στο 47’ θα καταφέρει να πετύχει το 1-0 με ένα μακρινό σουτ του Δευτεραίου με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Κωστόπουλου και στα δίχτυα. Ήταν ένα γκολ που ήρθε σαν επιβράβευση της προσφοράς του έμπειρου ποδοσφαιριστή στην πολύχρονη παρουσία του στην ομάδα της Σάμης που όπως προαναφέραμε έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
Στο 53’ η Πρόοδος που κατέβηκε μόνο με «11» στο παιχνίδι θα χάσει από τραυματισμό την μεγάλη της δύναμη στο κέντρο, τον Δ. Αρταβάνη που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με τους φιλοξενούμενους να μένουν με «δέκα». Ουσιαστικά θα λέγαμε «9» αφού από το 25’ έπαιζε τραυματίας και ο Αμίτσης.
Στο 61’ ο Τσίρος που φαίνεται να σπρώχνεται μέσα στην περιοχή του από τον Ι. Αμούργη, θα χάσει την μπάλα με αποτέλεσμα ο επιθετικός της Σάμης να γίνει κάτοχος και να σουτάρει από πολύ κοντά άουτ πάνω από τα δοκάρια.
Στο 70’ οι γηπεδούχοι θα πετύχουν ένα εντυπωσιακό τέρμα με τον Κ. Μωραίτη και ουσιαστικά θα σφραγίσουν τη νίκη τους που τους δίνει τελικά την 6η θέση στην τελική κατάταξη με 2-0. Ο Ι. Αμούργης από αριστερά εκτελεί το κόρνερ, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί ο νυν επιθετικός και πρώην «κίπερ» των γηπεδούχων θα σηκωθεί πολύ ψηλά και με μια εξαιρετική κεφαλιά θα την στείλει στο αριστερό «Γ» της εστίας του Κωστόπουλου που ήταν αδύνατον να αντιδράσει και αφού προηγουμένως βρήκε στο δοκάρι.
Τελευταία φάση στο παιχνίδι στο 89’ για τους φιλοξενούμενους. Ο Πρεβεζιάνος εκτελεί το φάουλ από αριστερά, η μπάλα στην περιοχή και λίγο έξω από την μικρή, εκεί ο Παπαδόπουλος θα πιάσει μια κεφαλιά που θα την στείλει να κοντράρει στους αμυντικούς και να καταλήξει κόρνερ. Ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Μαγουλάς με βοηθούς τον κ. Π. Κομητόπουλο και την κα Ε. Μοσχονά.
Οι συνθέσεις
Σάμη:(Γ. Καρελάκης), Φιλιππάτος, Παπαδάτος (65’ Μινέτος), Νικολοβιένης Θ., Σκιαδαρέσης, Δευτεραίος (81’ Μιχαλάτος), Μωραίτης Ν., Αμούργης Α., Νικολοβιένης Κ., Μωραίτης Κ., Περιβολάρης, Αμούργης Ι. (74’ Μιχαλίτσης Α.).
Πρόοδος:(Κ. Πίππος), Κωστόπουλος, Τσιντήλας Τ., Βλασσόπουλος, Παπαδόπουλος, Λαγκαδάς, Πρεβεζιάνος, Κουλούρης, Τσάμης, Αρταβάνης, Αμίτσης, Τσίρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου