Δευτέρα, Μαρτίου 30

Απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών ο 5ος Βαλλιάνειος αγώνας δρόμου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με απόλυτη επιτυχία η διεξαγωγή του 5ου Βαλλιάνειου αγώνα δρόμου ο οποίος από φέτος ανήκει και επίσημα στο καλεντάρι και διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
Η διαδρομή ήταν τα 10 Km και είχε αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Αργοστολίου.
Οι συμμετέχοντες αθλητές διήνυσαν την απόσταση Πλατεία Βαλλιάνου, στον δρόμο με τους Φοίνικες, στο ορφανοτροφείο, προς Φανάρι, μέχρι το ύψος του Βιολογικού, μπροστά από το εστιατόριο του Όσκαρ, με  επιτόπου ανατροπή επέστρεψαν στην πλατεία από την ίδια ακριβώς πορεία
Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και ο αριθμός γενικά των συμμετεχόντων ήταν πάνω από 350 αθλητές.
Πρώτα δόθηκε η εκκίνηση των αγώνων δρόμου για παιδιά  σε τρεις κατηγορίες τα οποία έπρεπε να καλύψουν την διαδρομή 50, 100 και 100+ m. Το θέαμα ήταν καταπληκτικό και πριν από την εκκίνηση χόρεψαν οι μαζορέτες της σχολής Art andstyle Dance Studio.
Στην συνέχεια και μετά τον τερματισμό των μικρών δόθηκε η εκκίνηση των 10 Km όπου και εδώ πριν από την εκκίνηση χόρεψαν οι μαζορέτες της σχολής Art andstyle Dance Studio.
Στις 1:15 μ.μ. και αφού ο κύριος όγκος των αθλητών είχε τερματίσει ερασιτεχνικά συγκροτήματα ζούμπα χόρεψαν και μαζί τους και παρευρισκόμενοι αθλητές και θεατές.
Στη συνέχεια ακολούθησε το χορευτικό πρόγραμμα από την Σχολή Χορού της Ελισάβετ Λιβιεράτου μια επίδειξη πολεμικών τεχνών από τον Σύλλογο Πάλης Κεφαλονιάς, άλλο ένα χορευτικό πρόγραμμα της Art and style Dance Studio.
Μετά το εντυπωσιακό πρόγραμμα ακολούθησαν οι απονομές. Όλοι όσοι συμμετείχαν παρέλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο και συνέχισαν οι νικητές ανά κατηγορία. (αποτελέσματα αναλυτικά θα δοθούν αργότερα από τους διοργανωτές.
Ο Αλέξης Πασπάτης θα τερματίσει πρώτος τη διαδρομή (πέρυσι είχε καταλάβει τη 2η θέση) σε χρόνο 32 λεπτά και 2 δέκατα του δευτερολέπτου.
Την τριάδα της γενικής κατάταξης συμπλήρωσαν οι Ιωάννης Σταματόπουλος (35′.38″) και Γεράσιμος Γρίβας (38′.6″). Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε ήταν η αδερφή του Αλέξη Πασπάτη, Δανάη, με χρόνο 42′.27″ και την ακολούθησαν η Ανδριάννα Βασιλάτου (45′.1″) και Ροδάμα Λαγωνίδου (46′.48″). Ο μεγαλύτερος σε ηλικία που έτρεξε στον Βαλλιάνειο και κατάφερε να τερματίσει ήταν ο 88χρονος Σπύρος Αντωνάτος. 
Το παρών στον Βαλλιάνειο έδωσαν από τις αρχές του νησιού η Βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού/Πολιτισμού, Βαγγέλης Κεκάτος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελος Κωνσταντάκης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, οι οποίοι στο τέλος απένειμαν τα μετάλλια στους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας.
Να σημειώσουμε ότι τον φετινό αγώνα στήριξαν: το Βαλλιάνειο Κληροδότημα, το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ο Σύλλογος Δρομέων Κεφαλληνίας αλλά και αρκετοί σημαντικοί χορηγοί.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές οι οποίοι έκλεισαν το νέο τους ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου